Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Storvreta" uzbrūk ar augstu rezultativitāti, tuvojoties kausa finālam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Storvreta" uzbrūk ar augstu rezultativitāti, tuvojoties kausa finālam
"Storvreta", foto: "Storvreta"

Aizvadītas pirmās spēles Zviedrijas florbola kausa pusfinālos. Vienā no pāriem ielozētas abas favorītes un pirmajā mačā "Storvreta" savās mājās ar 10:6 apspēlēja "Falun". Tikmēr otrajā pārī pēc pirmās spēles neizšķirts rezultāts.

"Storvreta" iepriekšējā kārtā Zviedrijas florbola Superlīgā tā arī nespēja pārspēt 19 gadus jauno debitantu "IBK Dalen" vārtos, ciešot gana šokējošo 0:1 zaudējumu komandai, kas atrodas ārpus līgas labāko astotnieka. Šoreiz mačā pret "Falun" komanda krietni rūpīgāk izturējās pret savām iespējām. Lai gan tika izdarīti vien 17 metieni pa pretinieku cietoksni, desmit reizes bumbiņa atrada ceļu pāri vārtu līnijai. Pirmos vārtus izdevās gūt jau pēc 56 nospēlētām sekundēm, bet pirmo trešdaļu izdevās uzvarēt ar 5:1. Otro trešdaļu atsevišķi vērtējot pašreizējie valsts čempioni no Falūnas uzvarēja ar 2:1, tādējādi arī nedaudz sadeldējot deficītu kopumā. Trešajā periodā bija nospēlētas sešas minūtes, kad laukuma saimnieki panāca 8:4 vadību. Lai gan viesi, spēlējot bez vārtsarga, divus vārtus prata atspēlēt, mača izskaņā arī viņu cietoksnī bumbiņa pabija vēl divas reizes, kas deva "Storvreta" komandai panākumu ar 10;6.

Ar trim vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Oto Veidmans, bet divi precīzi metieni Albinam Sjogrēnam. Zaudētājiem pa diviem vārtiem guva Emīls Lundmarks un Aleksandrs Galante Karlstroms.

Dērbija pirmā cīņa noslēdzas neizšķirti

Pamatīgi zemūdens akmeņi meklējami arī starp otrā pusfināla komandām. Kad pirms vairākām sezonām ambiciozais "Kalmarsund" klubs ienāca Superlīgā, viņi izvirzīja mērķi kļūt par labākajiem savā reģionā, ar ko apmierināti nebija šī reģiona tābrīža līderi "Vaxjo". Pērn "Vaxjo" komanda izslēdza savus konkurentus cīņā par kausu, bet čempionāta ceturtdaļfinālā "Kalmarsund" saldi revanšējās, uzvarot izšķirošajā septītajā sērijas mačā.

Šoreiz pirmajā spēlē "Kalmarsund" savās mājās atradās gana bezcerīgā situācijā, atrodoties iedzinējos ar 0:5 un 1:6 jau spēles vidū. Tomēr trešajā periodā laukuma saimnieki prata lauzt cīņas gaitu, lielā mērā pateicoties Zviedrijas florbola superzvaigznei Kimam Nilsonam, kurš atzīmējās ar hat-trick, pēdējos vārtus gūstot 15 sekundes pirms finālsvilpes, kas ļāva panākt 7:7 neizšķirtu un uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz atbildes spēli nākamajā nedēļā.

Spēlē neiztika arī bez ierastajiem asumiem un pēc vienas no epizodēm mača trešajā periodā izcēlās pamatīga grūstīšanās pie "Vaxjo" vārtiem, kas noslēdzās ar "Kalmarsund" florbolista Kevina Haglunda spēles sodu.