Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Pavlovska pusfinālā, Garbarei sagrāve, Jeigei - atcelta spēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pavlovska pusfinālā, Garbarei sagrāve, Jeigei - atcelta spēle
SSRA
Foto: Salibandyliiga

Somijas florbola čempionāta pusfinālu sasniegusi Latvijas izlases aizsardzes Elizabetes Pavlovskas pārstāvētā vienība. TIkmēr Šveicē pamatīgu zaudējumu piedzīvojusi Evelīna Garbare, bet Elīnas Jeiges klubam cīņa tika atcelta, jo konkurentu komanda devusies karantīnā.

Pavlovskas klubs sasniedz pusfinālu

Somijas kausa TOP-4 fāzi sasniedzis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas sērijas ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 8:3 (1:2, 4:1, 3:0) apspēlēja “EraViikingit” vienību, tādējādi sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar rezultātu 3:1 un sasniedzot pusfinālu. Latvijas izlases aizsardze šoreiz spēlēja komandas pirmajā piecniekā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un spēli pabeidzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Pusfinālā SSRA vienība sacentīsies ar PSS, kas ceturtdaļfināla sērijā četros mačos pieveica “Koovee". Pirmā pusfināla cīņa ieplānota 3. aprīlī.

Garbarei sagrāve arī otrajā mačā

Ja Elizabete Pavlovska tikko iekļuvusi Somijas florbola čempionāta labāko četriniekā, tad Šveicē pusfināls rit pilnā sparā. Pagājušajā nedēļas nogalē Evelīnas Garbares pārstāvētais “R.A. Rychenberg Winterthur” aizvadīja tikai vienu no divām ieplānotajām spēlēm, tajā ar 4:9 viesos kapitulējot spēcīgajam “Kloten-Dietlikon Jets”. Jau pirmā trešdaļa tika zaudēta ar 0:5 un no šāda pavērsiena atgūties bija ļoti sarežģīti. Dienu vēlāk otrā paredzētā spēle tika atcelta. Līdz ar to, arī otrā aizvadītā spēle “skudrām” sanāca izbraukumā un arī šoreiz deviņi ielaistie vārti neļāva reāli spēkoties par uzvaru mačā - neveiksme ar 2:9 (0:2, 1:3, 1:4), kas sērijā dod jau 0:2 un vienība nonākusi vienas neveiksmes attālumā no sezonas noslēgšanas. Otrajā sērijas spēlē Evelīna Garbare palika bez punktu guvumiem.

Jeiges klubs finālā vēl netiek, pretinieces karantīnā

Uzvarot pirmās divas spēles, viena panākuma attālumā no iekļūšanas Šveices NLA finālā nonācis Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”. Nedēļas nogalē bija paredzēta trešā un, nepieciešamības gadījumā, arī ceturtā spēle, taču mači tā arī nenotika. Kāda no “Wizards Bern Burgdorf” spēlētājām, ar kurām jātiekas “skorpionēm” saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu, līdz ar to visa Bernes komanda devusies karantīnā līdz 31. Martam. Pašlaik skaidrs, ka sērija atsāksies ne ātrāk kā 3. aprīlī.