Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbola finālu diena Valmierā

Andrejs Siliņš

Florbola finālu diena Valmierā
Rubene florbolistes
Foto: Mārtiņš Šults

Pēc vairāku gadu pārtraukuma florbola finālspēles atkal norisināsies vienuviet. 13. aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā sabrauks Latvijas labākie florbola klubi un, iespējams, tieši šeit Hipolīzings Florbola Virslīgas medaļas saņems labākās komandas gan sievietēm, gan vīriešiem.

Šādai finālu dienai Latvijas sporta dzīvē pagaidām analogu nav. Florbola fani un interesenti labāko Latvijas florbolu varēs baudīt jau no pulksten 10:00 rītā, kad laukumā trešo cīņu par Latvijas čempionāta bronzas godalgām aizvadīs mājinieces “Valmiera/Vinda” un “Rīgas Lauvas/LSPA”. Pagaidām ar 2:0 sērijā vadībā ir tieši rīdzinieces. Pēc šīs spēles, pulksten 13:00, laukumā dosies vīriešu bronzas kandidāti – “Rubene” un “Ķekava”. Šajā duelī pagaidām līdzsvars – 1:1.

16:45 dienas svarīgākā spēle – vīriešu fināls starp “Cel Tik/Lekrings” un “Talsi/Triobet”, kuru tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Televīzijas septītais kanāls (LTV7). Spēli komentēs Latvijā pazīstamais sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns un “Latvijas Avīze” žurnālists Artis Drēziņš, kurš Latvijas florbolā aktīvi darbojas jau no tā pirmsākumiem.

Divās aizvadītajās spēlēs divas uzvaras pagaidām izcīnījuši Cēsu “Cel Tik/Lekrings”. Lai gan pirmajā spēlē cēsnieki savās mājās svinēja pārliecinošu uzvaru (10:6), pretēji skeptiķu prognozēm, otrajā spēlē “Talsi/Triobet” tomēr spēja izrādīt nopietnu pretestību, esot vadībā pat lielāko spēles daļu un tikai nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām izlaižot uzvaru no rokām. Trešo finālspēli interesantāku padara arī fakts, ka tajā iespējams nevarēs piedalīties cēsnieku pamatvārtsargs Guntis Bundzenieks (iespējama diskvalifikācija par incidentu pēc spēles beigām Talsos), līdz ar to viņa vietu vārtos būs spiests ieņemt cēsnieku otrais vārtsargs Ervīns Apinis, Latvijas hip-hop kultūrā zināms arī ar skatuves vārdu R-Viss.

Visbeidzot pulksten 20:00 trešo finālspēli aizvadīs sieviešu komandas “Rubene” un “Latvijas Avīze/LU”. Sērijā ar 2:0 vadībā atrodas četrkārtējās Latvijas čempiones rubenietes, taču abās pirmajās spēlēs uzvaras tika izcīnītas tikai spēles izskaņā.

Hipolīzings Florbola Virslīga

Fināli, Vidzemes Olimpiskais centrs, Valmiera

LaiksSpēle
10:00Valmiera/Vinda – Rīgas Lauvas/LSPA
13:00Rubene – Ķekava
16:50Cel Tik/Lekrings – Talsi (tiešraide LTV 7)
20:15Rubene – Latvijas Avīze/LU

Informāciju sagatavoja
Agnese Cikuliņa
Latvijas Florbola Savienības
biroja vadītāja

  +6 [+] [-]

, 2009-04-07 17:52, pirms 15 gadiem
Florbola svētki Lieldienu brīvdienās.
Par aizraujošām cīņām!

  +9 [+] [-]

, 2009-04-07 17:57, pirms 15 gadiem
Prieks, ka LTV7 rādīs Florbolu pa TV vajadzētu rādīt biežāk, kā nekā esam florbola elitē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-04-07 19:05, pirms 15 gadiem
Sen jau LTV7 vajadzēja translēt florbola spēles,jo šim sporta veidam pēdējos gados popularitāte ir augusi visstraujāk!Gaidām acīm tīkamu finālu!!!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-07 19:59, pirms 15 gadiem
pilnigi jums piekritu...kapec sezonas laika nevaretu paradit Rubene-Talsi, vai ari citas speles, kas bez spraigas cinjas nav iespejamas!

  -4 [+] [-]

, 2009-04-07 22:21, pirms 15 gadiem
Bet Pilniigi garaam ir Valmiera! Vareeja tak kautkur tuvaak! Laivisiem ir vienaads attaalums jaabrauc! Un Riiga buutu viss ideaalaakaa vieta speeleem! Un nestastiet ka deelj filmeshanas un skatiitiaajiem ir laba! Aviize kad bija arii bija ideaali skatiities un pa tv paradiit!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-08 09:36, pirms 15 gadiem
aha... ja jau viss notiktu Rīgā tad vsp varētu svītrot laukā daudzus pasākumus... ja cilvēki grib atbalstīt savu komandu tad arī aizbrauks... nav jau jālido ar lidmašīnu, lai nokļūtu Valmierā... bieži tiek organizēti kopistiski braucieni ar apmešanās vietu...

     [+] [-]

, 2009-04-11 16:40, pirms 15 gadiem
valmierā ir vislabāk , jo tur ir īstais segums + ieietu vairāk cilvēkku VOC nekā KSK