Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anis uz pasaules čempionātu dodas ar vēl vienu zaudējumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anis uz pasaules čempionātu dodas ar vēl vienu zaudējumu
"UHC Uster" komandai šajā sezonā prieki bijuši maz
Foto: UHC Uster

Šveices spēcīgākajā florbola līgā sezonas pirmā daļa pagalam neveiksmīga izvērtusies Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam “UHC Uster”, kas arī pēdējā spēlē pirms pārtraukuma cieta neveiksmi, šoreiz ar 4:11 piekāpjoties “Tigers Langnau”.

Latvieša pārstāvētā komanda līdz šim bija tikusi tikai pie vienas uzvaras, to izcīnot iepriekšējā spēļu kārtā. Savās mājās pret “Tigers Langnau” bija pamatotas cerības turpināt līdzīgā galā, taču jau pēc divām trešdaļām mājinieki atradās bezcerīgā deficītā ar 1:9, visā spēlē kapitulējot ar 4:11. Latvijas izlases uzbrucējam šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem atzīmēties tā arī neizdevās. Neskatoties, ka komanda astoņās spēlēs tikusi tikai pie vienas uzvaras, pārējo komandu nestabilais sniegums gan ļauj joprojām sapņot pat par play-off, jo astotnieks ir tikai divu punktu attālumā.

Pie negaidītas uzvaras izdevās tikt līgas jaunpienācējiem “Floorball Thurgau”, kas pēdējo deviņu minūšu laikā pamanījās atzīmēties ar pieciem vārtu guvumiem, no kuriem trīs Janika Rubī kontā. Tas ļāva tikt pie 8:4 uzvaras un pakāpties turnīra tabulā divas pozīcijas augstāk. “Aligatori” tikmēr krita divas pozīcijas zemāk, noslīdot līdz pirmspēdējai pozīcijai.

Tiktāl par tabulas lejasgala komandu divcīņām. Tomēr centrālā spēle tika aizvadīta, sacenšoties “SV Wiler-Ersigen” un pašreizējiem čempioniem “Grasshopper Club Zurich”. Līdz šim bez zaudējumiem bija spēlējuši “Wiler”, taču galvgalī tabulai atradās “sienāži”, kuri bija paspējuši aizvadīt par vienu spēli vairāk. Spēle nelika vilties, komandām pārmaiņus esot vadībā. Tomēr 54. minūtē laukuma saimnieki iekrāja divu vārtu pārsvaru. Čempioni nebija gatavi samierināties ar zaudējumu, atspēlējoties, bet papildlaikā Klaudio Lelijs guva uzvaras vārtus “Grasshopper” komandas labā, ļaujot atrasties turnīra tabulas galvalī. Tiesa, “Wiler” joprojām ir spēle rezervē, kas ļauj saglabāt labas cerības uz līderpozīciju atgūšanu.

Vēl vienā cīņā tikās divas pērnās sezonas pusfinālistes. “Zug United” tika pie trim punktiem savās mājās pret “Floorball Koniz”. Laukuma saimnieki pirmajās četrās minūtēs guva divus vārtus, kamēr viesi pie pirmā precīzā metiena tika vien 49. minūtē. Turpinājumā laukuma saimnieki pārsvaru ne vien saglabāja, bet arī palielināja un Jana Zauga vārtu guvums mača izskaņā bija vien kosmētiskas izmaiņas rezultātā – Cūgas komanda triumfēja ar 4:2.

Vēl šajā kārtā “HC Rychenberg Winterthur” savās mājās ar 8:6 pieveica “Chur Unihockey”, bet “Waldkirch-St.Gallen” izbraukumā ar 6:5 pieveica līgas jaunpienācējus “Unihockey Basel Regio”.

Čempionāts atsāksies ar cīņām 19. un 20. novembrī. Daniela Aņa pārstāvētais “UHC Uster” savās mājās uzņems “Floorball Koniz”, kas gribēs atgriezties uz panākumu takas pēc diviem zaudējumiem īsā laikā. Jāpiezīmē, ka visas vadošās komandas būs gana izteiktas favorītes savās cīņās.

Šveices L-UPL turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Grasshopper Club Zurich973:4123
2.SV Wiler-Ersigen859:2021
3.Floorball Koniz948:3717
4.HC Rychenberg Winterthur844:4116
5.Zug United842:4615
6.Tigers Langnau852:4712
7.Waldkirch-St.Gallen835:4210
8.Unihockey Basel Regio837:487
9.Floorball Thurgau844:557
10.Chur Unihockey832:487
11.UHC Alligator Malans837:557
12.UHC Uster840:635