Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Niedrem MVP balva Norvēģijā, Gaugere rezultatīva Šveicē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Niedrem MVP balva Norvēģijā, Gaugere rezultatīva Šveicē
Laura Gaugere

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā ar individuāli sekmīgu sniegumu atzīmējusies Laura Gaugere, komandai gan piedzīvojot zaudējumu. Līdzīgi varētu teikt par vairākiem latviešiem Norvēģijas virslīgā un Vācijas reģionālajā līgā. Tikmēr Šveices dāmu stiprākajā līgā latvietes individuāli nebija tik pamanāmas, taču komandām izdevās papildināt punktu bagāžu.

Šoreiz MVP balva Niedrem, komandai zaudējums

Iepriekšējā spēļu kārtā Norvēģijas florbola virslīgā pamatīgi noplosījās Arnijs Kuratņiks, tieši piedaloties septiņos no komandas deviņiem vārtu guvumiem, sekmējot sava un vēl vairāku latviešu pārstāvētā “Harstad” panākumu. Nākamajā mačā “Harstad” viesos ar 6:13 (2:4, 3:3, 1:6) piekāpās “Akerselva”, neveiksmīgi nospēlējot pēdējo periodu. Arī šoreiz Kuratņiks bija gana rezultatīvs, izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Tomēr par labāko komandā atzina Tomu Niedri, kuram divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Zaudētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās arī Toms Kirmužs. Tikmēr Ivo Balodis un Kaspars Grundšteins šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Šveicē panākumi gan Garbarei, gan Jeigei

Šveices spēcīgākajā sieviešu florbola līgā izslēgšanas spēļu zonā vēl vairāk izdevies nostiprināties Evelīnas Garbares pārstāvētajam “Red Ants Winterthur”, kas izbraukuma spēlē ar rezultātu 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) apspēlēja “UHC Laupen”, izšķirošo pārsvaru iekrājot trešā perioda vidū, kad divu minūšu laikā no 2:2 rezultāta spēja panākt 4:2 savā labā. Pieredzējuši latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Citā mačā otro svarīgo uzvaru pēc kārtas izcīnījis Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas dienu iepriekš apspēlēja “Kloten Dietlikon-Jets”, bet šoreiz savās mājās ar 7:3 (4:1, 0:0, 3:2) tika uzveiktas arī trešajā vietā esošās “piranha chur”. Diemžēl, līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, arī šajā mačā Jeige komandas panākumā noraudzījās no rezervistu soliņa. Izcīnītais panākums ļāvis “Skorpions” komandai nostiprināties turnīra tabulas galgvalī.

Gaugerei trīs punktu spēle komandas zaudējumā

Individuāli sekmīgu maču Šveices otrajā spēcīgākajā līgā aizvadījusi Laura Gaugere, izceļoties ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm. Diemžēl viņas pārstāvētais “Chilis Rumlang-Regensdorf” viesos ar 5:11 (2:3, 2:4, 1:4) piekāpās “Floorball Uri”. Mača sākumā tieši viešņas izvirzījās vadībā ar 2:0, kad vienus vārtus guva latviete, bet otri tika iespēti pēc Lauras piespēles. Diemžēl sekmīgajam sākumam trūka līdzvērtīgs turpinājums. Gaugere savā debijas sezonā leģionāra gaitās 13 mačos iekrājusi 18 (7+11) punktus.

Mallonam vēl viena lieliska spēle

Vācijas reģionālajā florbola līgā iepriekšējā kārtā Rihards Mallons izcēlās ar deviņiem rezultativitātes punktiem. Kārtējā spēlē latvietim 5 (3+2) rezultativitātes punkti, taču komanda turpina spēlēt nestabili. Šoreiz vienība savās mājās ar rezultātu 6:10 (0:3, 3:1, 3:6) piekāpās “ETV Piranhhas II” vienībai.