Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim divi vārti kausa spēlē, "Koovee" atgriežas ar uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim divi vārti kausa spēlē, "Koovee" atgriežas ar uzvaru
Daniels Anis

Šveices kausa 1/8 finālu pārliecinoši sasniedzis Daniela Aņa klubs, Somijas otrajā spēcīgākajā līgā vērtīga uzvara citiem Latvijas izlases spēlētājiem, bet Norvēģijā, Vācijā un Šveices jauniešu čempionātā latviešu pārstāvētajām komandām ne tik labs sniegums.

Anim divi vārtu guvumi kausa spēlē

Šveices florbola kausa nākamo kārtu jeb astotdaļfinālu ļoti pārliecinoši sasniedzis Daniela Aņa pārstāvētais “UHC Uster”, kas izbraukumā izrēķinājās ar 3.līgas vienību “UHC Mutschellen”, tiekot pie panākuma ar rezultātu 16:2 (4:0, 7:0, 5:2). Jaunais latviešu florbolists šajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, kā arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Interesanti, ka, brīdī, kamēr latvietis atradās uz sodīto soliņa, viņa komandas biedri pamanījās izdarīt divus rezultatīvus metienus.

“Koovee” vērtīga uzvara viesos

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie vērtīgas uzvaras izdevies tikt “Koovee” vienībai, kas viesos ar 6:5 (3:1, 0:2, 3:2) apspēlēja LNM florbolistus. Ārpus pieteikuma palika Ulvis Mētra, Ralfs Orste pie punktiem netika, bet ar rezultativitāti atzīmējās divi Latvijas izlases florbolisti, kuri atgriezušies komandā pēc pārbaudes spēlē ar Somijas U-23 izlasi. Rolands Kovaļevskis tika pie vārtu guvuma un pozitīva (+1) lietderības koeficienta, bet Pēterim Trekšem vieni vārti, divas piespēles un pozitīvs (+1) lietderības koeficients. Pēc izcīnītā panākuma “Koovee” ar 16 punktiem deviņās spēlēs nostiprināja pozīcijas vadošo astotniekā, pašlaik ieņemot trešo vietu. Tiesa, komandām ir ļoti nevienlīdzīgs aizvadīto spēļu skaits, līdz ar to visa atlikusī sezona komandai būs gana saspringta. Jau 25. oktobrī komandai priekšā mačs Somijas kausa izcīņā, bet 30. oktobrī paredzēta nākamā spēle čempionātā, izbraukumā tiekoties ar desmitajā vietā esošo AIF.

Ar Rajecka un Bērziņa vārtu guvumiem izrādās par maz

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā kārtējo spēli aizvadījis latviešu pārstāvētais “Harstad”, izbraukuma sacenšoties ar “Tunet”. Pretēji daudzām iepriekšējām spēlēm, salīdzinoši pieticīgs bija tieši latviešu florbolistu pienesums, jo ar vieniem vārtiem atzīmējās vien Jānis Rajeckis un Ritvars Bērziņš, bet Toms Niedre, Kaspars Grundšteins un Toms Kirmužs pie punktiem netika. Iespējams, tas arī bija viens no iemesliem, kādēļ “Harstad” izbraukumā piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 4:8 (1:3, 2:3, 1:2). Jāpiezīmē, ka Niedrem šajā spēlē divas soda minūtes, bet Bērziņš nopelnīja četru minūšu pavadīšanu uz sodīto soliņa.

Vaiča “raķetes” atspēlējas, taču zaudē papildlaikā

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais “Berlin Rockets”, kas savās mājās ar 6:7 (0:1, 2:3, 4:2, 0:1) papildlaikā piekāpās “SSF Dragons Bonn”. Spēles gaitā nonākuši iedzinējos ar 1:4, berlīnieši trešā perioda vidū bija jau vadībā ar 5:4, taču pārsvaru nosargāt nespēja un mača beigās bija spiesti glābties no zaudējuma. Neizšķirtu izdevās panākt, taču papildlaikā veiksmīgāki bija drakoni no Bonnas. Arī šajā spēlē Vaičis pie pirmajiem punktiem sezonā netika, bet komandai sešās spēlēs ir pieci punkti, kas dod desmito vietu 12 klubu konkurencē.

Rukavišņikovam pirmā neveiksme sezonā

Šveices U-18 čempionāta spēcīgākajā līgā pirmo zaudējumu sezonā piedzīvojis Nikolasa Rukavišņikova pārstāvētais “Grasshopper Club Zurich”, kas viesos nerezultatīvā spēlē neprata nosargāt minimālu vadību pret “Floorball Koniz”, vēlāk ciešot 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) zaudējumu papildlaikā. Līdz šim rezultatīvu sniegumu demonstrējušais latviešu jaunais florbolists šoreiz palika bez punktiem.