Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam uzvara papildlaikā, Jeigei triumfs un pilna spēle NLA čempionātā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam uzvara papildlaikā, Jeigei triumfs un pilna spēle NLA čempionātā
Morics Krūmiņš

Mainīgām sekmēm sezona Somijas spēcīgākajā florbola līgā sākusies latviešu pārstāvētajām komandām, Moricam Krūmiņam tiekot pie panākuma pagarinājumā, kamēr Jānis Ragovskis ar komandu piedzīvoja neveiksmi. Pirmo spēli sezonā Šveices NLA čempionātā vārtos aizvadījusi Elīna Jeige, bet dažādas sekmes latviešu klubiem arī Vācijas čempionātā un kausa izcīņā.

Krūmiņam uzvara papildlaikā, Ragovskim – neveiksme

Jaunā florbola sezona sākusies arī Somijas spēcīgākajā florbola čempionātā. Spraiga jau pirmā spēle izvērtās vieniem no čempionāta favorītiem “Nokian KrP” ar latviešu aizsargu Moricu Krūmiņu otrajā aizsargu pārī. Spēlējot savā laukumā pret vieniem no pērnās sezonas lejasgala pārstāvjiem JYMY, “Nokian KrP” praktiski visu laiku atradās iedzinēju pozīcijās. Tieši mājinieki arī bija spiesti glābties no zaudējuma, to paveicot nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. Pagarinājuma trešajā minūtē uzvaras vārtus guva mājinieku lielākā zvaigzne Jona Rantala, atnesot “Nokian KrP” panākumu ar rezultātu 9:8 (1:3, 2:2, 5:3, 1:0). Krūmiņš pie rezultativitātes punktiem netika, maču noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Tikmēr spilgtu maču aizvadīja “Nokian KrP’ jaunpienācējs Miska Mākinens, kurš guva trīs vārtus (tostarp izlīdzinājumu nesošos) un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Vēl pērn Mākinens bija Jāņa Ragovska komandas biedrs LaSB vienībā.

Ragovskis sezonas ievadspēlē darbojās sava kluba trešajā aizsargu pārī cīņā, kurā LaSB spēkojās ar SPV, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 4:7 (1:2, 1:4, 2:1). Par uzvaru Lahti komandai pacīnīties īsti nebija variantu, jo jau spēles vidū starpība bija četri vārti, ko līdz mača beigām izdevās sadeldēt vien nedaudz. Talsu florbolistam pirmajā spēlē ar rezultativitātes punktiem izcelties neizdevās, maču noslēdzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu.

Jeiges klubs turpina atrasties vadošo pulkā

Šveices sieviešu florbola čempionāta stiprākajā līgā otro uzvaru divās spēlēs izcīnījis Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas viesos ar rezultātu 9:4 (3:1, 5:2, 1:1) apspēlēja “FB Riders DBR” vienību. Ja otrā perioda ievadā mājinieces atradās iedzinējos ar vienu vārtu deficītu, kopumā tieši otrais periods bija izšķirošs šajā cīņā par labu viešņām, kas atpūtā devās jau ar 8:3 vadību, pēdējā spēles nogrieznī, nosargājot uzvaru un ierakstot vēl trīs punktus turnīra tabulā. Latviešu florbola vārtsardze darbojās laukumā visas 60 minūtes. Pēc izcīnītā panākuma “Skorpions’ ar sešiem punktiem atrodas otrajā vietā, bet trešajā kārtā spēkosies ar “piranha chur”, kas arī tikusi pie maksimālā punktu skaita pirmajās spēlēs.

Vaičis noraidās, komandai pirmais panākums

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā pie pirmās uzvaras sezonā izdevies tikt Kristapa Vaiča pārstāvētajam “Berlin Rockets”, kas savās mājās ar rezultātu 9:7 (7:1, 1:3, 1:3) apspēlēja “TV Schriesheim” vienību. Pēc ļoti pārliecinošās pirmās trešdaļas, kurā uz ātri ielaistajiem vārtiem pirmajā minūtē, berlīnieši atbildēja ar septiņiem vārtu guvumiem pēc kārtas, turpinājums nebija tik sekmīgs. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām divu minūšu sodu nopelnīja Vaičis un viesi vairākumā pietuvojās līdz 7:9. Reāli par izglābšanos pacīnīties neizdevās, jo pēdējā minūtē vairākumu ieguva jau “raķetes” novedot spēli līdz uzvarošām beigām. Pēc divām spēlēm “Berlin Rockets” ar trim punktiem atrodas sestajā vietā 12 komandu konkurencē.

Staķa klubam pirmā neveiksme

Diametrāli pretēji Kristaps Vaiča klubam sezona sākusies citai vienībai ar latvieti ierindā. Edvarda Staķa pārstāvētais “DJK Holzbuttgen” pēc uzvaras čempionāta ievadā, otrās kārtas spēlē savās mājās ar rezultātu 4:6 (0:1, 1:2, 3:3) piedzīvoja zaudējumu pret “ETV Piranhhas Hamburg”. Jaunais latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem šajā sezonā vēl nav atzīmējies. Tabulā komanda ar trim izcīnītajiem punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Latviešiem mainīgas sekmes Vācijas kausa ievadā

Vācijas florbola kausa 1. kārtā sacenšas zemāko līgu komandas. Vienā no spēlēm pie panākuma izdevies tikt Kārļa Artūra Moora pārstāvētajam “Baltic Storms”, kas izbraukumā ar rezultātu 9:7 (4:1, 2:3, 3:3) apspēlēja “ETV Pirannhas II” vienību. Moors ne vien gana atzīstami darbojās savas komandas vārtos, bet arī pamanījās pirmā perioda izskaņā izdarīt rezultatīvu piespēli komandas ceturtajā vārtu guvumā.

Citā spēlē pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Ģirta Ozola pārstāvētais “TSV Calw Lions”, kas izbraukumā ar rezultātu 3:12 (0:3, 2:6, 1:3) kapitulēja “TSG Erlensee 1” vienībai. Pieredzējušais latviešu florbolists otrā perioda vidū atzīmējās ar vārtu guvumu, tobrīd panākot 2:8.

     [+] [-]

, 2021-09-20 16:10, pirms 3 gadiem
Šis varēja daudz sliktāk beigties priekš 3310. Vēl bija mazākumi beigās, bet nu masīva izglābšanās šoreiz pret apakšgala komandu, 30 koefs uz tiem esot bijis.

Kāpēc Jeige nav izlasē? Uz šodienu reāli visaugstākā līmeņa līgā spēlējošā latviešu florboliste. Ja mūsu mūžīgā mesija Laumiņa tiešām ir beigusi karjeru tad pašķidra situācija zīmējās ar izlases līmeņa vārtsardzēm

Gandrīz padomāju ka pilsētas mērs arī pievērsies florbolam un jau emigrējis…. 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️

     [+] [-]

, 2021-09-20 16:14, pirms 3 gadiem
Highlights no Nokijas spēles: https://youtu.be/cdWuAMKHnHU

     [+] [-]

, 2021-09-20 16:39, pirms 3 gadiem
Moricam laiks atgriezties dzimtenē. FBK SĀC jau ir gatavi uzņemt ar atplestām rokām!

     [+] [-]

, 2021-09-20 16:46, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Moricam laiks atgriezties dzimtenē. FBK SĀC jau ir gatavi uzņemt ar atplestām rokām!
Šito ķīmiju tak SĀC nedrīkst tagad jaukt, bet šādi tādi virslīgas līmeņa spēlētāji rīgas apriņķī jau gan vēl ir brīvi. Piemēram jauniešu gadu supertalants Adrians ‘nākamais atis blinds’ Mihailovs 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️

     [+] [-]

, 2021-09-20 17:51, pirms 3 gadiem
FlorbolaVelniņš rakstīja: Šito ķīmiju tak SĀC nedrīkst tagad jaukt, bet šādi tādi virslīgas līmeņa spēlētāji rīgas apriņķī jau gan vēl ir brīvi. Piemēram jauniešu gadu supertalants Adrians ‘nākamais atis blinds’ Mihailovs 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️
Viņš Somijā, šonedēļ būs pirmā spēle

     [+] [-]

, 2021-09-20 18:53, pirms 3 gadiem
FlorbolaVelniņš rakstīja: Šito ķīmiju tak SĀC nedrīkst tagad jaukt, bet šādi tādi virslīgas līmeņa spēlētāji rīgas apriņķī jau gan vēl ir brīvi. Piemēram jauniešu gadu supertalants Adrians ‘nākamais atis blinds’ Mihailovs 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️
Adrians ir taču Somijā. Vai tad nevarēja to pamanīt pēc viņa galvas sviedrīša Latvian Open laikā, ka šis ir uzsācis pieņemt sevī somu sirdi?

     [+] [-]

, 2021-09-20 19:02, pirms 3 gadiem
Redzēju Mihailovu Turku, spēlē kaut kādā trešajā līgā.