Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Talsu NSS/Krauzers" uzvar "Lielvārdi/Fat Pipe", "Kurši" pieveic "Bausku"

"Talsu NSS/Krauzers" uzvar "Lielvārdi/Fat Pipe", "Kurši" pieveic "Bausku"
"Talsu NSS/Krauzers". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirmajā no divām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm "Talsu NSS/Krauzers" savā laukumā ar 6:5 pārspēja pašreizējo čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe". Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar trim piespēlēm bija Valters Kalnietis. Otra spēle notika Bauskā, kur Liepājas "Kurši" ar 6:4 pieveica "Bausku". Sandis Lēvalds liepājnieku rindās izcēlās ar trim rezultativitātes punktiem.

"Lielvārde/Fat Pipe" uz Talsiem devās ar divu zaudējumu sēriju bagāžā. Arī talsenieku noskaņojums nebija tas labākais, jo iepriekšējā mačā viņi ar 4:5 piekāpās turnīra pastarītei "Bauskai", ļaujot tai apsteigt sevi turnīra tabulā. Abi komandu savstarpējā spēlē pirmie varēja uzgavilēt lielvārdieši, jo jau 6. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Markuss Nazarovs (1:0). Jau nākamajā minūtē mājinieks Andrejs Šķerbergs atjaunoja neizšķirtu (1:1), tomēr līdz pirmajam pārtraukumam viesi atjaunoja minimālu pārsvaru – 2:1. Toties jau otrā perioda laikā vadībā ar 3:2 izvirzījās "Talsu NSS/Krauzers". 48. minūtē talsenieks Emīls Krūmiņš guva vārtus brīdī, kad viņa komanda cīnījās skaitliskajā mazākumā, nostādot Lielvārdes komandu pavisam nepatīkamā situācijā – 5:2. Lielvārdiešiem savu skaitlisko vairākumu tomēr izdevās realizēt (3:5), bet pēc nepilnas minūtes viņi guva vēl vienus vārtus, atjaunojot sportisko intrigu – 4:5. Atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet tas nozīmēja, ka uzvaru ar minimālu pārsvaru izcīnījusi "Talsu NSS/Krauzers" – 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Mariss Bergmanis, kurš šajā mačā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Rezultatīvāks par viņu bija Valters Kalnietis, kurš asistēja trijos vārtu guvumos. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Rūdi Žukeli, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais. Divi goli Nika Blumfelda kontā, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Juris Sandis Jēgers. Pēc šīs uzvaras Talsu komanda ar sešiem punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 10. vietu, bet "Lielvārde/Fat Pipe" ar 17 punktiem joprojām ieņem piekto pozīciju.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Lielvārde/Fat Pipe" 6:5 (1:2, 2:0, 3:3)
Metienu attiecība:
20:32 (7:8; 6:8, 7:16)
Rezultatīvākie:
"Talsu NSS/Krauzers" – Valters Kalnietis 3 (0+3), Mariss Bergmanis 2 (2+0), Emīls Krūmiņš 1 (1+0), Mariss Šķuburs 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (1+0), Andrejs Šķerbergs 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1), Armands Budreika 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 3 (1+2), Niks Blumfelds 2 (2+0), Juris Sandis Jēgers 2 (1+1), Markuss Nazarovs 1 (1+0), Maikls Nazarovs 1 (0+1), Antons Žuks 1 (0+1).

"Bausku" noteikti spārnoja Lielajā piektdienā izcīnītā uzvara pār komandu "Talsu NSS/Krauzers" (5:4), kas zemgaļiem bija pirmā pēc rekordilgas neveiksmju sērijas. Droši vien, ka baušķeniekiem bija nodoms līdzīgi izrēķināties arī ar Liepājas komandu. Pirmā trešdaļa gan pagāja bez vārtu guvumiem (0:0), bet 27. minūtē pēc Ralfa Poļa metiena vadībā ar 1:0 izvirzījās "Kurši". 31. minūtē mājinieks Kristiāns Čakāns atjaunoja neizšķirtu (1:1), tomēr pirms pēdējā perioda vadībā ar vienu vārtu pārsvaru bija izvirzījušies viesi – 2:1. Trešās trešdaļas vidū liepājnieki ieguva pat triju vārtu pārsvaru (4:1). Bauskas komanda viņu handikapu spēja tikai nedaudz samazināt, bet uzvaru ar 6:4 izcīnīja "Kurši".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Edgars Rimarenko, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 23 no 24 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Sandis Lēvalds, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Kaspars Klamers un Toms Akmeņlauks. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Kristiānu Čakānu, kuram, tāpat kā Nikitam Maksurovam, 2 (1+1) punkti. Liepājas komandai "Kurši" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 15 punktu un 6. vieta, bet "Bauska" ar četriem punktiem atrodas 11. pozīcijā.

Turnīra tabula: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.