Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš sasniedz Somijas kausa pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš sasniedz Somijas kausa pusfinālu
Morics Krūmiņš

Pārliecinoši Somijas florbola kausa Final Four turnīru sasniedzis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas ceturtdaļfināla spēlē viesos komfortabli ar 11:3 apspēlēja zemākas līgas komandu “SalBa”.

Pirmā ceturtdaļfināla spēle tika aizvadīta jau 3. decembrī, kad F-liiga turnīra ietvaros savā starpā tikās “Oilers” vienība un OLS. Lai gan laukuma saimnieki tika uzskatīti par izteiktiem šī pāra favorītiem, uzvaru spēlē ar rezultātu 7:6 (1:2, 3:1, 3:3) svinēja OLS, uzvaras vārtus Vēti Koivisto gūstot 38 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Kā nākamie pusfinālam kvalificējās “Classic”, kas savās mājās ar 11:4 (4:0, 3:1, 4:3) pieveica MLT vienību – klubu, kas ikdienā spēlē valsts ceturtajā spēcīgākajā florbola līgā, taču bija spējis aizcīnīties līdz pat ceturtdaļfinālam kausa izcīņā. Vēl vienā spēlē tikās divas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas komandas un “M-Team” spēlē ar dubulto likmi viesos ar 8:4 (1:0, 3:1, 4:3) pieveica “SalBa”.

Morica Krūmiņa “Nokian KrP” arī bija jātiekas ar pēc ranga ceturtās spēcīgākās līgas klubu “Blackbirds”, to izbraukumā apspēlējot ar rezultātu 11:3 (5:1, 1:1, 5:1), mača likteni lielā mērā izšķirot jau cīņas pirmajā trešdaļā. Lai gan tika svinēta droša uzvara, latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem izcelties nespēja.

Vienlaikus notikusi arī pusfināla pāru izloze, kurā “Nokian KrP” pretim dabūja sev iespējami sarežģītāko pretinieku – “Classic”, ar kuriem pērn aizvadīja dramatisku finālsēriju cīņā par Somijas čempionu titulu. Tikmēr otrā pārī tiksies OLS un “M-Team” vienības.

Final Four turnīra mači tiks izspēlēti 21. un 22. janvārī.