Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ar Gaugeres rezultativitāti nepietiek, Ankudinovai MVP

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar Gaugeres rezultativitāti nepietiek, Ankudinovai MVP
Laura Gaugere

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā rezultatīva bijusi Laura Gaugere, kuras komanda gan zaudēja līderēm. Tikmēr līmeni zemāk par mača labāko spēlētāju atzīta Anna Ankudinova. Tāpat latviešiem mainīgas sekmes Vācijas kausā.

Šveices NLB čempionātā jeb pēc spēka otrajā stiprākajā līgā Lauras Gaugeres pārstāvētais “Chilis Rumlang-Regensdorf” izbraukumā ar rezultātu 4:6 (2:2, 1:2, 1:2) piekāpās čempionāta līdervienībia “Unihockey Basel Regio”, kas uzvarējušas visas spēles un bruģē ceļu atpakaļ uz stiprāko pulku. Gaugere jau pirmā perioda vidū pie bezvārtu neizšķirta trāpīja pa vārtu konstrukciju. Arī mača turpinājumā latviete bija gana aktīva, tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles. Jāpiezīmē, ka Bāzeles komandas florbolistes pēdējos vārtus iemeta 30 sekundes pirms cīņas beigām, kad viešņas jau intensīvi domāja par atspēlēšanos. Gaugere šīs sezonas septiņās spēlēs atzīmējusies ar 10 (4+6) rezultativitātes punktiem.

Ankudinovai rezultatīva spēle un vērtīgākās spēlētājas balva

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā jeb pēc spēka trešajā stiprākajā turnīrā piekto uzvaru tikpat cīņās izcīnījis Annas Ankudinovas pārstāvētais “Floorball Zurich Lioness”, kas izbraukumā ar 7:4 (1:1, 2:0, 4:3) pieveica “piranha academy regio”. Uzvarētājām Kate Meldere ar punktiem neizcēlās, bet Ankudinova saņēma labākās spēlētājas balvu. Viņai šajā spēlē divi vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Vienus no vārtiem latviete guva, realizējot piešķirto soda metienu. Ar maksimālo punktu skaitu “lauvas” atrodas turnīra tabulas galvgalī, bet Ankudinova piecās spēlēs tikusi jau pie 21 (9+12) rezultativitātes punkta.

Novikovam un Eglītim sāpīga neveiksme, Lužinskim seši punkti kausa mačā

Vācijas kausa 3.spēļu kārtā sāpīgu zaudējumu pret rangā augstāk stāvošu komandu piedzīvojis Kristapa Novikova un Uvja Eglīša pārstāvētais “BSV Roxel”, kas savās mājās pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 7:8 (1:2, 3:2, 3:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās “TV Eiche Horn Bremen”. Novikovs šajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu kā arī 2+2 minūšu noraidījumu, bet Eglītis komandas vārtus sargāja visu spēli. Sākoties cīņas pēdējai minūtei, laukuma saimnieki atradās iedzinējos ar 5:7, taču prata atspēlēties, uzvarētāja noteikšanu atliekot uz pēdējo minūti.

Citā spēlē kausa ceturto kārtu krietni vieglāk sasniedza “VfL Red Hocks Kaufering”, kas savās mājās ar 21:0 (6:0, 5:0, 10:0) saplosījas “Frankfurt Falcons”. Uzvarētāju rindās ar trim vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm atzīmējās Krišs Lužinskis, bet Laurim Alvim Stiprajam vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Artūrs Bračka šajā spēlē pie punktiem netika.

Kausa spēli paredzēts aizvadīt bija arī Sanda Lēvalda pārstāvētajai “Floor Fighters Chemnitz” komandai, taču latviešu florbolists jau ir atgriezies dzimtenē, jo Bundeslīgas spēlē pret “MFBC Leipzig” iedzīvojās smagā ceļgala savainojumā, saraujot krusteniskās saites. Līdz ar to liepājnieks šajā sezonā laukumā vairs nedosies. Savā debijas sezonā leģionāra maizē Lēvalds septiņās spēlēs atzīmējās ar 15 (8+7) punktiem, kļūstot par komandas līderi. Klubs savos sociālajos tīklos izteicis cerību, ka latvietis komandas rindas papildinās arī nākamajā sezonā.