Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckim četri punkti, Birstiņš tiek pie "hat-trick"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckim četri punkti, Birstiņš tiek pie "hat-trick"
Jānis Rajeckis (#8)

Norvēģijas virslīgas čempionātā individuāli sekmīga spēle padevusies Jānim Rajeckim, kurš iekrājis četrus punktus un saņēmis mača MVP balvu. Zviedrijā ar trim vārtu guvumiem atzīmējies Tomass Kristofers Birstiņš, bet Anna Ankudinova un Jūlija Rozīte piedalījušās komandas visos vārtu guvumos. Savu trešo punktu Somijas F-liiga šosezon nopelnījis Jānis Ragovskis.

Rajeckim četri punkti, komanda izkrīt no astotnieka

Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā rezultatīvi turpina spēlēt ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Jānis Rajeckis, kurš kārtējā mačā atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tomēr ar to izrādījās par maz un viņa pārstāvētais “Harstad” piedzīvoja jau trešo neveiksmi pēc kārtas. Šoreiz viesos ar 4:5 (2:3, 1:1, 1:1) tika zaudēts “Akerselva” vienībai. Zaudētāju komandā ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās arī Toms Niedre un Ritvars Bērziņš, pēdējam tiekot arī pie četrām soda minūtēm. Tikmēr Toms Kirmužs un Kaspars Grundšteins ar rezultativitāti neatzīmējās. Pēc šīs neveiksmes “Harstad” ar septiņiem punktiem turnīra tabulā izkrituši no labāko astotnieka, pašlaik ieņemot devīto pozīciju. Rajeckis šosezon astoņās spēlēs ticis pie 15 (6+9) punktiem, kas ir labākais rādītājs komandā un septītā lielākā punktu summa visā Norvēģijas virslīgā.

Rozītei spilgta spēle, komanda turpina nevainojami

Piedzīvojušas sāpīgu zaudējumu Šveices kausa astotdaļfinālā, Annas Ankudinovas un Jūlijas Rozītes pārstāvētais Šveices 1.divīzijas klubs “Floorball Zurich Lioness” jau nākmajaā dienā devās laukumā valsts čempionāta cīņā, lai viesos ar 4:1 (4:1, 0:0, 0:0) apspēlētu “R.A. Rychenberg Winterthur II” vienību. Visi vārti šajā spēlē tika gūti pirmajā trešdaļā un uzvarētāju rindās visos vārtu guvumos savu roku (nūju) pielika latvietes. Astotajā minūtē rezultātu atklāja Ankudinova, divos nākamajos vārtu guvumos Rozīte atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet mača 18.minūtē Jūlija arī tika pie vārtu guvuma. Lai gan bija jāspēlē vairāk kā 40 minūtes, turpinājumā vārti vairs netika gūti. Cīrihes klubam šī bija ceturtā uzvara tikpat spēlēs, kas ļauj atrasties turnīra tabulas galvgalī. Nākamajā kārtā panākumu sēriju būs iespējams pagarināt, jo mājās jāuzņem “SV Waldenburg Eagles”, kas zaudējušas visās spēlēs, ieņemot pēdējo pozīciju. Ankudinova šosezon četrās spēlēs iekrāja 12 (7+5) punktus, bet Rozīte tikusi pie 6 (2+4) punktiem.

Birstiņam hat-trick Zviedrijas 3.divīzijā

Lielisku sniegumu Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijas turnīrā turpina demonstrēt Gustava Tolmaņa un Tomasa Kristofera Birstiņa pārstāvētais “Storvreta IBK U”, kas tikuši pie piektās uzvaras tikpat spēlēs. Kārtējā cīņā nominālajā izbraukuma spēlē “Storvreta IBK U” ar 10:5 (4:2, 3:2, 3:1) apspēlēja “Gottsunda IBF”. Ja Tolmanis šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem, tad Birstiņš aizvadīja vēl vienu lielisku maču, tiekot pie trim vārtu guvumiem. Tāpat viņam viens divu minūšu noraidījums. Ar maksimālajiem 15 punktiem “Storvreta IBK U” atrodas turnīra tabulas galvgalī, bet ļoti svarīga būs nākamā cīņa 31. oktobrī, kad mājās jāuzņem “IBK Uppsala Teknologer U”, kas uzvarējuši visās četrās spēlēs, ieņemot otro vietu. Birstiņš šosezon piecās spēlēs iekrājis 11 (8+3) punktus, kas ir labākais rādītājs komandā un sestā labākā punktu summa visā čempionātā.

Ragovskim pirmā piespēle šosezon

Pērn pirmo reizi kluba vēsturē sasniedzot Somijas F-liiga izslēgšanas spēļu turnīru, šo sezonu vāji iesākuši Lahti “LaSB” ar Jāni Ragovski ierindā. Kārtējā spēlē Lahti komanda savās mājās ar rezultātu 5:8 (1:3, 1:2, 3:3) piekāpās “JYMI” vienībai. Latviešu aizsargs spēlēja komandas trešajā aizsargu pārī, cīņas noslēdzošajā periodā tiekot pie rezultatīvas piespēles. Tādējādi viņam šosezon izdevies iekrāt 3 (2+1) rezultativitātes punktus. Lahti komandai šī bija jau sestā neveiksme astoņās aizvadītajās spēlēs, kas komandai dod vien desmito vietu turnīra tabulā, ar iekrātajiem septiņiem punktiem esot piecas “acis” aiz kārotā astotnieka. Vienlaikus jāpiebilst, ka “JYMY” komandai šī bija pirmā uzvara, kas ļāva pakāpties uz 12.vietu turnīra tabulā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no latvieša pārstāvētās komandas.

Bergmaņa komandai neveiksme cīņā par astotnieku

Svarīgu spēli Šveices vīriešu florbola čempionāta 1.divīzijā aizvadījis Oskara Bergmaņa pārstāvētais “SV Waldenburg Eagles”, kas viesos rezultatīvā spēlē ar 8:9 (2:2, 2:3, 4:3, 0:1) papildlaikā piekāpās vieniem no galvenajiem konkurentiem cīņā par TOP-8 “Unihockey Luzern”. Latvieša pārstāvētā komanda 36 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, ievirzot spēli papildlaikā, taču tajā jau pēc nepilnām divām minūtēm mājinieki tika pie uzvaras. Bergmanis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. Latvieša pārstāvētajā komandā par labāko atzina Latvijas valstsvienībai bēdīgi zināmo vācu florbolistu Dominiku Muču, kurš spēlē tika pie trim vārtu guvumiem un vienas piespēles. Turnīra tabulā “ērgļi” ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem devīto vietu, no labāko astotnieka atpaliekot par diviem punktiem. Vienlaikus, komanda ir tikai divus punktus priekšā pēdējā vietā esošajiem konkurentiem.