Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kovaļevskis: "Pārrunas bija jau pagājušajā gadā"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kovaļevskis: "Pārrunas bija jau pagājušajā gadā"
Rolands Kovaļevskis no kreisās
Foto: FS Masters

Viens no vadošajiem Latvijas florbolistiem Rolands Kovaļevskis nākamajā sezonā spēlēs Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā, pārstāvot "Koovee". Sarunā ar Sportacentrs.com spēlētājs atzina, ka iespēja pārcelties bijusi jau agrāk.

Aizvadītajā sezonā Rolands Kovaļevskis "Apelsīns/Oxdog Ulbroka" komandas rindās 24 spēlēs iekrāja 49 (29+20) rezultativitātes punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs čempionātā, vienlaikus padaudz atpaliekot no saviem individuālajiem rekordiem. Tagad spēlētājs, kura kontā ar Ulbrokas komandu ir viena Latvijas čempionāta zelta un viena sudraba medaļa nolēmis savus spēkus pārbaudīt ārpus valsts robežas, pārceļoties uz Somijas pēc spēka otro spēcīgāko līgu, pievienojoties "Koovee" komandai.

"Sarunas par pārcelšanos uz "Koovee" bija jau pagājušajā gadā. Viņiem vajadzēja labu uzbrucēju, kas var gūt vārtus un es tiku izskatīts kā opcija. Taču viss nezināmais ar Covid-19 lika piebremzēt. Tagad, kad viss ir daudz maz nostabilizējies, viņi var piedāvāt labu līgumu," sarunā ar Sportacentrs.com atzinis uzbrucējs. "Protams, arī Arto (izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki, kurš vienlaikus ir arī "Koovee" galvenais treneris, aut.) ieguldījums tajā ir, kāpēc es uz turieni braucu. Tāpat kā Trekšes (Latvijas izlases uzbrucējs Pēteris Trekše, kurš jau trešo sezonu turpinās aizvadīt komandas rindās, aut.)."

Florbolists min arī brīdi, kad ir bijis pārdomu krustcelēs vai maz turpināt spēlēt florbolu: "Bija pazudusi jebkāda interese spēlēt florbolu Latvijā, radās jau domas par karjeras beigšanu pilnībā. Arī tādēļ izvēlējos pieņemt šo piedāvājumu, jo būs kaut kas jauns un interesants. Redzēsim kas no tā visa beigās sanāks."

Rolands Kovaļevskis apstiprināja, ka jau jūlija beigās komanda uzsāks gatavošanos jaunajai sezonai un augusta sākumā ieplānotas pirmās pārbaudes spēles.