Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekše un Kovaļevskis ierasti rezultatīvi, Krūmiņam +9 lietderība

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekše un Kovaļevskis ierasti rezultatīvi, Krūmiņam +9 lietderība
Pēteris Trekše turpina priecēt. Ne velti oktobrī tika atzīts par labāko visā līgā
Foto: Esa Takalo

Ceļu pretim Somijas spēcīgākajai florbola līgai arvien izteiktāk bruģē latviešu pārstāvētais "Koovee", kuru līderi Pēteris Trekše un Rolands Kovaļevskis aizvadījuši kārtējo rezultatīvo spēli. Tikmēr stiprākajā līgā piespēli nopelnījis Jānis Ragovskis, bet Moricam Krūmiņam vārtu guvums un fantastisks lietderības koeficients.

Trekše un Kovaļevskis pasniedz dāvanu Latvijai

Sesto uzvaru pēc kārtas Somijas otrajā spēcīgākajā līgā izcīnījis “Koovee” ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā spēlē “Koovee” savās mājās ar 9:3 (3:1, 2:1, 4:1) apspēlēja “Rangers”. Ja Ulvis Mētra šoreiz nebija pieteikumā, bet Ralfs Orste maču beidza ar neitrālu lietderības koeficientu, tad lielisku spēli atkal aizvadīja divi no komandas līderiem. Tā, Rolands Kovaļevskis tika pie trim vārtu guvumiem, kamēr Pēterim Trekšem viens vārtu guvums un četras rezultatīvas piespēles. Turnīra tabulā “Koovee” pirmo apli noslēgusi otrajā vietā, 13 spēlēs iekrājot 28 punktus, kas ir par trim mazāk nekā līdervienībai “M-Team”. Trekše ar 35 (12+23) punktiem ir pārliecinošs čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, tuvāko sekotāju apsteidzot par desmit punktiem. Domājams, ja ne savainojums pirms kāda laika, krietni augstāk par 20.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā būtu arī Rolands Kovaļevskis, kurš desmit mačos ticis pie 16 (12+4) punktiem. Ļoti svarīga komandai būs nākamā spēle 27.novembrī, kad viesos jātiekas tieši ar “M-Team”. Uzvaras gadījumā būs iespēja pakāpties uz pirmo vietu tabulā.

Ragovskis atgriežas ar rezultatīvu piespēli

Izlaidis divas pēdējās spēles Somijas F-liiga turnīrā, ar rezultatīvu piespēli laukumā atgriezies Latvijas izlases aizsargs Jānis Ragovskis. Viņš jau sestajā minūtē asistēja Timi Kotkam vārtu guvumā, kas Lahti “LaSB” komandai ļāva izvirzīties 1:0 vadībā pret spēcīgo “Oilers”. Kopumā līdzvērtīgajā spēlē pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču noslēdzošajā spēles posmā “Oilers” nodemonstrēja savu pārākumu, svinot uzvaru ar rezultātu 7:3 (1:2, 2:1, 4:0). Neskatoties uz rezultatīvo piespēli, Ragovskis, kurš spēlēja komandas trešajā aizsargu pārī, maču noslēdza ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Šajā sezonā 11 aizvadītajās spēlēs talsinieks atzīmējies ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem, bet “LaSB” ar 11 punktiem 13 mačos saglabā desmito vietu turnīra tabulā, par astoņiem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka. Nākamā spēle komandai paredzēta jau pēc pasaules florbola čempionāta.

Krūmiņš pieliek treknu punktu sagrāvē

Ļoti pārliecinošu uzvaru Somijas F-liiga turnīrā izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savās mājās ar graujošo 13:1 (6:0, 6:1, 1:0) saplosīja bijušo Ulvja Mētras pārstāvēto “Steelers”. Latviešu aizsargs, kurš tradicionāli spēlēja komandas pirmajā aizsargu pārī, mača izskaņā guva trešdaļas vienīgos vārtus, uzstādot spēles beigu rezultātu. Tāpat Krūmiņam labākais rādītājs šajā spēlē – lietderības koeficients +9! Cēsnieks bija laukumā pie desmit komandas gūtajiem vārtiem, tiesa, pabija laukumā aŗī vienīgajā epizodē, kad bumbiņu nācās meklēt savu vārtu tīkliņā. Turnīra tabulā “Nokian KrP” pasaules florbola čempionātu sagaida ar 28 punktiem 12 spēlēs, kas dod otro pozīciju, par sešiem punktiem atpaliekot no “Classic”, bet par diviem esot priekšā uzreiz trim konkurentēm – “Oilers”, “Indians” un “Happee”. Krūmiņam šosezon 12 spēlēs izdevies tikt pie 9 (5+4) punktiem.

Rinkevičam 1+1 kārtējā zaudējumā

Jau desmito zaudējumu savā debijas sezonā Dānijas florbola virslīgā piedzīvojis Emīla Zīverta, Kristera Kuzņecova un Kristiāna Rinkēviča pārstāvētais “Rungsted- Horsholm”, kas savās mājās ar rezultātu 6:11 (1:5, 1:5, 4:2) atzina “Hvidovre” pārākumu. Lai gan beigu rezultāts šķiet gana līdzvērtīgs, spēles gaitā viesi bija iekrājuši pat 9:1 vadību un vien pēdējās minūtēs mājinieki nedaudz laboja skaitļus uz tablo. Ar vienu vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli šajā spēlē atzīmējās arī Rinkevičs, kuram šosezon kopumā līdz ar to jau 6 (5+1) rezultativitātes punkti.

Šenbergam kārtējais zaudējums

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Edija Šenberga pārstāvētais “Vimmerby IBK”, kas viesos ar rezultātu 5:12 (1:1, 1:3, 3:8) atzina “Hovshaga AIF” pārākumu. Latviešu florbolists, kurš kluba otrās komandas rindās darbojas ļoti rezultatīvi, galvenajā komandā joprojām pie punktiem nav ticis. Turnīra tabulā “Vimmerby IBK” ar septiņiem punktiem desmit spēlēs pirmo apli noslēguši 11. vietā 12 klubu konkurencē, gana pārliecinoši apsteidzot pēdējā vietā esošos konkurentus, bet no drošās zonas atpaliekot par četriem punktiem.