Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņa klubs nesasniedz kausa finālu, “Classic” viegls triumfs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņa klubs nesasniedz kausa finālu, “Classic” viegls triumfs
"Classic" komanda ar organizatoru sarūpēto balvu - 10 000 EUR čeku, foto: F-liiga.com

Aizvadītas cīņas Somijas florbola kausa Final Four turnīrā, kur savu kārtējo titulu spējuši izcīnīt “Classic”. Izšķirošā šoreiz gan izrādījās pusfināla spēle, kurā “Classic” ar 7:6 pieveica Morica Krūmiņa “Nokian KrP”. Fināls izvērtās par vieglu pastaigu.

Izloze šoreiz bija nežēlīga, jo pusfinālā tika salozētas abas galvenās titula pretendentes – “Classic”, kas lūkoja tikt pie piektā kausa pēdējo sešu čempionātu laikā un Morica Krūmiņa “Nokian KrP”. Abas komandas pērn aizvadīja spraigu sēriju arī cīņā par Somijas čempionu titulu. Lai gan Emeli Salins ātri vien ar precīzu metienu vadībā izvirzījā “Classic”, turpinājumā krietni sekmīgāki bija “Nokian KrP”, kas vispirms pēc Jonatana Kovanena vārtu guvuma panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam izmantoja pretinieku nesavaldību, vispirms izmantojot lielo skaitlisko vairākumu, bet pēc tam iemetot arī klasiskajā vairākumā. Līdz pārtraukumam Jūso Ahola spēja panākt arī 4:1 vadību savai komandai. Grūti pateikt kā viss atrisinātos turpinājumā, ja ne divi “Classic” vārtu guvumi pirmā perioda izskaņā, kas rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Otrajā periodā komandas apmainījās vārtu guvumiem, “Classic” komandai izceļoties brīdī, kad uz sodīto soliņa atradās cēsnieks. Mača vidū pieredzējušais Janne Lamminens spēja panākt 5:5, bet trešā perioda izskaņā “Classic” ar septiņu sekunžu intervālu iemeta divus vārtus un pirmo reizi mačā ieguva komfortablu 7:5 pārsvaru. Pretinieks sāka spēlēt bez vārtsarga, taču vairāk par vieniem vārtiem iemest nespēja, piedzīvojot zaudējumu ar 6:7 un izstājoties no cīņas par kausu.

Otrā pusfinālā sacentās OLS komanda, kas cīnās par iekļūšanu F-liiga izslēgšanas turnīrā un “M-Team” – vienība, kas pašlaik spēlē pēc spēka otrajā stiprākajā valsts čempionātā. Arī šajā spēlē līdz pat 49. minūtei bija spraiga cīņa un neizšķirts 4:4 rezultāts. Tomēr tad OLS komanda divu minūšu laikā iemeta trīs vārtus, izšķirot cīņas likteni sev par labu un svinot panākumu ar 7:4.

OLS komandai šī bija pirmā reize, kad izdevies sasniegt kausa finālu, bet tas arī bija viss uz ko viņi šajā turnīrā bija spējīgi. Finālspēle bija “uz vieniem vārtiem”, “Classic” komandai triumfējot ar rezultātu 9:0 (2:0, 3:0, 4:0), septīto reizi komandas vēsturē ceļot virs galvas kausa trofeju. Tikmēr Lasi Toriseva kļuva par otro vārtsargu kausa vēsturē, kas finālspēlē palicis nepārspēts. Līdz šim vienīgais, kam bija padevies šāds sniegums bija Vesa Turunens, kurš 1992. gadā palīdzēja “Josba” komandai kļūt par čempioniem, ar 1:0 apspēlējot “Jonni”.