Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajecka trenētajam klubam sezona noslēdzas ceturtdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajecka trenētajam klubam sezona noslēdzas ceturtdaļfinālā
"UHC Alligator Malans" atvadās no saviem skatītājiem, foto: Alligator Malans

Noskaidrotas vēl divas komandas, kas iekļuvušas Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālam. Lai gan sestajā sērijas spēlē gan “UHC Alligator Malans”, gan “Floorball Koniz Bern” bija mājinieču statusā, vienības zaudēja, tādējādi noslēdzot sezonu.

Bernes komandai mājas mačā pret “Grasshopper Club Zurich” cīņas sākums padevās traģisks, jo jau astotajā minūtē komanda atradās 0:3 iedzinējos. Līdz spēles vidum laukuma saimnieki gan bija pietuvojušies līdz 3:4, lai trešajā periodā atkal nonāktu sarežģītā 3:6 pozīcijā. Ātri gūtie Paskāla Mišela vārti atgrieza cerības uz panākumu, bet Nino Būlera vārtu guvums 14 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad tika realizēts skaitliskais vairākums, bija vājš mierinājums par sezonas noslēgumu – spēle tika zaudēta ar 5:6 un visa sērija ar rezultātu 2:4, tādējādi ļaujot “sienāžiem” iesoļot pusfinālā.

Pēc citādāka scenārija sezonu noslēdza “UHC Alligator Malans”, kur treneru korpusā darbojas Andris Rajeckis. Panākuši 2:0 vadību spēles ievadā, “aligatori” tika pamatīgi iespiesti savā laukuma pusē un “Zug United” savas iespējas prata izmantot. Pēc Albina Sjogrēna un Sami Johansona vārtu guvumiem rezultāts bija izlīdzināts, bet turpinājumā jau 4:2 vadība tika panākta viesiem. Jūtot sezonas noslēgumu, “Alligator Malans” atrada resursu, lai atspēlētos un tas padevās 54. minūtē, kad precīzs bija Remo Buhli. Tomēr liktenīgs mājiniekiem izrādījās noraidījums, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas mazāk par divām minūtēm. Radušos iespēju viesi prata izmantot, kad 72 sekundes pirms pamatlaika beigām Severins Nigs guva vārtus, nodrošinot “Zug United” komandai 5:4 uzvaru spēlē un 4:2 visā sērijā.

Vienā pārī gan būs nepieciešama arī izšķirošā septītā spēle. Lai gan “SV Wiler-Ersigen” varēja triumfēt sērijā jau pēc piecām spēlēm, tas nav paveikts joprojām. Piektajā spēlē komanda savās mājās zaudēja ar 7:8 papildlaikā, bet sestā spēle jau aizritēja pie pārpildītām tribīnēm Langnavas komandas mājvietā. Septītajā minūtē pieredzējušais Maks Valgrēns vadībā izvirzīja viesus, bet mājinieki salīdzinoši ātri rezultātu prata līdzsvarot. Spēles vidū “Tigers” panāca 3:1 vadību un šādu rezultātu nosargāja līdz pat 53. minūtei, kad vienus vārtus atspēlēja Jans Zieli. Vienu no pēdējiem mačiem “Wiler” kreklā aizvadošais Mihals Dudovičs nopelnīja noraidījumu, kas mājiniekiem ļāva atgūt divu vārtu paŗsvaru un Jaņņa Visa vārtu guvums 19 sekundes pirms pamatlaika beigām vairs nemainīja cīņas būtību – “Tigers” nosargāja 4:3 uzvaru spēlē un saglabā iespēju ar šādu pašu rezultātu triumfēt arī sērijā. Izšķirošā septītā sērijas spēle tiks aizvadīta svētdien.

Šveices Lidl Unihockey Premjerlīga

1/4 finālu spēles:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Thurgau6:116:46:114:54:5 (OT)XX1:4
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau8:55:26:87:27:8 (OT)4:33:3
Zug United – UHC Alligator Malans4:33:56:59:21:35:4X4:2
Grasshopper Club Zurich – Floorball Koniz Bern4:32:510:45:66:5(OT)6:5X4:2