Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Spēlē pret "raķetēm" valmieriešiem iespēja nostiprināt pozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spēlē pret "raķetēm" valmieriešiem iespēja nostiprināt pozīcijas
Epizode no abu komandu pirmā apļa spēles, foto: FBK Riga Rockets

Nebijušos augstumos šajā sezonā pašlaik pakāpušies "FBK Valmiera/Betsafe" florbolisti, kas Elvi florbola līgā pašlaik atrodas sestajā pozīcijā, bet šovakar var šo vietu nostiprinot, kārtējā mačā savās mājās uzņemot "RTU/Rockets".

"FBK Valmiera/Betsafe" – "RTU/Rockets" (pulksten 20:00 Valmieras OC)
Valmierieši pirms dažām dienām piedzīvoja kārtējo zaudējumu, kas gan bija Latvijas-Igaunijas florbola līgā. Tikmēr Elvi līgā komanda uzvarējusi pēdējās divās spēlēs, kaut arī panākumi nav dēvējami par pārliecinošiem – savās mājās ar 9:8 mača izskaņā tika izrauta uzvara pār Ķekavas komandu, bet pirmssvētku mačā Bauskā panākums tika izcīnīts vien papildlaikā ar 4:3. Lai vai kā, komanda pašlaik ar 20 punktiem atrodas sestajā vietā turnīra tabulā un šovakar savas pozīcijas var nostiprināt, uzņemot vienīgo galvaspilsētas komandu. Mārtiņš Broks ar 23 (15+8) punktiem ir komandas pārliecinoši rezultatīvākais florbolists Elvi līgā, bet kluba rezultatīvākie florbolisti Latvijas-Igaunijas līgā Matīss Salmiņš (8+7) un Gvido Lauga (7+7) pēdējos mačos demonstrējuši produktīvu sniegumu uzbrukumā, kas var palīdzēt Aigara Belasova komandai cīņā par punktiem tabulā.

Tikmēr "RTU/Rockets" pēc pārsteidzošās uzvaras pār "Irlavu" (9:8) dažas dienas vēlāk nespēja atkārtot līdzīgu atspēlēšanos un ar 6:13 zaudēja čempioniem no Lielvārdes. Ar 15 spēlēs izcīnītiem deviņiem punktiem "raķetes" saglabā desmito vietu, taču rīdzinieki var būt dusmīgi uz saviem šodienas pretiniekiem, kuri ļāva pie viena punkta tikt baušķeniekiem. Tādējādi Bauskas komanda atkal nonākusi tikai vienas uzvaras attālumā no RTU florbolistiem, kas nozīmē, ka cīņa par vietas saglabāšanu līgā atkal kļuvusi saspringtāka. "RTU/Rockets" komandā pēdējās spēlēs produktīvu sniegumu uzbrukumā demonstrējis Rainers Miķelsons, kurš tādējādi iekrājis jau krietni solīdākos 15 (8+7) punktus jeb vidēji vienu punktu spēlē. Nākamie rezultatīvākie ir Renārs Preijers ar 11 (8+3) punktiem un Rainers Grīslītis, kurš iekrājis 9 (8+1) punktus.

Abu komandu pirmā apļa spēlē oktobra vidū "RTU/Rockets" palika bez vārtu guvumiem un savās mājās piedzīvoja zaudējumu ar 0:6, tādējādi aizvadot otro spēli pēc kārtas bez vārtu guvumiem. Tikmēr uzvarētājiem ar trim vārtu guvumiem izcēlās Mārtiņš Broks, bet labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Agrim Rogainim, kurš tika galā ar visiem 28 pretinieku metieniem.

Šovakar spēle Valmieras Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 20:00 un cīņu vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Aivars Māliņš.