Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Freimanim deviņi punkti sezonas pirmajā mačā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Freimanim deviņi punkti sezonas pirmajā mačā
Pēteris Freimanis
Foto: SK Tahe

Sezonas pirmo spēli Igaunijas florbola čempionātā spilgti aizvadījis Pēteris Freimanis, sakrājot deviņus rezultativitātes punktus, tikmēr Pēteris Trekše izcēlies ar trim punktiem Somijā. Vienus vārtus Norvēģijā guvusi Diāna Isjomina, bet Somijā pārtrūkusi Elizabetes Pavlovskas kluba uzvaru sērija. Bez spēlēm Vācijā palicis Kristaps Vaičis, kur sezona ir pārtraukta Covid-19 uzliesmojuma dēļ.

Freimanis "plosās" Jogevā

Sezonas pirmo spēli Igaunijas čempionātā aizvadījis Pēteris Freimanis, atzīmējoties ar fantastisku rezultativitāti, tiekot pie sešiem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Loģiski, ka viņa pārstāvētā "Jogeva SK Tahe/Olivia" tika pie pārliecinošas 14:5 (5:2, 5:2, 4:1) uzvaras savās mājās pār "Sparta Team Automaailm II" vienību. Latviešu florbolists šajā mačā arī tika atzīts par savas komandas labāko spēlētāju.

Trekšem trīs rezultativitātes punkti pārliecinošā uzvarā

Pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu skaitliskajā vairākumā un ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējies Pēteris Trekše, tādējādi sekmējot savas "Koovee" vienības šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru. Latvijas izlases galvenā trenera Arto Rīhemeki vadītā un Trekšes pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 11:4 (3:0, 3:2, 5:2) sagrāva "O2 Jyvaskyla" vienību. Trekšem šajā mačā arī pozitīvs (+3) lietderības koeficients. Sešās šīs sezonas spēlēs Trekše iekrājis 9 (3+6) rezultativitātes punktus.

Isjominai vārtu guvums un nerealizēts pēcspēles metiens

Divu Norvēģijas sieviešu florbola virslīgas līdervienību cīņā zaudējumu piedzīvojis Diānas Isjominas pārstāvētais "Tunet", kas viesos ar rezultātu 4:5 (1:1, 0:2, 3:1, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās latvietes iepriekšējo sezonu klubam "Grei". Pieredzējusī latviešu florboliste mača gaitā atzīmējās ar rezultatīvu metienu, tobrīd panākot rezultātu 2:3. Cīņas pēdējās trīs minūtēs "Tunet" spēja atspēlēties no divu vārtu deficīta, ievirzot spēli pēcspēles metienu sērijā, kurā pārākas bija "Grei" florbolistes, gūstot trīs, bet ielaižot vienus vārtus. Vienu no "bullīšiem" nerealizēja arī Isjomina.

Pārtrūkst Pavlovskas kluba uzvaru sērija

Nedēļas laikā otro reizi pēc kārtas Somijas F-līgas sacensībās sacentās Elizabetes Pavlovskas SSRA un "Koovee" vienības. Ja pirmajā mačā SSRA viesos tika pie pārliecinošas 8:2 uzvaras, kas deva trešo panākumu pēc kārtas, tad savās mājās nācās piedzīvot neveiksmi ar 3:5 (1:2, 1:2, 1:1). Latvijas izlases aizsardze arī šajā spēlē darbojās komandas trešajā maiņā, šoreiz paliekot bez rezultativitātes punktiem, taču maču noslēdza ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.

Apturētas cīņas Vācijas florbola čempionātā

Vācijas florbola organizatori sākotnēji pieņēma lēmumu, ka komandas, kas bāzējas pilsētās, kurās saslimstības rādītājs pārsniedz 50 cilvēkus uz 100 000 iedzīvotājiem, var pārcelt savas spēlēs, tomēr vēlāk tika nolemts uz laiku atcelt visas spēles vismaz līdz 2020. gada beigām. Tā federācijas oficiālajā lapā izteicies Jans Brands, kas ir atbildīgs par spēļu organizēšanu Vācijā. Šajā laikā, kamēr spēles ir apturētas, florbola dzīves vadītājiem jāpieņem lēmums, kā turpināt čempionātu pēc tam, lai jau otro gadu pēc kārtas sacensības nepaliek bez uzvarētāju noteikšanas. Šajā sezonā Vācijas spēcīgākajā florbola līgā "Berlin Rockets" komandas sastāvā spēlēja pieredzējušais Kristaps Vaičis.