Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Balodim MVP, Malkavs asistē sekundi pirms beigām uzvaras vārtos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Balodim MVP, Malkavs asistē sekundi pirms beigām uzvaras vārtos
Ivo Balodis
Foto: Harstad

Norvēģijas florbola virslīgā vēl vienu atzinību kā komandas labākais florbolists nopelnījis Ivo Balodis, komandai gan zaudējot. Somijas junioros Jorens Malkavs sekundi pirms mača beigām asistēja uzvaras vārtu guvumā, bet Zviedrijas junioros Edijs Šenbergs pats guva uzvaru nesošos vārtus.

Balodis atkal labākais, komandai neveiksme pirms pārtraukuma

Pēdējo maču pirms gaidāmā pasaules florbola čempionāta aizvadījis latviešu pārstāvētais Norvēģijas virslīgas klubs "Harstad", kas savās mājās ar rezultātu 6:13 (1:4, 2:6, 3:3) piekāpās "Slevik". Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm bija Ivo Balodis, nopelnot arī labākā spēlētāja balvu komandā. Viņam gan arī 12 soda minūtes. Arnijs Kuratņiks atzīmējās ar diviem vārtiem un vienu piespēli, kamēr Toms Niedre apritē atgriezies var vieniem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Toms Kirmužs un Roberts Līviņš pie punktiem netika, pēdējam atzīmējoties ar divu minūšu noraidījumu. Uzvarētāju rindās joprojām lielisks bija veterāns Tomas Strāte, kura rēķinā piecas rezultatīvas piespēles.

Malkavs sekundi pirms mača beigām ar piespēli sekmē komandas uzvaru

Somijas U-22 florbola čempionātā dramatisku panākumu izcīnījis Jorena Malkava pārstāvētais "Nokian KrP", kas savās mājās ar rezultātu 4:3 (0:2, 1:1, 3:0) pieveica "Hawks" komandu. Praktiski visu cīņu latvieša pārstāvētā komanda atradās iedzinējos, izlīdzinājumu panākot astoņas minūtes pirms mača beigām. Uzvaras vārtus no Malkava piespēles Topias Simonens guva vienu sekundi pirms cīņas beigām. Jāpiezīmē, ka Simonens guva visus komandas vārtus trešajā periodā. Malkavs piecos mačos atzīmējies ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem, kamēr komandai šī bija sestā uzvara tikpat mačos, kas ļauj atrasties tabulas galvgalī.

Valmieriešu trio sekmē komandas panākumu "sešu punktu cīņā"

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ļoti svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu labāko astotniekā izcīnījis Laura Alvja Stiprā, Kriša Lužinska un Artūra Bračkas pārstāvētais "VfL Red Hocks Kaufering", kas savās mājās ar rezultātu 7:2 (1:1, 0:1, 6:0) pieveica "Unihockey Igels Dresden". Bračkam šajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle Lužinska vārtu guvumā. Krišs līdz ar to atzīmējās ar vienu precīzu metienu, bet Stiprais palika bez punktu guvumiem. Pēc divām uzvarām pēc kārtas "VfL Red Hocks Kaufering" vienība pārtraukumā, kas būs mēnesi garš, dodas ar deviņiem izcīnītajiem punktiem un astoto vietu turnīra tabulā. Turklāt pozīcijas būs iespējams nostiprināt arī nākamajā mačā, kurā gaidāma spēkošanās ar pirmspēdējā vietā esošo "Blau-Weiss 96 Schenefeld".

Šenbergam ceturtais vārtu guvums sezonā

Savā otrajā sezonā leģionāra gaitās Zviedrijā arvien rezultatīvāku sniegumu demonstrē Edijs Šenbergs, kurš kārtējā Zviedrijas junioru čempionāta mačā atzīmējies ar vārtu guvumu, tādējādi sekmējot sava un Emīla Jančevska pārstāvētā "Storvreta Ungdom IBK" 6:1 (0:1, 0:0, 6:0) atspēlēšanos un triumfu mājās pār "Hagunda IF". Laukuma saimnieki vairāk nekā 47 minūtes nespēja tikt pie vārtiem, bet tad 13 minūšu laikā atrisināja jautājumu par uzvarētāju. Šenbergs vārtus guva 51. minūtē, tobrīd panākot 2:1 savas komandas labā. Kā vēlāk izrādījās, tie bija uzvaru nesošie vārti šajā cīņā. Trijās spēlēs Šenbergs ticis pie 4 (4+0) rezultativitātes punktiem. Jančevskis šoreiz palika bez punktu guvumiem. Turnīra tabulā "Storvreta IBK" ar sešiem punktiem trijos mačos atrodas sestajā pozīcijā. Jāņem gan vērā, ka konkurentiem ir vairāk aizadīto spēļu.

Novikovam neveiksme Vācijas 2.Bundeslīgā, triumfs kausā

Vācijas florbola otrajā spēcīgākajā līgā zaudējumu piedzīvojis Kristapa Novikova pārstāvētais "BSV Roxel", kas viesos ar rezultātu 6:8 (3:3, 0:1, 3:4) piekāpās "Lilienthaler Wolfe", latvietim pie rezultativitātes punktiem netiekot. Līdz ar to turnīra tabulā "BSV Roxel" ar trim punktiem tikpat spēlēs ieņem piekto vietu astoņu komandu konkurencē savā reģionā. Jāpiezīmē, ka pirms tam Novikova un Uvja Eglīša pārstāvētā komanda ļoti pārliecinoši pārvarēja Vācijas kausa 2.kārtu, izbraukumā ar 18:3 (2:1, 7:0, 9:2) sagraujot "PSV Flensburg". Tajā spēlē latviešu florbolists atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.