Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekše regulārās sezonas rezultatīvākais, Kovaļevskis - labākais vārtu guvējs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekše regulārās sezonas rezultatīvākais, Kovaļevskis - labākais vārtu guvējs
Rolands Kovaļevskis
Foto: Esa Takalo

Ar rezultatīvu sniegumu Somijas otrās spēcīgākās līgas regulāro sezonu noslēguši Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis, abi dažādos statistikas rādītājos sasniedzot labākos rezultātus līgā. Tikmēr Vācijas kausa finālā iekļuvis Edvards Staķis.

Regulārās sezonas beigās Kovaļevskim atkal “hat-trick”, Trekšem pieci punkti

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā noslēgusies regulārā sezona un pēdējā mačā pie pārliecinošas uzvaras izdevās tikt “Koovee” komandai, kuras pieteikumā ir četri latviešu florbolisti, no kuriem spēlei pret “Soittorasia” bija pieteikti tikai Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše. Rolands šajā spēlē atzīmējās ar trim precīziem metieniem, kamēr Trekšes rēķinā vieni gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles, kas sekmēja 11:4 (5:1, 2:2, 4:1) uzvaru. Trekšem tāpat arī divas soda minūtes. Regulāro sezonu “Koovee” ar 54 punktiem noslēdza trešajā vietā, par punktu atpaliekot no LNM, bet par diviem no “M-Team”. Trekše ar 67 (23+44) punktiem ir regulārās sezonas rezultatīvākais florbolists, bet Kovaļevskis, pateicoties rezultatīvam sniegumam sezonas beigu daļā, ar 50 (38+12) punktiem ir trešais rezultatīvākais un vienlaikus viņš ir čempionāta labākais vārtu guvējs.

Staķim rezultatīva piespēle un vieta Vācijas kausa finālā

Vācijas galvaspilsētā Berlīnā sācies Final Four turnīrs florbolā vīriešiem. Izloze lēma, ka pusfinālā savā starpā jātiekas Edvarda Staķa pārstāvētajam “DJK Holzbuttgen” un Kristapa Vaiča pārstāvētajam “Berlin Rockets”. Ja Staķa komanda uz labāko kvartetu tika, pārvarot kvalifikācijas kārtas, tad “raķetes” labāko kvartetā iekļuva automātiski kā finālposma organizatori. Turnīram Berlīnē bija jānotiek jau pērn, taču tad sacensības izjauca Covid-19. Šoreiz spēles var notikt un Staķa komanda svinēja panākumu ar rezultātu 8:3 (2:0, 3:1, 3:2). Jaunais latviešu florbolists mača izskaņā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr Vaičis palika bez punktu guvumiem.

Ankudinovai divi vārti Šveices 1.divīzijas turnīrā

Pēc ilga pārtraukuma aizvadītas cīņas Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā, kur finālcīņas aizvada arī līdz šim lieliski spēlējošās “Floorball Zurich Lioness”, kas iekļuvušas līgas finālā. Tajā jāspēkojas ar “UH Zulgtal Eagles” un pirmajā spēlē “lauvas” ar Annu Ankudinovu sastāvā izrādījās pārākas ar rezultātu 7:3 (2:0, 3:2, 2:1). Ar diviem vārtu guvumiem uzvarētāju rindās atzīmējās arī viena no Latvijas izlases līderēm. Otra latviete Jūlija Rozīte šoreiz nebija pieteikta savas komandas rindās. Sērijas otrais mačs ieplānots 12. martā.

Šimkūna nopelna sesto rezultativitātes punktu sezonā

Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā pirmspēdējo maču aizvadījis Nensijas Šimkūnas pārstāvētais “Stavanger”, kas savās mājās ar rezultātu 3:7 (1:1, 0:4, 2:2) piekāpās “Monolitten” vienībai. Zaudētāju rindās ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī latviešu spēlētāja, kurai līdz ar to šajā sezonā tagad kopumā izdevies tikt pie 6 (1+5) punktiem. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma Stavangeras komanda joprojām atrodas pēdējā vietā, bet regulārās sezonas noslēgumā gaidāma spēkošanās ar priekšā esošo “Starpsborg”.

Garbares klubs zaudē vadību sērijā

Šveices NLA florbola čempionātā turpinās ceturtdaļfinālu spēļu sērija un otrajā mačā zaudējumu piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais “Red Ants Winterthur”, kas viesos ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) piekāpās spēlētājas kādreizējam klubam “Wizards Bern Burgdorf”. Latviešu florboliste šajā sērijā pašlaik ar rezultativitātes punktiem nav izcēlusies. Sērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet pašlaik bilance ir 1:1.