Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Šmits karjeru turpinās Šveices NLB līgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šmits karjeru turpinās Šveices NLB līgā
Kevins Šmits
Foto: UHC Dietlikon-Jets

Latvijas izlases florbolists un viens no Cēsu “Lekrings” uzbrukuma līderiem Kevins Šmits jaunajā sezonā savas prasmes pārbaudīs uz Šveices otrās spēcīgākās līgas fona, pievienojoties “UHC Dietlikon-Jets” komandai.

20 gadus jaunais Kevins Šmits karjeras laikā pārstāvējis vien Cēsu “Lekrings”, Latvijas spēcīgākajā līgā debitējot 2017./18. gada sezonā, 23 spēlēs atzīmējoties ar 16 (12+4) rezultativitātes punktiem. Nākamajā čempionātā viņam 32 spēlēs jau 41 (29+12) punkts, bet 2019./20. gada sezonā cēsnieks tika pie 37 (24+13) punktiem. Savu individuāli sekmīgāko sezonu Šmits aizvadīja pērn, kad viņam 26 spēlēs 49 (31+18) rezultativitātes punkti. Karjeras laikā Kevins Šmits pārstāvējis Latvijas U-19 izlasi pasaules čempionātā Kanādā, tāpat jau ir aizvadījis spēles Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Jaunajā sezonā Kevins Šmits pārstāvēts “UHC Dietlikon-Jets” komandu, kas spēlēs Šveices pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā NLB. Jāpiezīmē, ka šajā komandā pirms tam vairākas sezonas aizvadīja cits Cēsu florbolists Jānis Rajeckis, tiesa, tas notika laikā, kad komanda spēlēja valsts spēcīgākajā līgā NLA.

“UHC Dietlikon-Jets” komandas galvenais treneris Svens Engelers atzinis, ka komandā ir labs sajaukums starp jaunajiem un pieredzējušajiem spēlētājiem. Starpsezonu periodā vienību ir atstājuši četri spēlētāji, taču vieta tukša nav palikusi. Tieši Kevins tiek plānots kā viens no komandas vadošajiem florbolistiem: “Neskatoties uz viņa nelielo vecumu, latvietis ir pierādījis sevi kā vienu no dominējošākajiem florbolistiem vietējā čempionātā jau vairākas sezonas.”

Kevins nebūs komandas vienīgais leģionārs, jo sastāvā ir arī zviedru vārtsargs Simons Bergstrēms, kuram arī šī būs pirmā sezona komandā. Tāpat sastāvā ir vēl divi zviedru florbolisti – Jakobs Glass un Emils Johansons.

Pirmā spēle jaunajā sezonā “Kloten-Dietlikon Jets” komandai paredzēta 11. septembrī savās mājās pret “Regazzi Verbano UH Gordola” .