Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Norvēģijā sezona netiks turpināta - Isjomina čempione

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Norvēģijā sezona netiks turpināta - Isjomina čempione
Diāna Isjomina
Foto: Andreas Kristoffer Berge

Norvēģijas florbola čempionāta organizatori paziņojuši, ka šī sezona vairs netiks turpināta un par čempioniem kā dāmu, tā vīru konkurencē kļuvis “Tunet IBK”. Sieviešu konkurencē tādējādi čempiones tituls arī Diānai Isjominai.

Norvēģijas flrobola virslīgā sezona tika aprauta pēc 19. janvāra cīņām. Ilgāku laiku bija neziņa vai čempionātu varēs turpināt vai nevarēs. Marta otrajā pusē tika paziņots, ka regulārā sezona vairs netiks turpināta, bet astoņas vadošās komandas uz to brīdi, rēķinot vidēji spēlē izcīnītos punktus, pēc Lieldienām varētu uzsākt izslēgšanas cīņas. Tomēr sezonas atsākšana tika atlikta vēl vairākas reizes, līdz beidzot aprīļa beigās pieņemts lēmums šo sezonu vairs neturpināt, ņemot vērā Norvēģijas valdības lēmumu, neatļaut aizvadīt sacensības sporta veidos, kuros nepiedalās profesionāli sportisti.

Līdz ar to Norvēģijas florbola čempionāts jau otro sezonu pēc kārtas netiek izspēlēts līdz galam. Čempionu tituls tika noskaidrots pēc jau iepriekš pieminētā vidēji spēlē izcīnītā punktu skaita un dāmu konkurencē par čempionēm kļuvušas “Tunet IBK” ar latviešu uzbrucēju Diānu Isjominu ierindā. Otro vietu izcīnīja “SF Grei”, bet trešajā vietā “BMIL” vienība. Isjominas komandas biedrene Līne Terjesena ar 11 spēlēs sakrātajiem 32 (15+17) punktiem kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, bet Isjominas rēķinā tikpat spēlēs 22 (8+14) punkti, kas bija ceturtais labākais rādītājs čempionātā. Vienlaikus viņa ar 14 piespēlēm bija otra labākā čempionātā šajā vērtējumā.

Jāpiezīmē, ka arī vīru konkurencē par čempioniem kļuva “Tunet”, tādējādi izcīnot pirmo čempionu titulu kopš 2015./16. gada sezonas. Otrajā vietā ierindojās “Greaker”, bet trešajā vietā “Sveiva” florbolisti. Par čempionāta rezultatīvāko florbolistu ar 56 punktiem kļuva čempionu komandas florbolists Ole Mosins Olesens.