Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Stiprajam divi vārtu guvumi, "Koovee" jau ceturtais zaudējums pēc kārtas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Stiprajam divi vārtu guvumi, "Koovee" jau ceturtais zaudējums pēc kārtas
Lauris Alvis Stiprais (no labās)
Foto: David Reich

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Lauris Alvis Stiprais, tādējādi sekmējot sava kluba retu uzvaru. Vārtus guva arī Gustavs Griezītis, taču latviešu visplašāk pārstāvētā komanda Somijā "Koovee" zaudējusi jau ceturto maču pēc kārtas.

Stiprajam divi vārtu guvumi uzvarā pār pastarīšiem

Vācijas spēcīgākajā florbola Bundeslīgā pie panākuma izdevies tikt "VfL Red Hocks Kaufering", kas izbraukuma spēlē ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:0, 1:2) apspēlēja čempionāta pašlaik vājāko komandu "Red Devins Wernegerode". Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Lauris Alvis Stiprais, kamēr Artūram Bračkam viena rezultatīva piespēle. Trešais latvietis Krišs Lužinskis uzvarētajā spēlē protokolā atzīmēts ar četrām soda minūtēm. Pēc izcīnītā panākuma "Red Hocks" ar sešiem punktiem septiņās spēlēs pakāpās uz devīto pozīciju, bet ļoti svarīgs būs nākamais mačs, kad jātiekas ar astotajā vietā esošo "Unihockey Igels" no Drēzdenes.

Grāpēnai piespēle, Daršai mīnus pieci lietderību

Vēl vienu sagrāvi Somijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Simonas Grāpēnas un Zanes Daršas pārstāvētais "Koovee", kas šoreiz viesos ar 2:12 (1:5, 0:4, 1:3) piekāpās "Classic" vienību. Bez punktiem palika Zane Darša, kurai šajā spēlē arī vājš (-5) lietderības koeificents. Tikmēr Simona Grāpēna trešajā periodā asistēja komandas otrajā vārtu guvumā un tik smagā zaudējumā cīņu pabeidza pat ar neticami labu (neitrālu) lietderības koeficientu. Zaudējot visās sešās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 11:62, "Koovee" joprojām atrodas pēdējā vietā, bet nākamajā mačā jāspēlē ar līderēm TPS, kas uzvarējušas visās septiņās aizvadītajās spēlēs.

Griezītim vārtu guvums, komanda turpina grimt

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā jau ceturto spēli pēc kārtas neveiksmi piedzīvojis "Koovee" ar vairākiem latviešiem ierindā. Šoreiz savās mājās ar rezultātu 4:5 (1:2, 2:1, 1:1, 0:1) papildlaikā piedzīvota neveiksme pret "Saipa" vienību, kas ir vieni no galvenajiem konkurentiem cīņā par vietu play-off. Ar vienu vārtu guvumu atzīmējās Gustavs Griezītis, kuram šajā spēlē arī četras soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients (+1). Bez punktiem un ar vāju (-3) koeficientu spēli noslēdza Rolands Kovaļevskis un Jānis Ragovskis, pēdējam tiekot arī pie divu minūšu noraidījuma. Zaudējumu sēriju komanda centīsies pārtraukt 22. oktobrī, kad paredzēta nākamā spēle – jātiekas gan būs ar čempionāta līderiem "LNM".

Dumpim rezultatīva piespēle komandas panākuma

Tikmēr Somijas U-22 čempionāta spēlē pie panākuma izdevies tikt Markusam Dumpim ar komandas biedriem. Latvieša pārstāvētais "Indians" izbraukumā līdzīgā mačā ar rezultātu 5:4 (3:2, 1:1, 1:1) apspēlēja OLS komandu, Dumpim asistējot komandas ceturtajā vārtu guvumā. Līdz ar to pēc pirmā spēļu apļa "Indians" ar 14 punktiem atrodas ceturtajā vietā. Turnīra tabula gan ir ļoti blīva, jo pirmās piecas komandas atrodas viena punkta robežās. Nākamo maču Dumpja komanda aizvadīs pret pēdējā vietā esošo "Karhut".

Debitanti joprojām nespēj tikt pie panākuma

Norvēģijas florbola virslīgā septīto zaudējumu tikpat mačos piedzīvojuši līgas debitanti "Narvik" ar Kasparu Grundšteinu sastāvā. Kārtējā spēlē "burvji" savās mājās rezultatīvā spēlē ar 7:14 (2:6, 2:1, 3:7) piekāpās "Sandnes" vienībai. Jāpiezīmē, ka viesi izdarīja vien par diviem metieniem vairāk, taču uzbruka ar krietni augstāku realizācijas procentu. Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultatīvām darbībām neizcēlās. Ar iekrātajiem diviem punktiem par zaudējumiem pēcspēles metienu sērijās "Narvik" joprojām atrodas turnīra tabulas pēdējā pozīcijā.