Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvieši rezultatīvi Norvēģijā, Trekše labākais Somijā, bet klubi zaudē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvieši rezultatīvi Norvēģijā, Trekše labākais Somijā, bet klubi zaudē
Jānis Rajeckis (#8)

Somijas florbola otrajā stiprākajā līgā rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Pēteris Trekše, kurš izdarījis kārtē piespēli. Norvēģijas virslīgā rezultatīvi bija visi četri latvieši, bet Dānijā Kristiāns Jānis Rinkevičs guvis otros vārtus. Tomēr viņi visi bija spiesti samierināties ar zaudējumiem.

Ar vienu Trekšes piespēli izrādās par maz

Otro zaudējumu šīs sezonas Somijas otrajā spēcīgākajā florbola čempionātā piedzīvojis "Koovee" klubs ar četriem latviešu florbolistiem sastāvā. Spēlējot savās mājās pret "Josba" vienību, "Koovee" 60 minūšu laikā spēja gūt tikai vienus vārtus, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:3 (0:2, 0:0, 1:1). Vienīgos vārtus mājinieki guva pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad pēc Pētera Trekšes piespēles 1:2 panāca Ville Kangasmaki. Pēdējā sekundē viesi iemeta bumbiņu jau tukšos vārtos, uzstādot mača beigu rezultātu. Trekše spēlēja otrajā maiņā, tāpat kā viņa kolēģis Rolands Kovaļevskis, abiem maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Tāds pats koeficients arī Ralfam Orstem, bet Ulvis Mētra mačam nebija pieteikts. Pēc piedzīvotā zaudējuma "Koovee" ar desmit punktiem piecās spēlēs atrodas otrajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no "M-Team". Vienlaikus, tikai abas līderes nospēlējušas piecas spēles. Piemēram, nākamie "Koovee" pretinieki "Hawks" aizvadījuši tikai divas spēles, jo kalendārā sāk iejauties Covid-19…

Ar latviešu rezultativitāti izrādās par maz

Ne sevišķi sekmīgi Norvēģijas spēcīgākajā līgā turpina spēlēt "Harstad" vienība, kuras pieteikumā ir pieci latviešu florbolisti. Spēlē gan tikai četri, jo Roberts Līviņš ilgāku laiku palicis rezervē. Kārtējā spēlē Jānis Rajeckis guvis divus vārtus un izdarījis tikpat piespēles, Toms Kirmužs pievienojis vārtus un divas piespēles. Tāpat vienus vārtus iemetis Toms Niedre, bet Kaspars Grundšteins ticis pie rezultatīvas piespēles. Vietējie spēlētāji gan nav bijuši pienācīgi palīgi, tādēļ "Harstad" viesos ar 7:8 (0:1, 2:3, 5:4) piekāpās "NOR 92", kuru pieteikumā ir latviešu vārtsargs Ronalds Zvidriņš, kurš gan atgūstas no savainojuma. "Harstad" rindās par labāko atzina Jāni Rajecki. Ar trim punktiem četrās spēlēs "Harstad" ir atkāpušies uz astoto vietu čempionāta kopvērtējumā. Rajeckis un Kirmužs ar septiņiem rezultativitātes punktiem ir uzreiz aiz čempionāta desmit rezultatīvākajiem florbolistiem.

Rinkevičam otrie vārti, komandai – ceturtais zaudējums

Dānijas spēcīgākajā florbola čempionātā ceturto neveiksmi tikpat spēlēs piedzīvojis Emīla Zīverta, Kristera Marsela Kuzņecova un Jāņa Kristiana Rinkeviča pārstāvētais "Rungsted-Horsholm", kas savās mājās ar 4:7 (2:2, 0:4, 2:1) piekāpās "Rodovre FC" vienībai. Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām cīņas pēdējos vārtus guva Rinkevičs, tādējādi uzstādot beigu rezultātu un gūstot savus otros vārtus čempionātā. Pēc divu spēļu izlaišanas laukumā atkal devās Kuzņecovs, šoreiz paliekot bez punktu guvumiem.

Mallonam 1+2 un uzvara Vācijas kausā, Lazdiņš un Eglītis izstājas

Vācijas florbola kausa 1.kārtu pārvarējis reģionālās līgas klubs "SG TSV Tetenbull/SV Hemmingstedt" ar Rihardu Mallonu ierindā. Latviešu florbolists guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, palīdzot savai komandai mājas mačā ar rezultātu 11:7 (3:2, 2:2, 6:3) apspēlēt "Floorball Tigers Magdeburg" vienību, tādējādi iekļūstot sacensību otrajā kārtā.

Tikmēr priekšlaicīgi no kausa izcīņas izstājies Jāņa Lazdiņa un Uvja Eglīša pārstāvētais "BSV Roxel", kas mača izskaņā no 5:4 vadības nonāca iedzinējos, lai paši izglābtu spēli, kuru gan vēlāk papildlaikā ar 6:7 (1:2, 1:2, 4:2, 0:1) zaudēja "TSG Fuchse Quedinburg" vienībai, izstājoties no turpmākā kausa. Lazdiņš šajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem.

Mihailova klubs pārvar kausa 3.kārtu

Somijas florbola kausa izcīņas trešās kārtas spēlē pie panākuma izdevās tikt Adriana Mihailova pārstāvētajam 2.divīzijas klubam TPS-3, kas izbraukumā ar rezultātu 5:4 pārspēja "PoU" vienību, latviešu florbolistam pie rezultativitātes punktiem netiekot. Šī bija pirmā spēle sezonā, kurā Mihailovs devās laukumā, jo regulārās sezonas pirmās kārtas mačā viņš palika ārpus pieteikuma.

     [+] [-]

, 2021-09-27 16:20, pirms 3 gadiem
LATVIEŠI REZULTATĪVI NORVĒĢIJĀ, TREKŠE LABĀKAIS SOMIJĀ, BET REZULTATĪVI VĀJI
Kādā valodā tas ir?

     [+] [-]

, 2021-09-27 20:26, pirms 3 gadiem
Koovei grūti iet nesmukajā florbolā. Jāsāk pierast pie šitās gaļasmašīnas citādi play-off atkal netiks pāri pirmajai kārtai un par augstāko līgu var aizmirst.

ja mūsu norvēģi šogad neaizķersies play-off tad es nez. jāklapē tā bodīte ciet. ja tikšot beidzot astotniekā Ķirmužam statuju celšot pilsētas centrā itkā esot jau pasūtīta pie kalēja. tā ka cerības augstas šogad.