Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trīs izlases spēlētājas uz Šveices klubu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trīs izlases spēlētājas uz Šveices klubu
"Floorball Zurich Lioness"

Jaunajā sezonā trīs Latvijas sieviešu florbola izlases spēlētājas karjeru turpinās Šveices pēc spēka trešās spēcīgākās līgas klubā “Floorball Zurich Lioness”, kas pēc spēka cīnās trešajā stiprākajā turnīrā.

2021./22. gada sezonā pirmo reizi savas prasmes citas valsts čempionātā izmēģinās talantīgās “Rubenes” kluba spēlētājas Samanta Bērziņa un Jūlija Rozīte. Savukārt Anna Ankudinova jau otro reizi krāmē ceļasomas, lai spēlētu citas valsts čempionātā. Aizpagājušajā sezonā viņa spēlēja Somijas stiprākajā līga. Tagad viss trio pievienojies Cīrihes “lauvām” jeb “Floorball Zurich Lioness”, kas spēlēs Šveices 1. divīzijā jeb pēc spēka trešajā stiprākajā klubu turnīrā aiz NLA un NLB čempionātiem.

“Vasarā pabeidzu vidusskolu un jau iepriekš zinājumu, ka gribēšu uzspēlēt kaut kur ārzemēs”, sarunā ar Sportacentrs.com atzina Jūlija Rozīte, kura aizvadītajā sezonā 17 Elvi florbola līgas spēlēs atzīmējās ar 43 (29+14) punktiem, bet 2019. gada pasaules čempionātā florbolā sievietēm viņai septiņās spēlēs 3 (2+1) rezultativitātes punkti. “Man bija trīs varianti, kur turpināt karjeru – Somijā, kur iepriekš spēlēja Anna Ankudinova, čehu klubs “Vitkovice” un šī vienība no Šveices. Sākumā gribējās uz Čehiju, jo tur uzaicināja mani kopā ar Simonu Grāpēnu un Lauru Gaugeri, bet viņas šogad netiek skolas dēļ. Somijas variants mani īsti nesaistīja, tad palika variants ar Cīrihes klubu, kurš pieteicās nodrošināt gandrīz visas dzīvošanas izmaksas. Turklāt pašai ļoti gribas iemācīties vācu valodu. Saprotu, ka sportiskajā ziņā šis bija vājākais no klubiem, bet domāju, ja sezonas laikā sevi labi parādīšu, iespējams par mani varētu izrādīt interesi arī kāds stiprāks klubs un varēšu sekmīgi veidot savu karjeru Šveicē.”

Visas trīs latvietes jau paspējušas aizvadīt pirmo oficiālo spēli Šveicē, kausa izcīņas pirmajā kārtā palīdzēja ar 4:1 apspēlēt “UHC Visper-Lions”. Rozīte asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, bet Bērziņa mačā panāca 3:0 vadību. Turnīra otrajā kārtā jeb 1/16 finālā “Floorball Zurich Lioness” 11.septembrī viesos sacentīsies ar “SC Oensingen Lions”. Valsts čempionātā komandai pirmā spēle ieplānota 18. septembrī, kad izbraukumā jātiekas ar “UHC Lok Reinach”.