Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" pārliecinoši pārspēj "Rīgu", uzvar arī "RTU/Inspecta" un "Lielvārde"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" pārliecinoši pārspēj "Rīgu", uzvar arī "RTU/Inspecta" un "Lielvārde"
"Rubene" guvusi kārtējos vārtus
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfinālu ar uzvaru sākusi Kocēnu "Rubene", kas šovakar savā laukumā ar 6:2 pieveica "Rīgu", "RTU/Inspecta", kas ar 10:7 pārspēja Liepājas "Kuršus", kā arī "Lielvārde", kas ar 7:4 uzvarēja "Bausku".

Kocēnu sporta namā jau no pirmajām spēles minūtēm cīņas gaitu pārliecinoši kontrolēja "Rubenes" florbolisti, kuri līdz pirmajam pārtraukumam izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, bet arī tie bija kocēniešu kontā – 4:0. Tikai 50.minūtē pie sava gola tika arī FK "Rīga" (1:5), tomēr "Rubene" bez problēmām aizvadīja maču līdz uzvarai – 6:2, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām – 1:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 37 no 39 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Atis Stepāns ar 3 (0+3) un Ivars Jēkabsons ar 2 (1+1) punktiem. Par labāko spēlētāju komandā "Rīga" atzina aizsargu Kārli Vitkovski, kurš guva savas komandas pirmos vārtus. Jau rīt pulksten 16:00 abas komandas turpat Kocēnos krustos savas nūjas vēlreiz.

Regulārā turnīra uzvarētāja "RTU/Inspecta" izslēgšanas spēles uzsāka Ulbrokas sporta kompleksā, kur uzņēma Liepājas "Kuršus". Jau 2.minūtē pēc Ginta Siliņa trāpīga metiena ar 1:0 vadībā izvirzījās liepājnieki. Pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars bija jau studentiem (3:2), bet par uzvaru viņiem vēl nācās ļoti nopietni pacīnīties. Arī pirms otrā pārtraukuma laukuma saimniekiem bija tikai vienu vārtu pārsvars – 6:5, tāpat arī 56.minūtē – 8:7. Tikai pašā spēles izskaņā "RTU/Inspecta" guva vēl divus vārtus, lai svinētu uzvaru ar 10:7. Arī sērijā līdz trim uzvarām vadībā izvirzījušies rīdzinieki – 1:0.

Uzvarētāju rindās ar 6 (1+5) punktiem izcēlās Atis Blinds, kurš tika atzīts par labāko savā komandā. Piecus vārtus guva Kārlis Bulāns, trīs rezultatīvas piespēles Jāņa Jansona kontā. Par labāko starp liepājniekiem tika nosaukts Miķelis Krūms, kuram 3 (2+1) punkti, trīs vārtus guva Gints Siliņš. Rīt pulksten 15:30 abas komandas turpat Ulbrokā tiksies vēlreiz.

Lielvārdes novada sporta centrā jau pirmajā minūtē spēles rezultātu atklāja "Bauska", liekot mājiniekiem saprast, ka izslēgšanas mačos par iepriekšējiem panākumiem jāaizmirst – 1:0. Lai kā "Lielvārde" centās, arī pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars bija baušķeniekiem – 2:1. Toties otrās trešdaļas pirmo pusi spīdoši aizvadīja lielvārdieši, kuri guva četrus vārtus pēc kārtas, piesakot savas pretenzijas uz panākumu pirmajā ceturtdaļfināla mačā – 5:2. Pirms otrā pārtraukuma laukuma saimniekiem bija divu vārtu pārsvars (5:3), bet visā spēlē viņi svinēja uzvaru ar 7:4.

Par labāko spēlētāju starp lielvārdiešiem tika atzīts vārtsargs Armands Puķītis, kurš neitralizēja 24 no 28 pretinieku metieniem. Pa 3 (1+2) punktiem uzvarētāju labā guva Mikus Valpēters un Juris Gribusts, bet ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Aivis Kusiņš. Labākā gods "Bauskas" rindās tika Rolandam Kovaļevskim, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Ģirts Laugalis ar trim piespēlēm un Pēteris Zeltiņš ar diviem goliem. Jau rīt pulksten 19:00 abas komandas turpat Lielvārdes novada sporta centrā tiksies vēlreiz.

Izmantotie resursi:
floorball.lv