Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsone un Grāpēna sekmē uzvaras, Meldere netiek ceturtdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsone un Grāpēna sekmē uzvaras, Meldere netiek ceturtdaļfinālā
Simona Grāpēna (#41), foto: Vitkovice

Pārliecinoši savu valstu čempionātos turpina spēlēt Simona Grāpēna un Jana Filipsone, kuru pārstāvētie klubi atrodas savu čempionātu vadībā. Tikmēr Kates Melderes komanda nav tikusi Šveices NLB play-off turnīrā un sezonas turpinājumā būs jācīnās par vietas saglabāšanu. Pie uzvaras Norvēģijā ticis Toms Niedre, bet Zviedrijā uzvaru izcīnījis "Warberg", kuriem gan nepalīdzēja Morics Krūmiņš.

Filipsone atgriežas vārtos, komandai kārtējā uzvara

Ceturto uzvaru pēc kārtas Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, kas savās mājās ar rezultātu 6:2 (2:0; 2:0; 2:2) apspēlēja “FBC Katrineholm” vienību. Pēc vienas spēles atpūtas Jenčepingas komandas vārtos atgriezās Latvijas izlases vārtsardze, kura spēles gaitā tika galā ar 12 no 14 pretinieču metieniem. Pēc šīs kārtas “Jonkopings” ne vien saglabājuši, bet pat palielinājuši savu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām, jo “Vaxjo IBK” savās mājās ar 4:6 pamanījās piekāpties “GS 86 AIF”.

Grāpēnai 1+1 pārliecinošā uzvarā

Čehijas florbola Ekstralīgā sievietēm teju visas spēles aizvadītajā kārtā izvērtās ļoti spraigas un vienīgā komanda, kas tika pie drošas uzvaras bija “1.SC Tempish Vitkovice”, kas savās mājās ar 9:3 (4:1; 0:0; 5:2) apspēlēja “Tatran Strešovice”. Jau pirmajā periodā mājinieces iekrāja trīs vārtu pārsvaru un, lai arī otrajā periodā viešņām izdevās sniegumu stabilizēt, pēdējā trešdaļā “Tatran” pārsvaru palielināja vēl vairāk, tiekot pie pārliecinoša panākuma. Sekmīga spēle arī Latvijas izlases līderei Simonai Grāpēnai, kurai vārtu guvums un rezultatīva piespēle. “Vitkovice” turnīra tabulā nostiprinājušās pirmajā vietā ar 42 punktiem 16 spēlēs, par pieciem punktiem apsteidzot “Ostrava” un par sešiem “Chodov”, kurām viena spēle rezervē. Grāpēna piedalījusies 15 spēlēs, kurās iekrājusi 13 (5+8) punktus.

Niedre piespēlē, komanda beidzot uzvar

Norvēģijas virslīgā pie panākuma beidzot izdevies tikt Toma Niedres pārstāvētajam “Gjellerasen”, kas izbraukuma spēlē ar rezultātu 4:3 (0:0; 3:2; 1:1) tika galā ar “Akerselva”. Ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī latviešu florbolists, asistējot komandas uzvaras vārtos divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts kļuva 4:2. Līdz ar cīņas beigu rezultātu “Akerselva” deficītu sadeldēja līdz minimumam. Pēc izcīnītās uzvaras “Gjellerasen” ar 15 punktiem joprojām ieņem 11.vietu 12 komandu konkurencē, taču tikpat punktu ir arī “Sandnes” un “Valerenga” komandām, bet astotajā vietā esošajiem “Sarpsborg” ir vien par diviem punktiem vairāk.

Melderes komanda netiek ceturtdaļfinālā

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā savā debijas sezonā ļoti rezultatīva turpina būt Kate Meldere, kura nopelnījusi kārtējo rezultatīvu piespēli cīņā, kurā viņas pārstāvētais “UH Red Lions Frauenfeld” diemžēl piedzīvoja kārtējo neveiksmi. Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā komanda papildlaikā ar rezultātu 3:4 (0:1; 2:1; 1:1; 0:1) piekāpās “Visper Lions”, cēsniecei asistējot komandas trešajos gūtajos vārtos mača 42. minūtē, kas deva 3:2 vadību. Mājinieces gan pēc 24 sekundēm rezultātu izlīdzināja. Pamatlaika turpinājumā vienu vairākumu neizmantoja viešņas, divus – mājinieces, bet papildlaika pēdējā minūtē tomēr uzvaras vārtus guva “Visper Lions”. Tādējādi “Visper Lions” ar 12 punktiem 18 spēlēs saglabāja astoto vietu, kamēr “Red Lions” rēķinā deviņi punkti un devītā vieta. Lai iekļūtu astotniekā, bija nepieciešama uzvara pamatlaikā. Turnīra turpinājumā komandu gaida spēkošanās par vietas saglabāšanu līgā, sacenšoties ar “UH Zulgtal Eagles”.

“Warberg” grauj, Krūmiņš nespēlē

Kārtējo uzvaru Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Warberg IC”, kas izbraukumā ar rezultātu 10:4 (5:3; 4:1; 1:0) tika pie pārliecinošas uzvaras pār “Fristads GoIF” – komandu, kas 14 spēlēs piedzīvojusi 14 zaudējumus. Tikmēr “Warberg IC” komandai šī bija 12 uzvara tikpat mačos, kas ar 36 punktiem dod jau ļoti stabilu otro pozīciju. Joprojām par diviem punktiem vairāk ir “Hollvikens IBF” komandai, kas kārtējā spēlē viesos ar 7:4 pieveica “Lillan IBK”. Cīņā pret pastarīšiem Varbergas komanda laukumā devās bez Latvijas izlases aizsarga sastāvā.