Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Koovee" izlaiž pārsvaru pret līderiem, Balodim trīs vārti Somijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Koovee" izlaiž pārsvaru pret līderiem, Balodim trīs vārti Somijā
Jānis Ragovskis (#70) un Gustavs Griezītis (centrā), Foto: Esa Takalo

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā vērtīgus punktus pret čempionāta līderiem neizcīnīja latviešu pārstāvētā "Koovee". Ar zaudējumu nācās samierināties arī latviešu desantam Norvēģijā, bet Vācijā mūsu trio tika pie uzvaras pār pastarīšiem.

"Koovee" nenosargā pārsvaru, ciešot neveiksmi

Pēc divām izcīnītām uzvarām zaudējumu Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis latviešu pārstāvētais "Koovee", kas izbraukuma spēlē nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 9:10 (4:2, 2:2, 3:6) piekāpās "Salba" vienībai. Otrā perioda vidū viesu komandai bija pat 5:2 pārsvaru un ar komfortablu divu vārtu handikapu tika uzsākta arī trešā trešdaļa, taču tā tika aizvadīta gaužām neveiksmīgi. Zaudētāju rindās Jānis Ragovskis izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, Rolandam Kovaļevskim divas rezultatīvas piespēles, bet Gustavs Griezītis 20 sekundes pirms mača beigām uzstādīja cīņas beigu rezultātu, izceļoties ar vārtu guvumu. Pēc šīs spēles "Koovee" ar 16 punktiem 13 spēlēs atrodas devītajā vietā, kamēr viņu pēdējie pretinieki atrodas čempionāta vadībā. Svarīga būs nākamā cīņa 4. decembrī, kad jātiekas ar 12.vietā esošo "Tigers" – komandu, kura tabulā ir zemu, taču iekrājusi vien par trim punktiem mazāk.

Ar Baloža trim vārtu guvumiem izrādās par maz

Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā zaudējumu piedzīvojis latviešu pārstāvētais "Harstad", kas savās mājās ar 4:8 (1:0, 2:3, 1:5) pēdējā trešdaļā kapitulēja "Ull/Kisa" vienībai. Laukuma saimniekiem nelīdzēja Ivo Baloža trīs rezultatīvie metieni. No latviešiem ar vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Toms Niedre, bet Kasparam Grundšteinam divu minūšu noraidījums. Toms Kirmužs un Arnijs Kuratņiks spēles protokolā ar ierakstiem neizcēlās. Komanda, kas pērn pirmo reizi vēsturē sasniedza Norvēģijas čempionāta pusfinālu, šajā sezonā spēlē neveiksmīgi, deviņās spēlēs tiekot vien pie septiņiem punktiem, kas dod desmito vietu 12 komandu konkurencē.

Stiprais un Lužinskis ar rezultatīviem metieniem nodrošina komandai uzvaru

Vācijas florbola spēcīgākajā līgā ar vārtu guvumiem izcēlušies Krišs Lužinskis un Lauris Alvis Stiprais, bet Artūrs Bračka tika pie divu minūšu noraidījuma spēlē, kurā latviešu trio pārstāvētā "Red Hocks Kaufering" izbraukumā ar rezultātu 10:7 (3:3, 3:3, 4:1) mača noslēdzošajā trešdaļā spēja pieveikt "Blau-Weiss 96 Schenefeld" vienību, kas ieņem pēdējo vietu turnīra tabulā. Tikmēr latviešu komandai trīs izcīnītie punkti ir ļoti vērtīgi cīņā par iekļūšanu labāko astotniekā.

Šreiberei 11 ielaisti vārti kārtējā zaudējumā

Vācijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis latviešu vārtsardzes pārstāvētais "FC Stern Munchen", kas savās mājās ar rezultātu 1:11 (0;2, 0:4, 1:5) piekāpās "FloorballBB United" vienībai. Šreibere Minhenes komandas vārtus sargāja visu maču. Minhenes komandai šī bija septītā neveiksme astoņās spēlēs, kas neļauj atrasties augstāk par devīto vietu turnīra tabulā.

Malkavam zaudējums pirmajā pārspēlē

Pirmo pārspēles turnīra maču par tikšanu Somijas U-22 spēcīgākajā čempionātā aizvadījis Jorena Malkava pārstāvētais "Nokian KrP", kas uzvarēja regulāro turnīru otrajā spēcīgākajā līmenī. Pirmajā cīņā pret "Karhut" komandu latvietis palika bez rezultativitātes punktiem, bet "Nokian KrP" izbraukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 4:5 (0:2, 2:1, 2:2).