Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kārtējā spēkošanās par vietu astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kārtējā spēkošanās par vietu astotniekā
FK "Kurši" pret "Pārgauja"
Foto: FK Kurši

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien paredzēts aizvadīt vienu spēli, kurā savā starpā sacentīsies divas vienības, kas balansē uz izslēgšanas spēļu zonas - Stalbes “Pārgauja” Cēsīs uzņems FK “Kurši” no Liepājas.

“Pārgauja” - “Kurši” pulksten 15:00 Cēsīs

Pēc pamatīgās zaudējumu sērijas, kuras laikā “Pārgauja” sešās spēlēs pēc kārtas nespēja tikt pie punktiem turnīra tabulā, vienība uzvarējusi pēdējos trīs mačus, divreiz tiekot galā ar Bauskas vienību, kā arī atņemot svarīgus trīs punktus “Irlava/Avant” vienībai. Pret irlavniekiem vēl mača 46. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet atlikušajā laikā laukuma nominālie saimnieki atbildēja ar četriem bezatbildes vārtu guvumiem. Sevišķi spilgta cīņa padevās Edgaram Puriņam, kuram četri rezultatīvi metieni. Izcīnītie trīs punkti ļāva Stalbes vienībai ar 22 punktiem 17 spēlēs noķert savus šodienas pretiniekus no Liepājas. Ņemot vērā, ka pirmā apļa spēlē pārāki bija kurzemnieki, pašlaik Ingus Laiviņa trenētā komanda atrodas aiz saviem principiālajiem pretiniekiem. Savukārt kārotā astotā vieta ir tikai par punktu tālāk. Skaidrs, ka šodien Cēsīs ir sešu punktu cīņa, bet atlikušais kalendārs “Pārgaujai” nav no vieglākajiem, jo pēc tam ir mājas spēles ar “FBK Valmiera” un “Ķekavu”, kā arī izbraukumi uz Lielvārdi un Ķekavu, lai tur spēlētu ar pastarīšiem “RTU/Rockets”.

Liepājniekiem labas spēles mijas ar pagalam neveiksmīgām, bet pēdējie divi mači pieskaitāmi otrajiem, jo mājās ar Talsu komandu un vakar Cēsīs pret “Lekringu” piedzīvotas divas neveiksmes ar kopējo vārtu attiecību 3:18.. Pret čempionāta līderiem par labāko spēlētāju atzina kādreizējo “Lekrings” komandas vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš tika galā ar 26 pretinieku metieniem, taču astoņas reizes bija spiests meklēt bumbiņu savos vārtos. Uzbrukumā ierasti rezultatīvi bija Ralfs Polis ar trim un Toms Akmeņlauks ar diviem rezultativitātes punktiem.

Liepājā abas vienības tikās 17. aprīlī, kad mājinieki pirmajā trešdaļā iekrāja divu vārtu pārsvaru, ko nosargāja arī otrajā periodā, bet trešajā trešdaļā pārsvaru vēl vairāk attīstīja, svinot uzvaru ar 7:4. Jāpiezīmē, ka otrajā periodā visi četri vārti tika gūti nepilnu piecu minūšu laikā, turklāt tas viss tika izdarīts brīdī, kad par bīstamu spēli uz sodīto soliņa atradās jaunais liepājnieks Roberts Alonderis. Lai gan viesi divas reizes izmantoja skaitlisko vairākumu, divas reizes šajā laikā viņi bija spiesti arī kapitulēt. Liepājniekiem ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Gustavs Griezītis, bet MVP balva arī tajā spēlē tika vārtsargam Krūmiņam, kurš atvairīja 23 metienus. Stalbes komandā trīs no četriem vārtiem iemeta Olafs Zvīnis, kuram arī mača labākā spēlētāja balva.