Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioniem jācenšas atgriezties play-off zonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioniem jācenšas atgriezties play-off zonā
"Lielvārde/FatPipe"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas divas spēles, kurās turpināsies izmisīga spēkošanās par iekļūšanu vadošo astotniekā. Spēlei no Cēsīm būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com.

“Pārgauja” - “Irlava/Avant” pulksten 18:00 Cēsīs un Sportacentrs.com

Stalbes vienība vakar tika pie otrās uzvaras pēc kārtas, piecu dienu laikā otro reizi tiekot galā ar “Bausku”. Tas viņiem tabulā ļāvis nostiprināties desmitajā vietā ar 19 punktiem 16 nospēlētās cīņās. Skaidrs, ka komandas mērķis ir nevis desmitnieks, bet gan cīņa par astotnieku, no kura vienība pašlaik atpaliek par vienas uzvaras tiesu. Tieši tādēļ ļoti svarīga būs šodienas spēle ar Irlavas vienību, kas atrodas sešus punktus priekšā. Spēles ar baušķeniekiem nebūt neizvērtās par pastaigu, pirmajos divos periodos rezultātam augot ļoti līdzīgi un vien noslēdzošajā periodā ar pieciem bezatbildes vārtu guvumiem tika nosvērti svaru kausi sev par labu – 10:6. Gvido Lauga (16+11) tajā spēlē atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli,, saņemot cīņas vērtīgākā spēlētāja balvu. Sezonā 20 punktu robežu pārsniedzis vēl vienīgi Olafs Zvīnis (13+9), kuram vakar divi precīzi metieni. Rezultatīvi spēlējis arī Emīls Eglītis (7+6), kurš nospēlējis vien deviņas spēles, vakardienas cīņā laukumā nedodoties.

Irlavas vienība bija izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, bet vakar viesos nebija gatava “Ķekavas” jaunpienācēja Edgara Freimaņa performancei, kurš tika pie trim vārtu guvumiem, kas irlavniekiem bija liktenīgi - zaudējums ar rezultātu 4:7. Pašiem joprojām rezultatīvi spēlē brāļi Mareks Stančiks (15+15), kuram divas piespēles un Renārs Stančiks (18+6), kuram trīs vārtu guvumi. Mareks pie punktiem ticis jau 12 spēlēs pēc kārtas, savukārt Renārs pēdējās četrās spēlēs atzīmējies ar vismaz diviem rezultatīviem metieniem. Piedzīvotais zaudējums lika irlavniekiem zaudēt vienu pozīciju turnīra tabulā, pašlaik ar 25 punktiem 16 spēlēs atkāpjoties uz sesto ailīti tajā. Pašlaik vieta izslēgšanas turnīrā nav droša, jo atlikušo spēļu kalendārs irlavniekiem nav no tiem vieglākajiem, bet uzvara šajā “sešu punktu” spēlē varētu ļaut tikt prom no viena nevēlamā konkurenta.

Lai gan “Pārgaujai” uzvaras šajā sezonā nāk ar milzu piepūli, viens šāds panākums izcīnīts tieši abu komandu savstarpējā spēlē Irlavā septembra izskaņā. Toreiz Stalbes komanda trešā perioda ievadā bija panākusi 5:1 vadību, ko mājinieki mača izskaņā bija sadeldējuši līdz 5:7, kad noraidījums mača izskaņā liedza veikt pēdējo ofensīvu un nācās ielaist arī astotos vārtus. Uzvarētājiem par labāko atzina šosezon nestabili spēlējošo vārtsargu Dāvi Helmutu Zvejnieku, kurš tika galā ar 27 metieniem, bet rezultatīvākie ar trim punktiem bij Jānis Driļevskis un Emīls Eglītis. Irlavas komandā Renārs Austrums guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, arī saņemot MVP balvu.

“Lielvārde/FatPipe” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 19:00 Lielvārdē

Liela spēle tiks aizvadīta Lielvārdē. Laukuma saimnieki pagājušajā nedēļā laukumā nedevās, kaut gan bija paredzēts izbrauciens uz Irlavu un Liepāju. Tā rezultātā komanda nevarēja papildināt punktu skaitu un nodrošināja sev sarežģītāku regulārās sezonas izskaņu, jo nākamo trīs nedēļu laikā vienībai paredzētas astoņas spēles. Ņemot vērā, ka konkurenti punktus krāj savstarpējos mačos, pašreizējie valsts čempioni ar 20 punktiem 14 spēlēs izbīdīti no vadošo astotnieka, pašlaik atrodoties devītajā vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par diviem punktiem. Pēdējo spēli komanda aizvadīja 18. Aprīlī, kad savās mājās pēc diviem periodiem atradās minimālā 3:2 vadībā pret “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, taču visā cīņā piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 3:5. Komandas uzbrukuma līderi Niks Blumfelds (14+11) un Juris Sandis Jēgers (11+11) bija uzdevumu augstumos, bet pārējie nespēja dot vajadzīgo pienesumu. Tostarp komandas rezultatīvākais spēlētājs Rūdis Žukelis (17+9).

Atskaitot divas spēles pret Cēsu “Lekrings”, Talsu komanda uzvarējusi pārējos sešus pēdējos mačus, tādējādi ielaužoties vadošo astotniekā. Pašlaik komandai arī tikai 14 nospēlētas cīņas, kurās izdevies tikt pie 22 punktiem. Talsiniekiem ir gana pateicīgs kalendārs, jo priekšā vēl divas spēles ar “RTU/Rockets”, tāpat mājās jāspēlē ar “Bausku”. Šeit gan der atcerēties, ka pēc sezonas atsākšanās kurzemnieki viesojās Bauskā, pārvedot tieši nulli punkti par 4:5 zaudējumu. Pagājušajā nedēļā komandai divas diametrāli pretējas spēles - pēc 10:0 uzvaras Liepājā sekoja 3:9 sagrāve Cēsīs, lai gan pirmajā periodā Talsu komanda bija labāka ar 2:0, bet pēc diviem periodiem uz tablo bija neizšķirts. Cēsīs neviens no florbolistiem netika pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta. Neskatoties uz mazo rezultativitāti, astoto cīņu pēc kārtas punktus nopelnīja gan Artis Raitums, gan Andrejs Šķerbergs. Garās sērijas abiem sākās tieši spēlē savās mājās pret valsts titula sargātājiem.

Cīņa Talsos tika aizvadīta pirms mazāk kā mēneša, bet trīs dienas pēc Talsu komandas neveiksmes Bauskā. Vienība bija izdarījusi pareizos secinājumus, mačā pret Lielvārdes komandu trešā perioda vidū panākot 5:2 vadību. Spēles beigās viesi divas reizes pietuvojās viena precīza metiena attālumā, taču “Talsu NSS/Krauzers” prata nosargāt 6:5 uzvaru. Uzvarētājiem tajā spēlē ar trim piespēlēm atzīmējās Valters Kalnietis, bet labākā spēlētāja balva Marisam Bergmanim divi vārtu guvumi. Tikmēr Lielvārdes vienībā rezultatīvākais spēlētājs ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija Rūdis Žukelis, kuram arī MVP balva.