Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeige tuvojas finālam, pārējiem latviešiem pieticīgas sekmes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige tuvojas finālam, pārējiem latviešiem pieticīgas sekmes
SSRA un Elizabete Pavlovska (#23)
Foto: Ari Arola

Šveices florbola čempionāta lielajam finālam tuvojas Elīnas Jeiges pārstāvētais klubs, kamēr Evelīnas Garbares klubā ieperinājies Covid-19. TIkmēr Somijas vadošajās florbola līgās neveiksmes Elizabetei Pavlovskai un Ulvim Mētram.

Pavlovskas vienība zaudē izbraukumā

Otro spēli Somijas F-liiga ceturtdaļfināla sērijā aizvadījis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, viesos ar rezultātu 4:6 (0:2, 1:0, 3:4) piekāpjoties “EraViikingit” vienībai. Tādējādi rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1. Pēc neveiksmīga pirmā perioda, kad SSRA nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, trešā perioda ievadā SSRA spēja panākt 2:2, taču tad sešu minūšu laikā pamanījās ielaist vēl četrus vārtus un no šāda notikumu pavērsiena viešņas spēja atgūties vien daļēji, atspēlējot divus vārtus, ar ko uzvarai izrādījās par maz. Pavlovska, kura pirmajā mačā spēlēja pirmajā piecniekā, šoreiz atvirzīta uz trešo maiņu, pie punktiem netika, taču maču pabeidza ar pozitīvu (+1) lietderības koeficientu. Sērija turpināsies līdz kādas komandas trim uzvarām un nākamā cīņa paredzēta 24. martā SSRA mājvietā.

Mētras klubam neveiksme izšķirošajā spēlē

Cīņu par vietu Somijas spēcīgākajā līgā jāturpina būs Ulvija Mētras pārstāvētajam “Steelers”, kas izšķirošajā piektajā spēlē par vietas saglabāšanu līgā savās mājās ar rezultātu 3:4 (0:2, 2:0, 1:2) piekāpās JYMY vienībai, tādējādi sērijā zaudējot ar 2:3. Mača gaitā “Steelers” vienreiz prata atspēlēt divu vārtu deficītu, taču trešajā periodā atkal nonāca iedzinējos ar 2:4. Jau piecas minūtes pirms pamatlaika beigām “Steelers” mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet rezultātu līdz minimumam spēja sadeldēt vien piecas sekundes pirms pamatlaika beigām. Paveikt brīnumu un atlikušajā laikā iemest vēl vienus vārtus “Steelers” nebija pa spēkam. Ulvis Mētra, kurš ceturtajā spēlē beidzot atkal bija iekļauts rotācijā un spēlēja trešajā maiņā, šoreiz palika rezervē.

Pēc šīs uzvaras JYMY komanda nodrošināja vietu līgā arī nākamajā sezonā, bet “Steelers” komandai būs priekšā pārspēļu turnīrs ar otrās pēc spēka stiprākās līgas finālistu zaudētājiem. Finālā “Karhut” spēkojas ar “Rangers”. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts pašlaik ir neizšķirts 1:1.

Jeige tuvojas finālam, Garbarei spēlei pārcelta

Pie otrās uzvaras Šveices NLA pusfinālsērijā izdevies tikt Latvijas florbola vārtsardzes Elīnas Jeiges pārstāvētajam “Skorpion Emmental Zollburck”, kas savās mājās mača izskaņā paspēlējās ar uguni, bet uzvaru pār “Wizards Bern Burgdorf” nosargāja (4:3), bet izbraukumā līdzīgas vaļības nepieļāva konkurentes apspēlējot ar rezultātu 7:1 (3:1, 1:0, 3:0). Arī šajā spēlē “skorpionu” komandas vārtos darbojās Helena Biršere, latvietei paliekot rezervē.

Tikmēr otro spēli nesanāca aizvadīt Evelīnas Garbares pārstāvētajam “R.A. Rychenberg Winterthur”, kas pēc ļoti vājā spēles sākuma pirmajā mačā pret “Kloten-Dietlikon Jets” (0:5 ievadā, 4:9 visā spēlē), alka ātrāk doties cīņā par revanšu, taču kādam no komandas pārstāvjiem konstatēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, kas kalpoja par iemeslu sērijas otro maču pārcelt uz vēlāku laiku.