Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Nykvarn” gandrīz apspēlē SSL superklubu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Nykvarn” gandrīz apspēlē SSL superklubu
"Nykvarn" pret "Storvreta", Foto: Per Wiklund, Roland Osbeck

Zviedrijas florbola kausa ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs konstatēti spraigi rezultāti. “Pixbo Wallenstam IBK” savās mājās ar 7:8 piekāpās “Vaxjo”, bet zemākās līgas klubs ar identisku rezultātu zaudēja vienai no valsts spēcīgākajām komandām “Storvreta IBK”.

Zviedrijas Allsvenskan jeb pēc spēka otrās stiprākās līgas klubs “Nykvarn” pirms sezonas pārbaudes spēlē sagrāva stabilu Superlīgas klubu “Mullsjo” ar rezultātu 8:1. Savukārt Zviedrijas kausa astotdaļfinālā divreiz tika galā ar “Linkoping IBK” komandu (7:6, 8:4), liekot runāt, ka komanda ir gatava nākamajā sezonā jau regulāri spēlēt ar valsts vadošajām komandām. Kausa ceturtdaļfinālā viņiem pretim ielozēja valsts vicečempionus “Storvreta”. Interesanti, ka pirms gada “Storvreta” no kausa izstājās pēc zaudējuma Allsvenskan klubam “Visby IBK”, bet šoreiz “Nykvarn” sāka ļoti vareni, gandrīz 900 līdzjutēju klātbūtnē pēc 11 nospēlētām minūtēm esot vadībā ar 3:0. Tas gan nebija vien starta pārsteigums, jo mača vidū laukuma saimnieki kontrolēja rezultātu, esot vadībā ar 6:3. Savukārt astoņas minūtes pirms mača beigām “Nykvarn” atradās vadībā ar 7:5. Atlikušajā laikā SSL vicelīderi tomēr parādīja savu varenību, gūstot trīs vārtus un izcīnot laimīgu panākumu ar 8:7. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli mājinieku rindās izcēlās Hampus Ārens, kurš spēlēja pret savu bijušo klubu. Uzvarētāju rindās Tobiass Gustafsons un Filips Eriksons atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli.

Pērn kausa finālā sacentās “Pixbo” un “Vaxjo”, bet šoreiz abas komandas savā starpā tiekas jau ceturtdaļfinālā. Pirmā trešdaļa aizritēja aizraujošā un rezultatīvā florbolā, pēc kuras “Vaxjo” bija vadībā ar 3:2, bet otrajā periodā pārsvaru palielināja līdz 5:2. Tomēr laukuma saimnieki nepadevās, trešā perioda astotajā minūtē panākot 5:5. “Vaxjo” turpinājumā panāca 7:5 vadību, bet mača izskaņā komandas pārmaiņus guva vārtus, “Vaxjo” tiekot pie 8:6 uzvaras un labām izredzēm uzvarēt divu spēļu summā. Mājinieku komandā Felikss Lavners un Gustavs Fricelss atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm, kamēr “Vaxjo” rindās Samuels Folkesons Algmans tika pie četriem vārtu guvumiem, bet Manuelam Maureram viens vārtu guvums un trīs rezultatīvas piespēles.

Otrās cīņas šo pāru komandas aizvadīs 1. decembrī.