Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Trīs spēles ar izteiktiem favorītiem katrā no tām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trīs spēles ar izteiktiem favorītiem katrā no tām
Liepājas "Kurši" pret Cēsu "Lekrings"
Foto: fkkursi.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien paredzēts izspēlēt trīs mačus un, atšķirībā no daudzām citām spēļu dienām, šoreiz visās spēlēs viena no vienībām uzskatāma par gana izteiktu favorīti.

“Lekrings” - “FK Kurši” pulksten 18:00 Cēsīs

Lai gan abas komandas Latvijas čempionātā sacenšas jau daudzus gadus, Liepājas vienība vēl ne reizes nav spējusi tikt pie uzvaras Cēsīs. Un arī šodien to paveikt viņiem būs ļoti grūti. Cēsnieki uzvarējuši deviņas spēles pēc kārtas un pašlaik visnotaļ droši soļo pretim uzvarai regulārajā sezonā, 14 spēlēs izcīnot 36 punktus. Tas ir par diviem vairāk kā “FBK Valmiera”, taču valmierieši zaudējuši jau trīs spēles pēc kārtas un viņiem ir par trim nospēlētām spēlēm vairāk. Līdz ar to nopietnākie konkurenti ir “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, kuri nospēlējuši tikpat maču cik Cēsu vienība, bet atpaliek par četriem punktiem. Turklāt abām vienībām vēl priekšā divas savstarpējās spēkošanās. Cēsnieki pēdējā spēlē savās mājās ar 9:3 sagrāva “Talsu NSS/Krauzers”, septiņus no saviem deviņiem vārtiem iemetot pēdējā periodā. Kārtējo reizi lielisks pret savu bijušo komandu bija Krišs Treimanis (12+7), kuram divi vārtu guvumi un tikpat rezultatīvu piespēļu. Ar diviem vārtu guvumiem savu 11 spēļu sēriju ar vismaz vienu punktu turpināja Andris Rajeckis (15+13), bet uzreiz trīs cēsnieki šajā spēlē sasniedza apaļu jubileju - Jānis Rajeckis (2+15) pārsniedza 300 punktu robežu, Krišs Treimanis tika pāri 200 savāktajiem punktiem, bet Jorens Malkavs (13+12) pēc šīs spēles iespējis precīzi 100 rezultativitātes punktus karjerā virslīgas čempionātā.

Liepājnieku sniegumu nevar dēvēt par stabilu, jo uzvaras visu laiku mijas ar neveiksmēm. Tabulā kurzemnieki ar 22 izcīnītajiem punktiem 16 spēlēs atrodas devītajā vietā, pēc vakardienas spēlēm palaižot garām Stalbes komandu. Ja liepājniekiem izdodas parūpēties par pārsteigumu, un aizvest no Cēsīm trīs punktus, viņi tabulā var uzlēkt līdz pat sestajai vietai, līdz ar to nekas vēl nav zaudēts. Pēdējā spēlē nevienam no spēlētājiem neizdevās papildināt savu punktu sēriju, jo savās mājās tika piedzīvota bezierunu 0:10 kapitulācija Talsu vienībai. Komandas rezultatīvākais florbolists joprojām ir Toms Akmeņlauks, kuram 35 (14+21) rezultativitātes punkti un viņš spējis iesaistīties cīņā par čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu, jo Klāvs Jansons no “Ķekavas” pēdējā laikā ir samazinājis savu punktu krāšanas ātrumu un ir vairs tikai trīs “acis” priekšā liepājnieku spēlējošajam trenerim.

Pirms pāris nedēļām abas komandas spēkojās Liepājā, kad mača pirmajā pusē bija visnotaļ līdzvērtīgs rezultāts (4:2 par labu viesiem), bet atlikušajā laikā vidzemnieki guva vēl piecus bezatbildes vārtus, kas deva pārliecinošu 9:2 panākumu. Malkavam tajā spēlē trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle, bet mājiniekiem rezultatīvākais bija Ralfs Polis, asistējot abos vārtu guvumos.

“Bauska” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 18:00 Bauskā

Bauskā sacentīsies divas komandas, kas atrodas līdzās viena otrai turnīra tabulā, proti – 11.vietas īpašnieki no Bauskas gaida ciemos valsts čempionus, kas atkrituši jau līdz desmitajai vietai. Taisnības labad gan jāsaka, ka starp abām komandām ir milzīga aiza – 13 punkti un baušķenieki strauji tuvojas situācijai, kad viņiem vairs nebūs pat teorētiskas izredzes uz vietu izslēgšanas cīņās. Pēdējās divās spēlēs Bauskas vienība sacentās ar Stalbes “Pārgauju”, piedzīvojot neveiksmes ar 4:8 un 6:10, kaut gan bija iespējas aizķert kādus punktus. Piemēram, Stalbē pēc divām trešdaļām baušķenieki bija vadībā ar 6:5, taču pieci bezatbildes vārtu zaudējumi trešajā periodā noveda pie kārtējās neveiksmes. Kristers Ķūrēns-Repša (4+3) tajā spēlē atzīmējās ar hat-trick, bet par labāko spēlētāju atzina Denisu Afanasjevu (1+0), kurš tika pie sava pirmā vārtu guvuma virslīgā. Noteikti pacīnīties par panākumu patraucēja vienības līderu Aivja Barkovska (13+9) un Valda Vāvera (5+3) nepiedalīšanās spēlē.

Lielvārdes vienība pēc nelielās dikstāves, kad drošības nolūkos tika izlaistas abas spēles pagājušajā nedēļas nogalē, vakar varēja izbaudīt talsinieku spēju mača izskaņā lauzt cīņas gaitu sev par labu. Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām pašreizējie čempioni atradās 3:2 vadībā pret kurzemniekiem, bet tad pusotras minūtes laikā divi zaudēti vārti un zaudēta arī visa spēle ar 3:4. Komandai tā bija otrā neveiksme pēc kārtas, kas neļāva atgriezt vietu vadošo astotniekā. Divus vārtus no brāļa Markusa Nazarova (4+5) piespēles guva Maikls Nazarovs (8+4), bet ierastie līderi šoreiz nebija tik produktīvi. Pirmo spēli šosezon pieteikumā bija Aivis Kusiņš, taču no viņa rezultatīvs sniegums izpalika. No tabulas perspektīvām viss joprojām ir čempionu rokās, jo, uzvarot šovakar, komanda var apsteigt divas sāncenses un ielauzties kārotajā astotniekā.

Kad abas komandas spēkojās Lielvārdē oktobra pirmajā pusē, viesi cīņā prata noturēties līdz pirmā perioda izskaņai, kad tika zaudēti divi vārti. Otrā perioda vidū mājiniekiem bija jau 7:1 pārsvars, bet visā spēlē tika svinēts 9:3 panākums. Rūdim Žukelim tajā spēlē trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle, bet par labāko atzina Juri Sandi Jēgeru, kuram 2+1. Bauskas komandā Aivim Barkovskim vārtu guvums un piespēle, bet MVP balva tika Kristiānam Čakānam, kuram viens precīzs metiens.

“RTU/Rockets” - “FBK Valmiera” pulksten 19:00 Ķekavā

Tas brīdis ir pienācis, kad “RTU/Rockets” savas mājas spēles vairs nevar aizvadīt savā ierastajā Elektrum Olimpiskajā centrā, kur pilnā sparā notiek gatavošanās pasaules čempionātam. Atlikušās mājas spēles “raķetes” aizvadīs Ķekavā, bet spēli ar Cēsu “Lekringu” vienība paredzējusi aizvadīt pretinieku laukumā. Līgas jaunpienācēji ar izcīnītajiem diviem punktiem joprojām atrodas čempionāta pēdējā pozīcijā. Ja šodien tiks piedzīvota neveiksme, tad komanda oficiāli atvadīsies no jebkādām matemātiskām izredzēm kvalificēties izslēgšanas cīņām. Pēdējās spēlēs komanda ir uzlabojusi gūto vārtu skaitu, taču pamatīgi klibo spēle aizsardzībā, jo pēdējās septiņās spēlēs ielaisti vismaz desmit vārti, bet pēdējās trijās spēlēs ielaisti 40 vārti. Ar šādu aizsardzību cīnīties par uzvarām pret vadošajām valsts komandām ir praktiski nereāli. Pēdējā spēlē viesos ar 5:15 tika piedzīvota neveiksme pret “Rubeni”. Mārtiņš Lapsiņš bija labākais savā komandā ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Valmieras vienība piedzīvojusi zaudējumus jau pēdējās trijās spēlēs, tādējādi sašķobot savas pozīcijas cīņā par uzvaru regulārajā sezonā. Katrā spēlē gan izdevies kaut nedaudz papildināt punktu bagāžu, jo divās spēlēs zaudēts pēcspēles metienu sērijā, bet viens - papildlaikā. Valmierieši ar 34 punktiem 17 spēlēs pašlaik atrodas otrajā pozīcijā un komandai atlikušais spēļu kalendārs ir gana pateicīgs, lai atgrieztos uz uzvaru takas un šīs pozīcijas nosargātu līdz regulārās sezonas beigām. Pēdējā spēlē valmierieši piecas reizes izvirzījās vadībā pret “Rubeni”, taču pārsvaru neprata nosargāt. Mača izskaņā nācās glābties no zaudējuma, bet papildlaikā tik un tā nācās samierināties ar neveiksmi. Pāvels Semjonovs (13+16) ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm bija savas komandas rezultatīvākais florbolists, bet Agris Rogainis ar 31 atvairīto metienu tika atzīts par labāko savā vienībā. Divus punktus nopelnīja arī Mārtiņš Broks (18+13), kurš ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonā.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā tikšanās, jo otra duelēšanās ieplānota 16. maijā Valmierā.