Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempionāta atklāšanas spēlē uzvar FK "Rīga"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempionāta atklāšanas spēlē uzvar FK "Rīga"
FK "Rīga" spēlētāji priecājas par kārtējiem gūtajiem vārtiem
Foto: Ritvars Raits

Šovakar ar spēli starp komandām "Lielvārde" un FK "Rīga" startēja 17. Latvijas florbola čempionāts. Čempionāta atklāšanas mačā samērā pārliecinošu uzvaru ar 6:3 svinēja rīdzinieki, tādejādi atzīmēdami savu atgriešanos virslīgā.

Līdzjutēju rindas Lielvārdes novada sporta centrā sezonas ievada mačā bija pašķidras. Iemesli tam varēja būt dažādi – vai nu florbola faniem vajadzīga neliela iešūpošanās, vai arī dažu labu skatītāju būs atbaidījusi palielinātā ieejas maksa – viens lats. Līdzjutēju pulku gan kuplināja pats Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons, kurš personīgi bija ieradies uz sezonas pirmo spēli.

Lielvārdiešu komandu starpsezonu laikā skārušas ievērojamas pārmaiņas. Nosaukumā vairs nav abreviatūras "ASK", bet laukumā trūka triju pērnā gada līderu – Artūra Skadiņa, Arta Savina un Jāņa Salceviča. Toties sastāvā iekļauti vairāki jaunie vietējie florbolisti, vārtu drošība tika uzticēta rīdziniekam Edgaram Jemeļjanovam, kurš savā laikā spēlējis arī FK "Rīga". Rīgas komanda, salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, sastāvu ir saglabājusi. Laikam gan tieši šī iemesla dēļ par spēles favorītiem tika uzskatīti tieši rīdzinieki, kuri pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezās virslīgā, nevis mājinieki, kuriem pavasarī pietrūka tikai viena gola, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

Spēles pirmais periods padevās samērā līdzīgs. Abas komandas uzbruka vienlīdz daudz un jāsaka, ka piesardzīgi. Čempionāta pirmie vārti tika gūti tikai trešdaļas pēdējā minūtē, kad Toms Dāle realizēja sava brāļa Alvja piespēli, ar 1:0 izvirzīdams vadībā rīdziniekus.

Ja pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, tad otrajā jau veseli seši. Vispirms
31.minūtē "Lielvārdes" spēlētājs Jevgēnijs Kondrašovs panāca izlīdzinājumu – 1:1. Mājinieku prieki gan nebija ilgi, jo jau pēc nepilnas pusminūtes ar precīzu metienu atbildēja Alvis Dāle – 1:2. Kā izrādījās, tas bija sākums lielvārdiešu vājuma brīdim, jo dažu minūšu laikā viņi zaudēja vēl divus vārtus – pa rezultatīvam metienam padevās Tomam Dālem un Gintam Fricbergam (1:4). Nelielu cerību stariņu mājinieku komandas līdzjutējiem deva Aivis Kusiņš, panākdams 2:4, tomēr trešdaļa, pateicoties tam pašam Tomam Dālem, viņiem noslēdzās ar triju vārtu deficītu – 2:5.

Uz spēles trešo periodu "Lielvārdes" spēlētāji devās maksimāli noskaņojušies cīņai. Trešdaļas sākumā viņiem izdevās viesus iespiest viņu aizsardzības zonā, bet 46.minūtē, kad rīdzinieki spēlēja skaitliskajā mazākumā, pie atlēkušās bumbiņas pirmais paspēja Raimonds Strauss – 3:5. Tiesa, pēc pāris minūtēm viena spēlētāja pārsvaru prata izmanto arī rīdzinieki – Toms Dāle guva savus jau ceturtos vārtus šajā spēlē (3:6). Mača turpinājumā abas komandas spēlēja samērā atklātu florbolu, uzbrukumu bija daudz, tomēr savā vietā bija vārtsargi. Spēles pēdējā minūtē lielvārdieši ieguva lielo skaitlisko pārsvaru, bet tā arī neprata to realizēt.

Rezultativitātes punktus guva:

"Lielvārde" – Aivis Kusiņš 1 (1+0), Raimonds Strauss 1 (1+0), Jevgēnijs Kondrašovs 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (0+1) un Toms Akmeņlauks 1 (0+1).
FK "Rīga" – Toms Dāle 4 (4+0), Alvis Dāle 4 (1+3), Gints Fricbergs 1 (1+0), Toms Krauklis 1 (0+1) un Ēriks Akulovs 1 (0+1).

Metienu attiecība: 28:32 (8:8, 10:14, 10:10).

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Normunds Rams (FK Rīga) un Ervīns Torsters (Lielvārde).

Izmantotie resursi: floorball.lv

     [+] [-]

, 2009-09-03 22:44, pirms 15 gadiem
6:3 ir samērā pārliecinoša uzvara?

     [+] [-]

, 2009-09-03 22:51, pirms 15 gadiem
Brrr, interesanti.
Es biju domājis, ka būs aptuveni 9:5, 10:6.
Bet jā, pirmā spēle kā nekā...

     [+] [-]

, 2009-09-04 01:05, pirms 15 gadiem
Number 0 rakstīja: 6:3 ir samērā pārliecinoša uzvara?
Nu ja ņem vērā faktu, ka Lielvārdei nebija nekādu argumentu un izredžu uz izlidzinājumu, tad var arī teikt samērā pārliecinoša...jo +3 nav maz,bet nav arī daudz...

  -3 [+] [-]

, 2009-09-04 09:44, pirms 15 gadiem
Es taču stāstīju par Briedi, viduvējs pirmās līgas spēlētājs. Rīga var negaidīt no viņa kaut cik sakarīgu sniegumu augstākajā līgā. Durnis paliek durnis

  +3 [+] [-]

, 2009-09-04 10:24, pirms 15 gadiem
andrissauliitis rakstīja: Es taču stāstīju par Briedi, viduvējs pirmās līgas spēlētājs. Rīga var negaidīt no viņa kaut cik sakarīgu sniegumu augstākajā līgā. Durnis paliek durnis
Eu davaj pasaki kur Tu spele, tad mes visi verosim Tevi un pec tam komentesim

     [+] [-]

, 2009-09-04 12:36, pirms 15 gadiem
haha abi Dāles sprdizina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja