Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Koovee" uzvar līderus, Šreiberei MVP balva Vācijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Koovee" uzvar līderus, Šreiberei MVP balva Vācijā
Natālija Šreibere

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma beidzot izdevies tikt latviešu pārstāvētajai "Koovee", kas tika galā ar līgas līderiem. Tikmēr Vācijas Bundeslīgā latviete Natālija Šreibere saņēmusi balvu kā savas komandas labākā spēlētāja.

"Koovee" pārtrauc neveiksmju sēriju un tiek galā ar čempioniem

Pēc pamatīgas neveiksmju sērijas ar četriem zaudējumiem, pie panākuma izdevies tikt "Koovee" Somijas otrajā stiprākajā turnīrā. Vienība savās mājās ar rezultātu 6:5 (3:0, 2:3, 1:2) apspēlēja līdzšinējos turnīra līderus LNM. Komanda pretiniekus šokēja jau pirmajā periodā gūstot trīs vārtus, bet otrā perioda ievadā pārsvaru palielināja arī līdz 4:0. Turpinājumā līdervienība tuvojās rezultātā, taču "Koovee" nosargāja uzvaru un trīs punktus tabulā. Ar vienu vārtu guvumu un +1 lietderības koeficientu atzīmējās Jānis Ragovskis, kamēr Gustavam Griezītim viena rezultatīva piespēle un arī +1 lietderība. Pozitīvs (+1) bija arī Rolands Kovaļevskis, kurš gan pie punktiem šoreiz netika. Pēc izcīnītā panākuma "Koovee" gan joprojām tabulā atrodas vien desmitajā vietā ar desmit izcīnītiem punktiem astoņos mačos. No sestās vietas, kas sezonas izskaņā turpinās cīņu par vietu F-liiga, "Koovee" atpaliek par četriem punktiem.

Dumpim noraidījums un savainojums

Somijas U-19 florbola čempionātā vēl vienu panākumu izcīnījis Markusa Dumpja pārstāvētais "Indians", kas izbraukumā pārliecinoši ar rezultātu 10:2 (5:0, 4:0, 1:2) apspēlēja "Hawks". Ne tā veiksmīgā spēle padevās latviešu leģionāram, kurš mača 12. minūtē nopelnīja noraidījumu, vienlaikus iedzīvojoties nelielā savainojumās, kas viņam liedza mača turpinājumā atgriezties laukumā. Nākamo cīņu komanda aizvadīs 29. oktobrī, kad savās mājās uzņems "SB Hurricane". Uzvarot sešas no septiņām cīņām, "Indians" ar 18 punktiem pašlaik ieņem otro vietu turnīra tabulā.

Latviešiem sāpīga neveiksme Dānijas virslīgā

Dānijas spēcīgākajā florbola līgā sāpīgu neveiksmi mača izskaņā piedzīvojis Emīla Zīverta un Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais "Rungsted-Horsholm FK", kas savās mājās ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:2) piekāpās "Hvidovre Attack FC" vienībai. Zaudējuši pirmo trešdaļu, otrajā mājinieki pēc Kuzņecova piespēles panāca izlīdzinājumu, bet pēdējās sešās minūtēs nācās divas reizes meklēt bumbiņu savu vārtu tīkliņā, esot spiestiem samierināties ar piekto neveiksmi sešās spēlēs. Zīverts pēc ilgāka laika savas komandas vārtus sargāja visu spēli.

Daršas un Grāpēnas klubs ielaiž 18 vārtus pret līderēm

Vēl viens smags zaudējums Somijas spēcīgākajā florbola līgā Simonas Grāpēnas un Zanes Daršas pārstāvētajam "Koovee", kas savās mājās ar rezultātu 1:18 (0:5, 0:9, 1:4) piekāpās turnīra tabulas līdervienībai Turku TPS. Latvietes pie punktiem vienīgajā vārtu guvumā netika. Grāpēnai spēlē lietderības koeficients -4, savukārt Daršai pat mīnus 7, kas bija dalīts sliktākais rādītājs komandā. Zaudējot visās septiņās spēlēs, "Koovee" joprojām ir pārliecinoši vājākā komanda čempionātā.

Šreibere atgriežas vārtos ar komandas kārtējo neveiksmi un MVP balvu

Pēc pāris spēļu izlaišanas Vācijas 1.Bundeslīgas turnīrā vietu "FC Stern Munchen" komandas vārtos atkal ieņēmusi Natālija Šreibere, kura gan nespēja komandai palīdzēt cīņā par panākumu spēlē ar "SSF Dragons Bonn" – zaudējums ar rezultātu 0:6 (0:0, 0:4, 0:2). Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, latviete saņēma balvu kā savas komandas labākā spēlētāja. Minhenes komanda zaudējusi visās šīs sezonas sešās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 6:43. Nākamais mačs paredzēts 5. novembrī pret pirmspēdējā vietā esošo "TV Eiche Horn Bremen", kurā varētu būt lielākas cerības uz panākumu.