Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovskim pirmie, Šmitam, Kirmužam un Niedrem - kārtējie vārti sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskim pirmie, Šmitam, Kirmužam un Niedrem - kārtējie vārti sezonā
LasB
Foto: Juhani Järvenpää

Somijas spēcīgākajā florbola līgā ar pirmo vārtu guvumu šosezon atzīmējies Jānis Ragovskis, palīdzot savai vienībai tikt pie panākuma. Šveices otrajā stiprākajā līgā otros vārtus guvis Kevins Šmits, bet Tomi - Niedre un Kirmužs, turpina rezultatīvi spēlēt Norvēģijas virslīgā.

Ragovskim pirmais vārtu guvums sezonā

Ar pirmo precīzo metienu šīs sezonas Somijas spēcīgākajā florbola čempionātā atzīmējies Talsu florbola audzēknis Jānis Ragovskis, kurš trešā perioda ievadā tika pie vārtu guvumu LaSB komandas sastāvā mājas spēlē pret “Tiikerit”, kurā latvieša pārstāvētā komanda svinēja uzvaru ar rezultātu 7:4 (3:2, 1:0, 3:2). Latviešu florbolists ar savu metienu panāca tobrīd 5:2 vadību Lahti komandai, izceļoties ar metienu no distances. Latvijas izlases aizsargs maču aizvadīja komandas pirmajā maiņā, bez vārtu guvuma sasniedzot arī lielisku (+3) lietderības koeficientu. Pēc izcīnītās uzvaras LaSB ar trim punktiem divās spēlēs pakāpušies uz septīto pozīciju, bet jau svētdien paredzēts mačs pret “Steelers”. Jāpiezīmē, ka šī spēle bija pirmā kopš pērnā gada novembra, kad Lahti klubs varēja aizvadīt mājas spēli ar skatītāju klātbūtni un cīņu klātienē apmeklēja vairāk kā 300 līdzjutēju.

Šmitam vārtu guvums pārliecinošā uzvarā

Pie pārliecinoša panākuma Šveices NLB čempionātā izdevies tikt Kevina Šmita pārstāvētajam “UHC Dietlikon-Jets”, kas savās mājās ar rezultātu 10:3 (2:1, 5:0, 3:2) apspēlēja “UHT Eggiwil”. Cēsu florbolists pusotru minūti pirms mača beigām tika pie vārtu guvuma, uzstādot šīs spēles beigu rezultātu. Kevinam šosezon trijās čempionāta spēlēs divi vārtu guvumi, bet komanda pēc panākuma ar sešiem punktiem pakāpusies uz ceturto vietu čempionāta kopvērtējumā. Jau svētdien komandai gaidāma ceturtās kārtas spēle, kad viesos jātiekas ar pirmspēdējā vietā esošo “Floorball Fribourg”, kas zaudējuši visās trijās spēlēs.

Ar Kirmuža un Niedres vārtu guvumiem izrādās par maz

Svarīgu spēli Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā aizvadījis “Harstad” klubs ar vairākiem latviešiem ierindā, izbraukumā sacenšoties ar “Greaker” vienību, kuru rindās slavenākais spēlētājs ir Lars Eriks Torps. Norvēģu veterāna vadītā komanda savās mājās tika pie 8:4 (3:2, 2:2, 3:0) uzvaras, izšķirošo pārsvaru iegūstot trešajā trešdaļā. Zaudētāju rindās pa vieniem vārtiem guva Toms Kirmužs un Toms Niedre, bet Jānis Rajeckis un Kaspars Grundšteins palika bez punktu guvumiem. Tikmēr Roberts Līviņš arī šajā mačā pie punktiem tikt neizdevās. Turnīra tabulā “Harstad” ar trim punktiem atrodas septītajā pozīcijā, tādēļ ļoti svarīga būs spēle svētdien pret Ronalda Zvidriņa pārstāvēto NOR 92.

Krastiņas klubs atspēlē trīs vārtu deficītu

Pirmos punktus šajā sezonā Dānijas spēcīgākajā florbola čempionātā zaudējis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas savās mājās spēlēja neizšķirti 3:3 (0:1, 1:2, 2:0) “Frederikshavn Blackhawks”. Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komandu var uzteikt par neatlaidību, jo spēles vidū komanda atradās iedzinējos ar 0:3, taču prata atspēlēties un tikt pie neizšķirta. Pašlaik komanda ar trijās spēlēs izcīnītajiem septiņiem punktiem AFK atrodas sava reģiona galvgalī, bet nākamo maču aizvadīs 2. oktobrī pret “Herning Pirates”, kas zaudējušas visas četras spēles, atrodoties pēdējā pozīcijā.

Vaičim smags zaudējums viesos

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā pamatīgu neveiksmi piedzīvojis Kristaps Vaiča pārstāvētais “Berlin Rockets”, kas izbraukumā ar rezultātu 4:10 (1:3, 1:2, 2:5) piekāpās “Blau-Weiss 95 Schenefeld” komandai. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un līdzšinējās trijās spēlēs viņš pie punktiem vēl nav ticis. Komandai trijās spēlēs ir viena uzvara, kas viņiem ar trim punktiem tikpat spēlēs ļauj atrasties devītajā vietā 12 komandu konkurencē. Ļoti svarīga komandai būs nākamās kārtas spēle pret Edvarda Staķa pārstāvēto “DJK Holzbuttgen”.