Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckim un Garbarei labāko spēlētāju balvas Šveicē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckim un Garbarei labāko spēlētāju balvas Šveicē
Andris Rajeckis pārliecinoši sācis arī izslēgšanas turnīru
Foto: Sandro Schmuki

Lielisku pirmo cīņu par iekļūšanu Šveices spēcīgākajā līgā aizvadījis Andris Rajeckis, gūstot vienus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles, saņemot mača labākā spēlētāja balvu. Līdzīgi lauri arī Evelīnai Garbarei.

Regulāro turnīru "Floorball Thurgau" noslēdza otrajā vietā, kas ļauj turpināt cīņu par komandas mērķu izpildi – iekļūt Šveices spēcīgākajā florbola līgā jeb NLA. Lai to paveiktu, jāsāk ar "UHC Sarganserland" pieveikšanu. Pirmajā mačā savā laukumā izdevās izcīnīt pārliecinošu 6:1 (2:1, 1:0, 3:0) uzvaru. Ātri nonākuši iedzinējos, "Floorball Thurgau" atbildēja ar sešiem bezatbildes vārtu guvumiem. Spēles 11.minūtē pirmo punktu par piespēli nopelnīja Rajeckis, bet perioda pēdējā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, cēsnieks vadībā izvirzīja jau savu vienību. Spēles 46.minūtē Rajeckis asistēja arī komandas piektajā vārtu guvumā, bet pēc mača viņš saņēma labākā spēlētāja balvu savā komandā.

Arī Garbare tiek pie MVP
Šveices dāmu spēcīgākajā līgā trešo vietu regulārajā turnīrā nodrošinājis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf". Tas kļuva zināms pēc komandas 7:3 (2:1, 1:0, 4:2) uzvaras viesos pār "Unihockey Berner Oberland". Šajā mačā par labāko spēlētāju "burvju" komandā atzina tieši Latvijas izlases vienu no vadošajām florbolistēm, kura otrā perioda pirmajā pusē ar precīzu metienu panāca 3:1 savas komandas labā. Tieši pret šo komandu "Wizards" aizvadīs cīņas ceturtdaļfinālā.

Rajecka klubs atkāpjas uz pēdējo vietu
Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma uz turnīra tabulas pēdējo vietu Šveices NLA līgā atkāpies Jāņa Rajecka pārstāvētais un Latvijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera Arto Rīhimaki vadītais "Kloten-Bulach Jets", kas viesos ar rezultātu 4:8 (1:3, 2:3, 1:2) piekāpās "Chur Unihockey". Laatviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Uz pēdējo vietu nācās atkāpties tādēļ, ka negaidītu uzvaru pār "HC Rychenberg Winterthur" izcīnīja līdzšinējie pastarīši "UHC Thun".

Pēc zoles nāk krišana
Norvēģijas spēcīgākajā sieviešu līgā pēc uzvaras pār turnīra tabulas līdervienību "Sveiva", dažas dienas vēlāk sāpīgu 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) neveiksmi piedzīvojis Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētais "Grei", kas atzina "Sagene" pārākumu. Spēle bija zīmīga ar to, ka katra no vienībām izdarīja tikai pa 13 metieniem. Ar vienu vārtu guvumu izcēlās arī Isjomina, bet Garklāva palika bez punktu guvumiem.

Vaiča klubs neatgūstas no vājās spēles pirmās daļas
Vācijas spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas savā laukumā ar 2:5 (0:2, 0:1, 2:2) piekāpās "TV Lilienthal". Līdz spēles vidum latvieša pārstāvētais klubs nonāca iedzinējos ar triju vārtu deficītu, no tā vairs nespējot atgūties. Jāpiezīmē, ka "TV Lilienthal" pašlaik atrodas trešajā vietā turnīra tabulā, kamēr "BAT Berlin" cīnās par vietu labāko astotniekā.

Degins gūst kārtējos vārtus
Šveices U-21 čempionāta B divīzijas turnīrā vēl vienu uzvaru izcīnījis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā visnotaļ saspringtā mačā ar rezultātu 8:5 (2:2, 2:1, 4:2) pieveica "I.D. Davos-Klosters". Mača ievads Turgavas klubam nebūt nebija veiksmīgs, jo pirmās trešdaļas otrajā pusē komanda atradās iedzinējos ar 0:2 un tad ļoti svarīgus vārtus guva Degins, uzsākot savas vienības pakaļdzīšanos. Puslīdz droši par panākumu turnīra līderi gan varēja būt vien četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad tika iekrāts 7:5 pārsvars, vēlāk tiekot arī pie astotā vārtu guvuma. Līdz ar to vienu kārtu pirms turnīra noslēguma "Floorball Thurgau" saglabā pirmo vietu, par trim punktiem apsteidzot vienīgos konkurentus uz šo pozīciju "Bassersdorf Nurensdrof".

Krupinskim jau 13 precīzi metieni, Sebrim uzvaru nesošais metiens
Nīderlandes spēcīgākajā florbola līgā ar kārtējo vārtu guvumu izcēlies Rihards Krupinskis, tādējādi palīdzot savam HSK viesos ar sauso 5:0 (1:0, 1:0, 3:0) pieveikt "Meesed Up" komandu. Latviešu florbolists izcēlās jau mača pirmajā trešdaļā, tādējādi atklājot spēles rezultātu. Sezonas desmit aizvadītajās spēlēs Krupinskis iekrājis 17 (13+4) rezultativitātes punktus, savā komandā esot gan labākais vārtu guvējs, gan rezultatīvākais spēlētājs. Vienība turnīra tabulā pašlaik ieņem ceturto pozīciju.

Daudz spraigākā cīņā pie panākuma tika arī Helvija Sebra un Mika Ozola pārstāvētais "Blue Falcons", kas savā laukumā tikai ar 6:5 (5:2, 1:3, 0:0) pieveica "Hot Flames". Ielaiduši vārtus jau pirmajā minūtē, "Blue Falcons" spēja atbildēt ar pieciem precīziem metieniem, taču līdz spēles vidum pretinieks divus vārtus bija atspēlējis. Cīņas 33.minūtē vārtus guva Sebris un tie vēlāk izrādījās uzvaru nesošie, jo mača turpinājumā viesi ar diviem precīziem raidījumiem sadeldēja rezultātu līdz minimumam. Sebrim tie bija trešie vārti sezonā un kopumā viņam šosezon 8 (3+5) rezultativitātes punkti. Komanda turnīra tabulā atrodas trešajā vietā.

Visbeidzot, pie devītās uzvaras tikpat spēlēs ticis Gata Gailīša pārstāvētais "UFC Utrecht", kas savā laukumā ar 10:3 (2:0, 2:1, 6:2) pieveica "Sonics", tādējādi turpinot nostiprināt savas pozīcijas turnīra tabulā. Latviešu florbolists šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, nopelnot divu minūšu noraidījumu.

Pēc ilgāka laika laukumā atgriezusies Liene Krauja, kuras pārstāvētais "HSK Agents" savā laukumā ar rezultātu 7:2 (1:2, 3:0, 3:0) pieveica "UFC Groningen". Bijusī Latvijas junioru izlases spēlētāja ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. Viņai šī bija vien trešā spēle sezonā. Komanda aizvadījusi deviņus mačus, kuros iekrāti 16 punkti, kas dod trešo vietu.