Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ķekaviete Dace Āboliņa sāk savas gaitas Somijas 1.divīzijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ķekaviete Dace Āboliņa sāk savas gaitas Somijas 1.divīzijā
Dace Āboliņa (#18)
Foto: Mārtiņš Šults

Nu jau pusgadu FK "Ķekava/BFF" spēlētāja Dace Āboliņa pavadījusi somu zemē, turklāt pamanījusies arī iejusties vietējā florbolā un palīdzēt florbola klubam "TuuU" (Tuupovaaran Urheilijat) 1. divīzijas spēlēs.

Iespēju doties uz Somiju Dacei pavēra "Erasmus" programma. Šī ziemeļu zeme kalpo kā ideāla vieta, kur iegūt informāciju un uzzināt jaunāko par mežsaimniecību, zināšanas par ko Dace jau slīpējusi Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Esot vairāku valstu izvēles priekšā, svarīgu lomu nospēlēja arī florbola iespējas. Kā stāsta pati pagājušās sezonas mūsu bronzas medaļas kaldināšanas līdzdalībniece, pamest visu, īpaši draugus un bieži satiktos cilvēkus, Ķekavas komandu ieskaitot, bijis grūti, taču iegūtā pieredze ir neatsverama.

Āboliņa dzīvo pilsētiņā Joensu, kurā ir 70 tūkstoši iedzīvotāju, un kas atrodas 400 km uz dienvidaustrumiem no Helsinkiem. Tā kā tik mazās pilsētās ārzemju spēlētāja nav ierasta parādība, Dace par intereses trūkumu Joensu sūdzēties nevar, pat no vietējās avīzes puses. Par visu spēlētājas florbola vēsturi apkārtējie ir jau informēti, un arī par Ķekavas komandu viņi zina. Tā kā Daces vārdu vien retais spēj izburtot un iegaumēt, variācijas dzirdētas dažādas – Dače, Deiss, Alīna, Abolinen…

Pārsvarā vietējās "TuuU" komandas spēlētājas ir studentes, taču dažas arī strādā. Treniņi notiek dažādās zālēs un arēnās, uz tiem Dace dodas 3-4 reizes nedēļā, kā arī pārstāv komandu, kas tradicionāli spēlē dzeltenās krāsās. Klubu spēlētāja uz laiku ir mainījusi, taču pozīciju nē – vēl joprojām pretinieku aizsardzība tiek taranēta no kreisās malas, turklāt, lai arī sākotnēji Āboliņa devās laukumā otrajā maiņā, nu jau smaidīgā latviete par sevi var runāt kā par pirmās maiņas spēku. Kā vēsta komandas mājas lapa, četrās spēlēs gūti vieni vārti un atdotas divas rezultatīvas piespēles. Āboliņai esot laukumā, "TuuU" meitenes izcīnījušas trīs uzvaras un piedzīvojušas tikai vienu zaudējumu, Somijas 1. divīzijā pašlaik ierindojoties 3. vietā.

Iespēlēšanās komandā prasījusi laiku, taču, kā smejas pati Dace, ar laiku kolēģes esot sapratušas, ar ko darīšana. Treniņi ir sarežģīti un neprognozējami, tāpēc latviete uz tiem vienmēr dodas ar zināmu interesi. Kā lielākā atšķirība no treniņiem mājās tiek minēta treneru salīdzinoši lielā aktivitāte, iesaistoties un pašiem traucoties pa laukumu. Brīvajā laikā Āboliņa vai nu ierakusies grāmatu kaudzēs, vai arī dodas 1-2 stundu ilgā pastaigā, neaizmirstot arī uzturēt kontaktus ar Latviju caur "Skype".

Turpmāko plānu Dacei netrūkst, atgriezties Latvijā viņa plāno līdz ar vasaras siltajiem mēnešiem.

NO DACES – LABA VĒLĒJUMI JAUNAJĀ GADĀ, DAUDZ VEIKSMES "FK ĶEKAVA/BFF" KOMANDAI UN VISIEM TĀS SABIEDROTAJIEM!

Informācija sagatavoja:

Elīna Drēziņa

kekavasdamas.wordpress.com

     [+] [-]

, 2012-01-21 18:10, pirms 13 gadiem
Dace taču nav Ķekaviete.. Pazīstu personigi un zinu ka ir no Valmieras puses Vaidavas! Gan jau lielāki florbola fani zinās Vaidavu! Veiksmi Dacei!