Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Blumbergs nespēlē pret pastarīšiem, “Tatran” grauj tuvākos sekotājus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Blumbergs nespēlē pret pastarīšiem, “Tatran” grauj tuvākos sekotājus
jirži Kurnejs
Foto: Vladimír Hodač

Čehijas florbola Superlīgā pie panākuma ticis Roberta Blumberga pārstāvētais “TJ Sokol Kralovske Vinohrady”, kas pēcspēles metienu sērijā tika galā ar čempionāta pastarīšiem “FB Hurrican Karlovy Vary”. Tikmēr divu līderu cīņā pārliecinoša uzvara “Tatran Strešovice”.

Roberts Blumbergs palika rezervē savas komandas kārtējā mājas spēlē pret pēdējā vietā esošo “FB Hurrican Karlovy Vary”, kurā “Sokol” komandai neklājās viegli. Lai gan pirmā perioda izskaņā izdevās panākt 4:1 vadību, konkurenti atspēlējās un trešajā periodā vairākkārt izvirzījās vadībā pat ar divu vārtu pārsvaru. Arī sākoties pēdējām divām minūtēm, “viesuļi” bija vadībā ar 9:7, taču mājinieki prata atspēlēties, ievirzot spēli papildlaikā un pēc tam arī pēcspēles metienu sērijā. Lai gan mačā pret čempionāta pastarīšiem noteikti doma bija par trīs punktu uzvaru, arī divi izcīnītie punkti ļāva uzlabot situāciju turnīra tabulā, no 11. vietas pakāpjoties uz astoto pozīciju.

Astotās kārtas centrālā spēle gan tika izspēlēta starp abām čempionāta vadošajām komandām. Līdz šim teicami spēlējošie “Tatran Strešovice” nebija gatavi samazināt savu tempu un izbraukumā pret otrajā vietā esošo “1.SC tempish Vitkovice” jau pirmajā periodā guva četrus vārtus tikpat minūšu laikā. Mājinieki pie pirmā precīzā metiena tika vien trešajā periodā, kad cīņas liktenis lielā mērā bija jau izšķirts. Pēc šīs spēles abas komandas šķir jau seši punkti. Lielisku cīņu aizvadīja Mareks Benešs, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm.

Ne mazāk spraiga un svarīga izvērtās cīņa starp divām citām TOP-5 vienībām, kurā arī mājinieki “Fat Pipe Floorball Chodov” sāka neveiksmīgi ar trim ātri ielaistajiem vārtiem pret “Predvyber.CZ Floorball MB”. Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki pietuvojās līdz vienam vārtu deficītam, bet mājiniekiem visu laiku nācās atspēlēties. Pusotru minūti pirms finālsvilpes Mikulaš Komareks pietuvināja savējos līdz 3:4. Ielaiduši bumbiņu savos tukšajos vārtos, mājinieki atkal nonāca sarežģītā situācijā un Komareka vārtu guvums astoņas sekundes pirms finālsvilpes vairāk par 4:5 panākt neļāva. Līdz ar to “Floorball MB” vairs tikai par punktu atpaliek no otrās pozīcijas.

Vēl “FbŠ Bohemians” savās mājās ar 9:8 apspēlēja “Black Angels”, “ACEMA Sparta Praha” izbraukumā ar 4:3 uzveica “FBC ČPP Bystron Group Ostrava”. Šī spēle zīmīga kļuva leģendārajam Jirži Kurnejam, kurš kļuva par pirmo florbolistu Čehijas florbola Superlīgā, kurš sasniedzis 800 gūto punktu robežu. Tāpat trīs punktus savā kontā ierakstīja “FBC 4Clean Česka Lipa”, mājās ar 8:2 apspēlējot “Sokoli Pardubice”. Papildlaiks bija vajadzīgs mačā, lai “FBC Liberec” ar 6:4 apspēlētu “PSG Panthers Otrokovice”.

Čempionāts atsāksies ar spēlēm 17. novembrī. Roberta Blumberga pārstāvētais “Sokol” viesos tiksies ar pēdējā laikā labi spēlējošo Prāgas “Sparta”. No Vadošo komandu cīņās jāizceļ “Fat Pipe Florbal Chodov” spēle savās mājās ar “FbŠ Bohemians”.

Čehijas Superlīgas turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Tatran Strešovice875:2324
2.1.SC Tempish Vitkovice873:3218
3.Predvyber.CZ Florbal MB859:3718
4.FbŠ Bohemians763:4918
5.ACEMA Sparta Praha840:4114
6.FBC 4Clean Česka Lipa857:4713
7.Fat Pipe Florbal Chodov844:3712
8.TJ Sokol Kralovske Vinohrady844:558
9.FBC ČPP Bystron Group Ostrava846:598
10.FBC Liberec736:658
11.Black Angels844:597
12.Sokoli Pardubice844:627
13.PSG Panthers Otrokovice840:595
14.FB Hurrican Karlovy Vary834:745