Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsu "Lekrings" viesos tikai ar vienu vārtu pārsvaru pārspēj "Lielvārdi/Fat Pipe"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Cēsu "Lekrings" viesos tikai ar vienu vārtu pārsvaru pārspēj "Lielvārdi/Fat Pipe"
Pirmos vārtus guvis cēsnieks Edgars Puriņš (#10). Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

12. uzvaru izcīnījusi ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Lekrings" (Cēsis), kas šovakar viesos ar 3:2 pārspēja komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Interesanti, ka cēsnieku labā visus trīs vārtus iemeta florbolisti, kuri vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja tagad jau likvidēto Stalbes klubu "Pārgauja" – Edgars Puriņš, Miķelis Koknesis Roops un Olafs Zvīnis. Šīsdienas otrā spēle norisinājās Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur FBK uzņēma Liepājas komandu FK "Kurši". Abām vienībām tas bija pirmais mačs Jaunajā gadā, ko veiksmīgāk uzsāka valmierieši, svinot panākumu ar 7:4. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (2+1) punktiem bija Lauris Alvis Stiprais.

"Lielvārde/Fat Pipe" šovakar savā sporta centrā uzņēma turnīra tabulas līderi "Lekringu", kam pirmā apļa spēlē, kas notika 26. septembrī Cēsis, zaudēja bezcerīgi – 1:9. Atbildes spēles rezultātu 10. minūtē atklāja lielvārdietis Oskars Tūtāns, kurš laukuma vidū pārtvēra bumbiņu un pretuzbrukumā to burtiski iešāva cēsnieka Markusa Plūduma sargātajos vārtos – 1:0. Vadībā laukuma saimnieki atradās līdz 13. minūtei, kad bumbiņa pēc viesu uzbrukuma līdera Edgara Puriņa metiena atrada sev vietu Reiņa Kirilko "cietoksnī" – 1:1, tā noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas vidū Cēsu florbolisti bija izvirzījušies vadībā ar 3:1, jo ar vārtu guvumiem izcēlās Miķelis Koknesis Roops un Olafs Zvīnis. 36. minūtē intrigu atjaunoja lielvārdietis Juris Sandis Jēgers, kurš iemeta golu brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā (2:3). Lai gan līdz pamatlaika beigām vēl bija gandrīz 25 minūtes, rezultāts vairs nemainījās – Cēsu "Lekrings" varēja svinēt ļoti smagi nākušu, bet tāpēc vēl jo svarīgāku uzvaru ar 3:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 22 no 24 lielvārdiešu metieniem. Lielvārdes komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Ralfs Fricsons. Neviens florbolists šajā mačā nesakrāja vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Pēc šīs uzvaras Cēsu "Lekrings" ar 35 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet komandai "Lielvārde/Fat Pipe" joprojām 15 punktu, kā arī lejupslīde uz 7. pozīciju.

"Valmiera" jauno gadu sāk ar uzvaru pār "Kuršiem"

FBK "Valmiera" šovakar savā laukumā uzņēma komandu "Kurši", kuru 9. oktobrī Liepājā bija sakāvusi ar 12:3. Atbildes spēles rezultātu 4. minūtē ar precīzu metienu atklāja (1:0), kā vēlāk izrādījās, tā bija vienīgā reize, kad viesi atradās vadībā. Jau pirmā perioda laikā triju vārtu pārsvaru ieguva mājinieki (4:1), kuru rindās ar vārtu guvumiem pa reizei izcēlās Aleksejs Jakovļevs un Jēkabs Berkolts, bet divas reizes – Lauris Alvis Stiprais. Otrajā trešdaļā abas komandas iemeta pa vienam golam (5:2), bet pēdējā periodā FBK "Valmiera" savu pārākumu nosargāja, svinot uzvaru ar 7:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Lauris Alvis Stiprais, kurš vienīgais savā vienībā sakrāja vairāk par vienu rezultativitātes punktu – 3 (2+1). Liepājas komandā visus rezultativitātes punktus guva divi spēlētāji – spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks izcēlās ar 4 (1+3) punktiem, bet labākā spēlētāja balva tika pasniegta "hat-trick" autoram Gustavam Griezītim. Valmieras komanda pēc šīs uzvaras ar 23 punktiem pakāpās uz 5. vietu turnīra tabulā, bet FK "Kurši" ar deviņiem punktiem joprojām ieņem priekšpēdējo pozīciju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2022-01-08 22:14, pirms 2 gadiem
Stalbes Lekrings

     [+] [-]

, 2022-01-11 08:39, pirms 2 gadiem
Lieliski spēlējošais Puriņš, lieliski pārsteidzis ar savu iejušanos jaunà komandā jau pirmajā sezonā. Redzot viņa atdevi uz laukuma, liek domāt, ka viņa enerģija nekad nepazūd.!