Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Dumpis asistē uzvarā, Šenbergs palīdz izcīnīt neizšķirtu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dumpis asistē uzvarā, Šenbergs palīdz izcīnīt neizšķirtu
Edijs Šenbergs
Foto: Storvreta IBK

Vairāki latviešu jaunie florbolisti aizvadījuši cīņas Zviedrijas un Somijas junioru vai zemākajās līgās. Individuāli sekmīgākie šoreiz izrādījušies Edijs Šenbergs un Markuss Dumpis, tiekot pie rezultativitātes punktiem.

Dumpis asistē komandas uzvarā

Somijas junioru (U-22) čempionātā ar rezultatīvu piespēli izcīnītajā uzvarā atzīmējies jaunais latviešu florbolists Markuss Dumpis, tādējādi sekmējot sava “Indians” 7:2 (3:0, 2:1, 2:1) uzvaru izbraukumā pār “Karhut” komandu. Latviešu florbolists pirmajā trešdaļā asistēja vienības trešajā vārtu guvumā. Tāpat Kocēnu florbola audzēknim trešajā periodā divu minūšu noraidījums. Turnīra tabulā “Indians” pašlaik ar astoņās spēlēs iekrātajiem 17 punktiem ieņem trešo pozīciju. Priekšā esošās komandas iekrājušas par trim un četriem punktiem vairāk, taču šīs komandas aizvadījušas vienu spēli vairāk. Nākamā cīņa “Indians” komandai ieplānota 28. oktobrī pret pirmspēdējā vietā esošo “EraViikingit”. Dumpim šosezon astoņās spēlēs izdevies iekrāt 8 (2+6) rezultativitātes punktus.

Malkavs bez punktiem rezultatīvā mačā

Ja Dumpja komanda spēlē Somijas spēcīgākajā U-22 turnīrā, tad līmeni zemāk spēlē Morica Krūmiņa “Nokian KrP”, kas cīnās par vadošajām pozīcijām otrajā ešelonā, lai iegūtu tiesības aizvadīt play-off cīņas ar vadošā ešelona vājākajām komandām. Kārtējā spēlē “Nokian KrP” izbraukumā ar rezultātu 12:11 (1:1, 6:4, 4:6, 1:0) rezultatīvā spēlē papildlaikā pieveica “Sudet SB” vienību, latvietim gan ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Šī spēle bija ļoti svarīga, jo “Nokian KrP” ar 20 punktiem septiņos mačos ir pirmajā pozīcijā, kamēr “Sudet SB” atrodas trešajā vietā un cīnās par kādu no pirmajām divām pozīcijām. Nākamo maču Malkavs ar komandas biedriem aizvadīs 5. novembrī, kad vēlreiz spēkosies ar “Sudet SB”.

Grundšteina klubam neizdodas atstāt pēdējo pozīciju

Norvēģijas florbola virslīgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Kaspara Grundšteina pārstāvētais “Narvik”, kas savā laukumā ar rezultātu 2:11 (0:3, 1:4, 1:4) piekāpās “Slevik” vienībai. Pieredzējušais latviešu aizsargs šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ja “Slevik” komanda turnīra tabulā pašlaik ar 16 punktiem ieņem trešo vietu, tad līgas jaunpienācēji “Narvik” iekrājuši vien divus punktus, noslēdzot tabulu. Par punktu vairāk ir “Sarpsborg” komandai, bet pārējās vienības iekrājušas jau krietni vairāk punktu.

Šenbergs palīdz komandai izraut neizšķirtu

Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijas turnīrā atzīmējies Edijs Šenbergs, tādējādi palīdzot savai un Emīla Jančevska pārstāvētajai komandai mājas mačā spēlēt neizšķirti 5:5 (2:0, 2:2, 1:3) pret “Uppsala Life IF”. Mača lielāko daļu vadībā atradās tieši “Storvreta”, taču spēles izskaņā tieši viņiem nācās glābties no zaudējuma. Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Šenberga piespēles kolēģim to arī izdevās paveikt. Jāpiezīmē, ka latvietis pirmajā periodā arī pats atzīmējās ar rezultatīvu metienu. Tikmēr Jančevskis šajā spēlē pie punktiem netika. Ar septiņiem punktiem “Storvreta Ungdom IBK” pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā čempionātā, bet trim priekšā esošajām komandām ir par vienu nospēlēto maču vairāk. Nākamā cīņa ieplānota 5. novembrī pret 10.vietā esošo “IBF Grillby”.

“Floor Fighter”, spēlējot bez Lēvalda, piedzīvo zaudējumu

Vācijas spēcīgākajā līgā zaudējumu piedzīvojis “Floor Fighters Chemnitz”, kuriem kārtējā mačā pret “SSF Dragons Bonn” nevarēja palīdzēt viens no līderiem Sandis Lēvalds. Savās mājās “Floor Fighters” cieta neveiksmi ar rezultātu 6:7 (1:3, 4:1, 1:2, 0:1) turnīra tabulā nopelnot vienu vērtīgu punktu. Pašlaik komanda ar pieciem punktiem astoņās spēlēs atrodas desmitajā vietā, no kārotā astotnieka atpaliekot par četriem punktiem. Nākamā spēle gan ieplānota vien 26. novembrī.