Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Malkavam vārtu guvums, citiem neveiksmīgas spēles

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Malkavam vārtu guvums, citiem neveiksmīgas spēles
Jorens Malkavs, Foto: PEKKA AARNIVALA

Somijas U-22 florbola čempionātā pie otrā vārtu guvuma sezonā ticis Jorens Malkavs, taču komandai nācās samierināties ar zaudējumu. Citiem latviešiem individuāli nav ar ko lepoties, turklāt arī komandas nespēja papildināt punktu bagāžu.

Malkava vārtu guvums neglābj no pirmā zaudējuma sezonā

Somijas U-22 florbola čempionātā otros vārtus sezonā guvis Jorens Malkavs, taču viņa pārstāvētais “Nokian KrP” piedzīvojis pirmo neveiksmi turnīrā. Latvieša pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 7:8 (4:3, 1:3, 2:2) piekāpās Lahti “LaSB”. Līdz spēles vidum “Nokian KrP” droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā un soļoja pretim kārtējiem trim punktiem. Taču otrā perioda izskaņa un trešā perioda ievads lika nonākt iedzinējos ar 5:8. Malkava vārtu guvums astoņas minūtes pirms cīņas beigām ļāva atspēlēt vienus vārtus, bet pēc tam laukuma saimnieki, realizējot vairākumu, pietuvojās līdz minimumam. Jāspēlē bija vēl trīs minūtes, taču atspēlēties neizdevās. Malkavs šajā sezonā deviņās spēlēs ticis pie 6 (2+4) rezultativitātes punktiem. Neskatoties uz zaudējumu, “Nokian KrP” vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām jau nodrošinājusi pirmo vietu turnīra tabulā.

Šveicē uzvar vienīgi Jeige, kura paliek rezervē

Šveices spēcīgākajā florbola līgā smagu zaudējumu piedzīvojis Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas izbraukumā ar rezultātu 1:7 (0:4, 0:1, 1:2) atzina “UHC Laupen ZH” pārākumu. Viešņas vienīgos vārtus guva cīņas 47.minūtē, kad rezultāts uz tablo bija jau 5:0 mājinieču labā. Latvijas izlases florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. Komanda šīs sezonas septiņās spēlēs izcīnījusi piecus punktus, atrodoties devītajā vietā. Taču no labāko astotnieka atpalicība ir tikai viens punkts. Ne mazāk sarežģīta solās būt nākamā spēle, kad svētdien viesos jātiekas ar “Zug United”.

Ar vienu vārtu guvumu jāsamierinās bija arī Evelīnas Garbares pārstāvētajam “Red Ants Winterthur”, kas savās mājās uzņēma spēcīgo “piranha chur”. Šajā mačā gan rezultāts attīstījās savādāk, kad jau piektajā minūtē latvietes pārstāvētais klubs izvirzījās vadībā. Pārsvaru gan izdevās nosargāt vien nepilnas trīs minūtes, kad viešņas ar sešu sekunžu intervālu guva divus vārtus. Pārņēmušas vadību, “piraijas” vairs neatskatījās, konstanti palielinot pārsvaru un svinot uzvaru ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0). Garbare šajā spēlē pie punktiem netika. Tabulā ar sešiem punktiem septiņās spēlēs komanda atrodas astotajā vietā un ļoti svarīga būs cīņa svētdien, kad izbraukumā jāspēlē pret pēdējā vietā esošo “Waldkirch-St.Gallen”.

Līdz ar to vienīgā latviete, kas tika pie uzvaras bija Elīna Jeige, kuras pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck” viesos ar rezultātu 5:2 (0:0, 3:0, 2:2) apspēlēja “Unihockey Berner Oberland”, sekmīgi aizvadot cīņas otro periodu. Trešajā trešdaļā mājinieces tika atpakaļ spēlē, taču divi metieni konkurentu tukšajos vārtos deva viešņām uzvaru un trīs punktus tabulā. Latvijas izlases vārtsardze gan šo spēli vēroja no rezervistu soliņa.

Daršai un Grāpēnai vēl viena neveiksme

Smagu zaudējumu Somijas spēcīgākajā līgā piedzīvojis Zanes Daršas un Simonas Grāpēnas pārstāvētais “Koovee”, kas savās mājās ar 2:12 divu Tamperes pilsētas komandu cīņā piekāpās “Classic”. C’īņas liktenis lielā mērā bija izšķirts jau pēc pirmajām 20 minūtēm, kad nominālās viešņas “Classic” bija vadībā ar 6:2. Turklāt viešņas guva septiņus no astoņiem vārtiem, jo reizi bumbiņa tika ievirzīta savos vārtos. Otrajā periodā “Koovee” ielaida tikai vienus vārtus, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī kapitulēja vēl piecas reizes. Latvietes šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās, Daršai tiekot pie divu minūšu noraidījuma. Zaudējot visās 11 spēlēs, “Koovee” turnīra tabulā ieņem pēdējo pozīciju, bet nākamais mačs 26. novembrī ir pret “SSRA”, kuras ir tuvākās konkurentes.