Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Novājinātā "Lielvārde/FatPipe" aizved trīs punktus no Kocēniem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Novājinātā "Lielvārde/FatPipe" aizved trīs punktus no Kocēniem
Lauris Kārkliņš bija lielisks otro maču pēc kārtas, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā vēl vienu panākumu spraigā cīņā izdevies izcīnīt "Lielvārde/FatPipe" komandai, kas viesos, spēlējot bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, ar rezultātu 3:1 pieveica "Rubeni". Teicama spēle uzvarētāju vārtos Laurim Kārkliņam.

Pirms spēles “Rubene” ar astoņiem punktiem turnīra tabulā ieņēma trešo vietu, lielā mērā pateicoties emocionālajai uzvarai pār “FBK Valmiera” dienu iepriekš. Tikmēr “Lielvārde/FatPipe” iepriekšējā cīņā ne bez grūtībām, taču nosargāja uzvaru pār pērnās sezonas čempioniem no Ulbrokas.

Ja “Rubene” otro vakaru maču aizvadīja praktiski nemainīgā virknējumā, tad “Lielvārde/FatPipe” komanda Kocēnos ieradās bez virknes vadošo spēlētāju, kuri slimības dēļ pašlaik nevar palīdzēt komandai. To vidū arī komandas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Aivis Kusiņš.

Neskatoties uz to, tieši viesi bija tie, kas pirmie guva vārtus. Spēlējot skaitliskajā vairākumā ar patālu velkošo metienu rezultatīvs bija Sandis Mihailovskis. Jāpiezīmē, ka Lielvārdes vienībai tas bija pirmais vārtu guvums vairākumā šajā sezonā. Minimālo pārsvaru viesi prata nosargāt līdz cīņas 13. minūtei, kad Kārlis Bitmanis lakuma centrā negaidīti viegli izspraucās caur diviem pretspēlētājiem un izdarīja netveramu metienu no distances, panākot 1:1. Atlikušajā trešdaļas laikā komandas ar vārtu guvumiem izcelties nespēja.

Cīņa par iniciatīvu turpinājās arī otrajā trešdaļā, bet abu komandu vārtsargi bija teju vai nepārspējami. Trešdaļas vidū mājinieki izveidoja ilgstošu uzbrukumu, kura izskaņā Niks Blumfelds bloķēja metienu. Sekojošajā pretuzbrukumā Rūdis Žukelis piesaistīja vairāku pretspēlētāju uzmanību un ar lielisku piespēli kreisajā malā atrada to pašu Blumfeldu, kurš noslēdza pretuzbrukumu ar netveramu metienu, otro reizi mačā vadībā izvirzot viesus – 2:1. Perioda izskaņā laba iespēja rezultātu līdzsvarot bija Rihardam Avotam, taču pēc viņa tālmetiena bumbiņa trāpīja pa vārtu stabiņu.

Spēles trešais periods aizritēja ar “Rubene” pārsvaru (metienu attiecība 14:5), taču nevarētu teikt, ka pārsvars bija nospiedošs laukumā. Turklāt trešdaļas vidū viesiem izdevās dubultot savu pārsvaru. Matīsam Pēterim Polim “norāvās” metiens un bumbiņa aizlidoja uz laukuma stūri, vienlaikus Matīss ar nūju trāpīja savam vārdabrālim Celmam. Epizode turpinājās un Sandris Virsnītis uzvarēja divcīņu ar Ivo Balodi, kā rezultātā bumbiņa atkal atlēca pie Poļa, kurš no tuvas distances panāca 3:1. Aptuveni piecas minūtes pirms cīņas pamatlaika beigām Celms trāpīja pa vārtu pārliktni, bet mājiniekiem atspēlēties patraucēja Andra Jēkabsona diskutabls noraidījums četras minūtes pirms pamatlaika beigām. Spēlējot piecatā pret sešiem mājiniekiem, viesi gana komfortabli nosargāja savus vārtus neskartus, otro reizi sezonā mača labākā spēlētāja balvu nopelnot vārtsargam Laurim Kārkliņam.

Izcīnītā uzvara ļāvusi “Lielvārde/FatPipe’ komandai ar desmit punktiem pakāpties uz trešo pozīciju, kamēr “Rubenes” kontā ir astoņi punkti un atkāpšanās uz piekto ailīti.

Elvi florbola virslīga vīriešiem, 5.oktobris

”Rubene” – “Lielvārde/FatPipe” 1:3 (1:1; 0:1; 0:1)
Rezultatīvākie “Rubene” komandā: Kārlis Bitmanis 1 (1+0), Andris Jēkabsons 1 (0+1)
Rezultatīvākie “Lielvārde/FatPipe” komandā: Niks Blumfelds 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Matīss Pēteris Polis 1 (1+0)