Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ar daudzu latviešu līdzdalību sācies Anglijas čempionāts

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar daudzu latviešu līdzdalību sācies Anglijas čempionāts
"United Cities of Midlands"

Anglijas florbola čempionātā tradicionāli lielu daļu spēlētāju veido latvieši un tieši mūsu tautiešu pārstāvētākā komanda "United Cities of Midlands" pēc pirmā sabraukuma posma izvirzījusies turnīra tabulas galvgalī.

Pirmais sabraukuma posms aizvadīts Lielbritānijas florbola čempionātā, kurā tradicionāli liela daļa spēlētāju ir tieši no Latvijas. Ar divām uzvarām čempionātu iesācis “United Cities of Midlands”, kuru rindās tikai viens florbolists nav latvietis – vispirms komanda ar rezultātu 10:6 pieveica “Cambridge”, bet pēc tam ne mazāk spraigā mačā ar 5:4 izdevās uzvarēt arī “Bristo” vienību.

Mainīgām sekmēm turnīru iesācis Ervija Lākuta pārstāvētais “Rhinos”, kas vispirms ar 4:6 zaudēja “Vipers”, bet pēc tam ar 9:3 pieveica Bristoles komandu. Pašlaik Lākutis ar komandas biedriem ieņem otro vietu turnīra tabulā. Vēl vienā spēlē “Cambridge” ar Elviju Sarkani sastāvā ar 6:2 pieveica “Vipers”, kuru rindās savukārt spēlē Deniss Igumnovs.

Pēc pirmā sabraukuma posma rezultatīvāko florbolistu desmitniekā ir pieci latvieši. Labākais no mūsējiem tik tālu bijis Artūrs Vītoliņš no “United Cities of Midlands”, kuram izdevies iekrāt 7 (4+3) punktus, kas ir otrs labākais rādītājs turnīrā. Ar 5 (2+3) punktiem ceturtais ir Arnis Lasmanis no “Bristol”, bet labāko sešnieku ar 4 (3+1) punktiem noslēdz Vītoliņa komandas biedrs Mārtiņš Boitmanis. Labāko desmitniekā ir vēl divi šīs komandas florbolisti – Nils Meļķis, kuram tāda pati statistika kā Boitmanim un Igors Bulahs, kurš ticis pie trim rezultatīvām piespēlēm.

Pavisam Anglijas florbola līgā startēs desmit komandas. Pašlaik gan nav zināms nākamā sabraukuma posma datums.