Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovskim divas piespēles, Rozītei MVP balva

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskim divas piespēles, Rozītei MVP balva
Jānis Ragovskis, Foto: Esa Takalo

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā reta divu uzvarēto spēļu sērija padevusies “Koovee” komandai, kas tādējādi cenšas uzlabot pozīcijas tabulā. Tikmēr Šveices stiprākajā līgā labākās spēlētājas balvu nopelnījusi Jūlija Rozīte.

“Koovee” ar trim Latvijas izlases spēlētājiem ierindā kārtējo maču aizvadīja savās mājās pret AIF vienību, tiekot pie panākuma rezultatīvā spēlē ar 10:6 (4:2, 4:1, 2:3). Gustavs Griezītis ar rezultativitāti neizcēlās, Rolandam Kovaļevskim šajā spēlē viens vārtu guvums, bet no latviešiem rezultatīvākais bija Jānis Ragovskis, kuram divas rezultatīvas piespēles. Izcīnītie trīs punkti ļāvuši turnīra tabulā apsteigt tieši AIF vienību un pakāpties uz devīto vietu. Pašlaik 12 mačos “Koovee” tikusi pie 16 punktiem. Tikai par punktu vairāk ir “O2-Jyvaskyla”, divi punkti vairāk – “Hawks”. Taču labākais sešnieks, kas pēc regulārā turnīra turpinās cīņas play-off, pašlaik ir sešu punktu attālumā. Komandai līdz ar to pirmo reizi šajā sezonā izdevies uzvarēt divus mačus pēc kārtas, bet ļoti svarīgi būs turpināt panākumu sēriju 26. novembrī, kad viesos jātiekas ar otrajā vietā esošo “SalBa”.

Rozītei labākās spēlētājas balva komandas sagrāvē

Šveices spēcīgākās līgas pašlaik otrs vājākais klubs “FB Riders DBR” ar Jūliju Rozīti ierindā aizvadīja izbraukuma spēli pret “Zug United”, ciešot zaudējumu ar rezultātu 1:7 (1:2, 0:2, 0:3). Uz pirmajiem mājinieču vārtiem jau pirmajā minūtē viešņas vēl spēja atbildēt ar savu rezultatīvo metienu trešdaļas turpinājumā. Taču turpinājumā bumbiņas bira tikai viešņu vārtos. Lai gan ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, Rozīte nopelnīja labākās spēlētājas balvu savā vienībā. Tabulā komandai joprojām stabila pēdējā pozīcija, bet nākamais mačs paredzēts 27. novembrī viesos pret “Skorpion Emmental”.

Citā spēlē pie panākuma ticis tieši Elīnas Jeiges “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas savās mājās pārliecinoši ar 8:2 (3:0, 5:1, 0:1) apspēlēja “UHC Laupen ZH”. Latviešu vārtsardze gan otro maču pēc kārtas spēli vēroja no rezervistu soliņa. Pirms spēles ar Rozītes klubu “skorpiones” ar 20 punktiem astoņos mačos atrodas otrajā vietā, tikai par punktu atpaliekot no “Kloten-Dietlikon Jets”. Jāpiezīmē, ka “Jets” diezgan šokējoši savās mājās ar 2:8 piekāpās tabulas vidusmēra komandai “Unihockey Berner Oberland”.

Vēl vienā spēlē Evelīnas Garbares “Red Ants Winterthur” izbraukuma spēlē ar rezultātu 7:6 (2:1, 3:3, 1:1, 1:0) papildlaikā tika galā ar “Waldkirch-St.Gallen”. Spēles laikā viešņas bija vadībā ar 4:1, taču otrā perioda izskaņā jau zaudēja ar 4:5. Mača turpinājumā atkal izdevās panākt vadību, bet uzvara tika izlaista trīs minūtes pirms mača beigām. Papildlaikā gan uzvara tika nosargāta. Garbare ar rezultativitāti neizcēlās, bet komanda ar astoņiem punktiem nostiprināja astoto vietu tabulā. Nākamajā kārtā “skudras” savās mājās spēkosies ar “Zug United”.

Gaugeres klubs zaudē vēl vienai no līdervienībām

Dienu iepriekš Lauras Gaugeres pārstāvētais Šveices NLB līgas klubs “Chilis Rumlang-Regensdrof” piedzīvoja zaudējumu līgas līdervienībai. Dienu vēlāk komanda sacentās ar tabulas otru spēcīgāko komandu “UH Lejon Zaziwil”, savās mājās piekāpjoties ar 4:5 (2:1, 0:1, 2:2, 0:1). Spēles gaitā komanda bija vadībā ar 2:0, bet vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām saglabāja minimālu 4:3 vadību. Turpinājumā gan zaudēti vārti, kuriem sekoja vēl viena ielaista bumbiņa savos vārtos papildlaikā. Gaugere, kura iepriekšējā mačā bija rezultatīva, šoreiz palika bez punktu guvumiem. Pēc astoņām spēļu kārtās latvietes pārstāvētā komanda ar desmit punktiem ir stabilā septītajā vietā, ar labām iespējām pakāpties pozīciju augstāk. Svarīgi būs iekrāt punktus nākamajā kārtā, kad viesos jātiekas ar pēdējā vietā esošo “UC Yverdon”.