Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sliktākais vairākums un sliktākais mazākums tiekas Ulbrokā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sliktākais vairākums un sliktākais mazākums tiekas Ulbrokā
"Oxdog Ulbroka LU"
Foto: Māris Greidāns

Elvi vīriešu florbola virslīgas čempionātā šovakar paredzētas četras cīņas, no kurām saistošākās varētu tikt izspēlētas Lielvārdē un Ulbrokā. Savukārt mačs no Liepājas būs pieejams Sportacentrs.com skatītājiem.

“RTU/Rockets” – FBK SĀC pulksten 16:00 Rimi OC

Vakar rīdzinieki aizvadīja spēli Lielvārdē, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 1:8, tādējādi komandai tas bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas. Turnīra tabulā galvaspilsētas komanda ar izcīnītajiem trim punktiem atkritusi uz pēdējo pozīciju – vietu, kurā tika noslēgta arī iepriekšējā sezona. Lielvārdē vienīgos vārtus guva Toms Jānis Savickis, bet jāpiezīmē, ka komanda uz spēli bija devusies bez galvenā trenera Mārtiņa Lapsiņa. Mārtiņš Mickevičs, asistējot vienīgajos gūtajos vārtos, ticis pie rezultativitātes punkta jau ceturto spēli pēc kārtas. Pēc pēdējās cīņas rīdzinieki atkāpušies uz desmito vietu gan skaitliskajā vairākumā (16.6%, gan skaitliskajā mazākumā 58.3%) un skaidrs, ka komandai, kurā nav individuāli paši spēcīgākie spēlētāji, cīņa skaitliski nevienādā sastāvā būtu jāveido kā prioritāte.

Daudz patīkamākā noskaņojumā uz cīņu dosies FBK SĀC, kas vakar rezultatīvā spēlē ar 11:6 pieveica “Ķekavu”, tādējādi tiekot pie pirmā panākuma līgā, spēlējot pretinieku laukumos. Ar sakrātajiem 12 punktiem komanda turnīra tabulā atrodas augstajā trešajā vietā, arvien nopietnāk sākot sevi pieteikt kā potenciāla izslēgšanas spēļu komanda. Ķekavā lielisku maču aizvadīja Alvis Dāle, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Līdz ar to viņam šosezon jau 12 (7+5) rezultativitātes punkti, kas ir trešais labākais rādītājs čempionātā. Komanda ielaidusi pirmos vārtus, spēlējot skaitliskajā mazākumā, taču joprojām ar 80% neitralizāciju viņi ir vieni no labākajiem čempionātā. Te varētu piebilst, ka komanda ne vien labi iztur mazākumu, bet arī reti noraidās. Vairākumā komanda ar 28.5% realizāciju ir septītā labākā turnīrā. Kārlis Pops jau trīs reizes šosezon saņēmis balvu kā mača labākais spēlētājs, šajā rādītājā dalot pirmo vietu ar baušķenieku Pēteri Zeltiņu.

“FK Kurši” - “Lekrings” pulksten 18:00 LOC Manēža un Sportacentrs.com

Liepājnieki gana sekmīgi iesāka sezonu, izcīnot divas uzvaras trijās spēlēs, taču pēdējā mačā viesos cieta negaidīti smagu sakāvi Bauskā (5:12), tādējādi sašķobot savas pozīcijas tabulā, kur ar sešiem punktiem kurzemnieki atrodas sestajā vietā. Šovakar komanda savā laukumā varētu reabilitēties, sacenšoties ar vieniem no potenciālajiem favorītiem, kuri gan pašlaik iekrājuši vien par četriem punktiem vairāk. Uz Bausku “Kurši” bija devušies bez sava līdera un spēlējošā trenera Toma Akmeņlauka (2+8) un viņa prombūtnē Kaspars Klamers (6+4) kļuvis par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Par labāko spēlētāju atzina Sandi Lēvaldu (4+4), kuram tajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Liepājniekiem ir viduvējs skaitliskais vairākums (28.5%), taču ļoti labs mazākums (81.8%)…

Mazākumā par “Kuršiem” labāki ir vien Cēsu “Lekrings”, kas četrās spēlēs vien četras reizes spēlējuši mazākumā, šajā laika posmā savus vārtus nosargājot neieņemtus. Ja ar mazākumu vidzemniekiem viss ir vislabākajā kārtībā, tad vairākums gan ir tālu no optimālā, jo gūti tikai vieni vārti, realizācijai sasniedzot vien 16.6%. Cēsnieki četrās spēlēs savākuši desmit punktus, atrodoties piektajā vietā turnīra tabulā. Pēdējā mačā komanda savās mājās pārliecinoši ar 9:1 sagrāva “Lielvārde/FatPipe”, labākā spēlētāja balvu nopelnot Emīlam Dzalbam, kuram divi vārtu guvumi un viena piespēle. Trīs punktus nopelnīja arī Jorens Malkavs, kurš tādējādi pie punktiem ticis jau desmit cīņās pēc kārtas, kas ir trešā garākā aktuālā punktu sērija. Vairāk cīņās pēc kārtas pie punktiem tikuši vien Klāvs Jansons un Markuss Dumpis, kuri gan šosezon jau vairākas spēles ir bijuši spiesti izlaist. Lai gan pēc pirmajām sezonas spēlēm starp rezultatīvākajiem spēlētājiem bija vairāki cēsnieki, pašlaik neviens no “Lekrings” florbolistiem nav ticis pie desmit punktiem. Dzalbs ar 9 (6+3) punktiem pašlaik atrodas 13.vietā starp visiem laukuma spēlētājiem.

“Lielvārde/FatPipe” – “Rubene” pulksten 19:00 Lielvārde

Pēc katastrofālā sezonas sākuma “Lielvārde/FatPipe” atgriezušies savās mājās, kur vakar tika pie komfortablas 8:1 uzvaras pār “RTU/Rockets”, atstājot pēdējo pozīciju tabulā, uz to nostumjot savus pēdējos pretiniekus. Pašiem izdevās pakāpties uz septīto vietu un šovakar ir iespēja celties vēl par vietu augstāk, kas bēdīgo ainu tabulā padarītu jau krietni patīkamāku. Pret raķetēm par labāko atzina divus vārtus guvušo Iļju Taratutinu, bet pirmo spēli šosezon aizvadīja Sandis Mihailovskis, tiekot pie viena precīza metiena. Ar 54.5% realizāciju Lielvārdes komanda var sevi dēvēt kā otra labākā komanda skaitliskajā vairākumā, kamēr mazākumā komandai 60% neitralizācija un devītā vieta. Bez punktiem pēdējā mačā palika Juris Sandis Jēgers, kuram sezonā kopumā 9 (3+6) punkti, kas ir labākais rādītājs vienībā. Tikmēr jau pēdējās divas spēles nācies aizvadīt bez Maikla Nazarova.

Atšķirībā no konkurentiem, “Rubenei” bija divas brīvas dienas kopš iepriekšējās spēles, kurā valsts čempioni negaidīti viegli savās mājās izrēķinājās ar valmieriešiem (11:4). Pašlaik komanda ar 12 punktiem atrodas otrajā vietā turnīra, tabulā ar labām iespējām dienu noslēgt turnīra tabulas galvgalī. Valmieras komandas vārtos trīs bumbiņas raidīja Ingars Matisons, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm laukumā atgriezies Markuss Dumpis, kurš atkopies no Covid-19 slimības. Līdz ar to Dumpis pie punktiem ticis 14 spēlēs pēc kārtas, šajā rādītājā par vienu maču atpaliekot no Klāva Jansona, kurš pēdējās divās spēlēs nav palīdzējis savai vienībai. Komandas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 12 (7+5) punktiem ir Arnijs Kuratņiks. “Rubenei” ir trešais labākais rādītājs skaitliskajā vairākumā (52.9%), bet mazākumā ar 60% neitralizāciju viņi ir astotie labākie čempionātā.

“Oxdog Ulbroka LU” – “Irlava” pulksten 19:00 Ulbrokā

Kā pa kalniem turpina spēlēt Ulbrokas komanda, kas šosezon piedzīvojusi trīs neizteiksmīgus zaudējumus, tajā pašā laikā sagādājot pirmos zaudējumus sezonā gan Cēsu, gan Ķekavas komandām. Pēdējā spēlē ulbrokieši izmantoja Klāva Jansona prombūtni, lai mājās ar 5:3 pieveiktu “Ķekavu” un turnīra tabulā ar pieciem punktiem pakāptos uz astoto vietu. Lielisku maču aizvadīja Matīss Kristians Morozovs, tiekot pie trim vārtu guvumiem. Viņš ar 9 (6+3) punktiem ir arī visas sezonas rezultatīvākais spēlētājs komandā. Mazākumā komanda ar 61.5% neitralizāciju atrodas sestajā vietā, bet skaitliskajā vairākumā Ulbrokas komanda nav guvusi vēl nevienus vārtus sezonā, esot pēdējie čempionātā.

Šovakar šo plankumu būs ļoti laba iespēja labot, jo pretim stāsies “Irlava”, kas ar 30% neitralizāciju ir izteikti sliktākā komanda čempionātā, izturot vien trīs mazākumus no desmit. Tajā pašā laikā citām komandām pret irlavniekiem noraidīties nav ieteicams, jo vairākums komandai strādā daudz labāk – 62.5% realizācija un pirmā vieta starp visām komandām. Pēdējā aizvadītajā cīņā irlavnieki savās mājās trešajā periodā pilnībā salūza pret “Rubeni”, kapitulējot ar 5:13, sapelnot ļoti daudz nevajadzīgus noraidījumus. Vienu rezultatīvu piespēli nopelnīja arī Mareks Stančiks, kuram sezonā kopumā 11 (5+6) punkti un rezultatīvākā spēlētāja gods savā vienībā.

Kura komanda būs tabulas līdere pēc šīvakara cīņām?

  • 4

  • 12

  • 4

  • 7


     [+] [-]

, 2021-10-02 16:08, pirms 3 gadiem
carnikavas snaiperi ceļ bez variantiem +5
kurzemnieku raksturam sagrāve -7
ulbroka ceļ rezultatīvā un sīvā cīņā +2
rubene ceļ uz ilgāku atpūtu +3
😈🏴‍☠️ 😈🏴‍☠️ 😈🏴‍☠️

     [+] [-]

, 2021-10-02 21:29, pirms 3 gadiem
FlorbolaVelniņš rakstīja: carnikavas snaiperi ceļ bez variantiem +5
kurzemnieku raksturam sagrāve -7
ulbroka ceļ rezultatīvā un sīvā cīņā +2
rubene ceļ uz ilgāku atpūtu +3
😈🏴‍☠️ 😈🏴‍☠️ 😈🏴‍☠️
A Tev Dedumets speciāli palūdz ievemt katrā rakstā kaut kādu herāciju?

     [+] [-]

, 2021-10-02 21:48, pirms 3 gadiem
kemera rakstīja: A Tev Dedumets speciāli palūdz ievemt katrā rakstā kaut kādu herāciju?
vai tad visiem nemaksā par komentiem? 🏴‍☠️