Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Šveices kausā turpina Rozīte un Garbare, Melderei MVP pirms pārtraukuma

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveices kausā turpina Rozīte un Garbare, Melderei MVP pirms pārtraukuma
"Floorball Zurich Lioness"

Mainīgām sekmēm cīņas par Šveices kausu florbolā aizvadījušas vienības ar latviešiem ierindā. Par trofeju spēkoties turpinās Evelīnas Garbares un Jūlijas Rozītes pārstāvētās komandas. Tikmēr čempionātā lieliksu spēli aizvadīja Kate Meldere, nopelnot labākās florbolistes balvu komandā.

Cīņu par Šveices kausu turpina vienīgi Garbare un Rozīte

Jau pēc notikušās izlozes bija skaidrs, ka viens no saistošākajiem astotdaļfināla pāriem būs starp Elīnas Jeiges pārstāvēto "Skorpion Emmental Zollbruck" un "Red Ants Winterthur" ar Evelīnu Garbari ierindā. Jeigei paliekot uz rezervistu soliņa, bet Garbarei pie punktu guvumiem netiekot, pie nedaudz negaidīta panākuma savās mājās tika Garbares pārstāvētās skudras, kas uzvarēja ar rezultātu 7:6 (3:3, 2:1, 2:2), pēdējos vārtus iemetot jau brīdī, kad viņas spēlē bez vārtsardzes.

Cerīgi savu kausa izcīņas 1/8 fināla spēli uzsāka Lauras Gaugeres pārstāvētais “Chilis Rumlang-Regensdrof”, kas mačā pret spēcīgākās līgas vienību “Unihockey Berner Oberland” pēc pirmā perioda bija vadībā ar 2:0, pirmos vārtus iemetot tieši latviešu florbolistei. Tomēr septiņi ielaistie vārti otrajā trešdaļā kliedēja intrigu un visā spēlē Bernes komanda tika pie gana komfortablas uzvaras ar rezultātu 12:3 (0:2, 7:0, 5:1), liedzot Gaugeres komandai turpmāku ceļu pretim kausam.

Tikmēr dramatiskā veidā kausa ceturtdaļfinālā iekļuva Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (2:3, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica “UH Red Lions Frauenfeld” komandu, kas vēl pērn spēlēja NLA, bet šajā sezonā cīnās līmeni zemākā turnīrā. Rozīte ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, pēcspēles metienu sērijā nerealizējot savu izdevību.

Izstājas arī Anis

Vīru konkurencē Šveices kausa labāko astotnieku nespēja sasniegt Daniela Jāņa Aņa pārstāvētais "UHC Uster", kas astotdaļfinālā viesos ar rezultātu 5:7 (0:1, 3:5, 2:1) piekāpās citam spēcīgākās līgas klubam "HC Rychenberg Winterthur". Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās.

Meldere pārtraukumā dodas ar MVP balvu rokās

Pēdējo spēli pirms mēnesi gara pārtraukuma Šveices florbola čempionāta 1.divīzijā aizvadījis Annas Ankudinovas un Kates Melderes pārstāvētais "Floorball Zurich Lioness", kas viesos ar rezultātu 13:2 (2:1, 5:0, 5:1) pārliecinoši pieveica "Bassersdrof Nurensdorf" vienību, tādējādi tiekot pie ceturtā panākuma tikpat spēlēs. Uzvarētāju rindās labākās spēlētājas balvu nopelnīja cēsniece Kate Meldere, kurai šajā spēlē vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Vēl rezultatīvāka bija Ankudinova, kurai trīs precīzi metieni un divas rezultatīvas piespēles. Nākamā spēle komandai ieplānota vien 19. novembrī.