Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinovai seši punkti Šveices čempionātā, rezultatīvi arī citi latvieši

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinovai seši punkti Šveices čempionātā, rezultatīvi arī citi latvieši
"Floorball Zurich Lioness"

Šveices florbola čempionāta pirmajā spēlē lielisku sniegumu nodemonstrējusi Anna Ankudinova, sakrājot sešus rezultativitātes punktus. Pēteris Trekše Somijā ticis pie diviem vārtu guvumiem, bet pirmos vārtus sezonā guvuši arī Kevins Šmits, Liena Krastiņa un Gustavs Tolmanis.

Ankudinovai seši punkti un MVP balva

Lieliski Šveices florbolā iejutusies Latvijas izlases florboliste Anna Ankudinova. Pirms nedēļas jau ziņojām, ka latviete atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem Šveices kausa otrās kārtas spēlē. Tagad pienākusi debijas spēle Šveices 1.divīzijas (pēc spēka trešā līga) turnīrā, kurā Ankudinova iesākusi ar četriem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, sekmējot sava “Floorball Zurich Lioness” komandas 14:5 (4:0, 2:1, 8:4) uzvaru pār “UHC Lok Reinach” vienību. Jūlijai Rozītei šoreiz viena rezultatīva piespēle, bet Samanta Bērziņa šoreiz spēlei nebija pieteikta, jo izsaukta uz Latvijas izlases treniņnometni. Nākamo maču latviešu pārstāvētā komanda aizvadīs 26. septembrī, kad savās mājās būs jāspēkojas ar “piranha academy regio” vienību, kas arī turnīru sāka ar uzvaru. Latviešu pārstāvētā komanda šonedēļ uzzināja savas pretinieces Šveices kausa astotdaļfinālā, kurā būs jāspēkojas ar NLA līgas klubu “Floorball Riders DBR”.

Ar Trekšes diviem vārtu guvumiem izrādās par maz

Otro spēli Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā aizvadījis “Koovee” klubs, kuru rindās šajā sezonā iekļauti četri latviešu florbolisti. Ar vēl diviem vārtu guvumiem atzīmējies Pēteris Trekše, taču “Koovee” viesos spraigā cīņā ar rezultātu 8:9 (5:2, 1:3, 2:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās vieniem no pērnās sezonas principiālākajiem pretiniekiem “FBC Turku”. Pirmā trešdaļa “Koovee” bija lieliska, kad izdevās panākt 5:2 vadību, Trekšem abus vārtus iemetot tieši šajā spēles nogrieznī. Otrajā trešdaļā Turku klubs gandrīz jau bija atspēlējies, bet divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām jau pārņēma vadību. “Koovee” līderis Jani Rajala gan paspēja panākt līdzsvaru, ievirzot spēli vispirms papildlaikā, bet pēc tam arī pēcspēles metienu sērijā. Tajā Trekše arī izdarīja rezultatīvu metienu, bet izšķirošais izrādījās viesu trešais mēģinājums, kad Samuli Salomā nespēja gūt vārtus, ļaujot mājiniekiem tikt pie panākuma. Trekšem šajā spēlē arī lielisks lietderības koeficients (+4). Tikmēr Rolands Kovaļevskis un Ulvis Mētra ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, spēli noslēdzot ar neitrālu koeficientu. Ralfs Orste spēlei netika pieteikts. Pēc divām kārtām “Koovee” ar četriem punktiem atrodas piektajā vietā, bet nākamo maču aizvadīs jau trešdien, viesos spēkojoties ar “O2-Jyvaskyla” vienību, kas čempionātu sākusi ar diviem zaudējumiem.

Šmitam pirmais rezultatīvais metiens Šveices NLB

Šveices pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā ar pirmo vārtu guvumu atzīmējies Kevins Šmits, kurš jau spēles ievadā tika pie vārtu guvuma cīņā, kurā viņa pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets” viesos ar 9:8 (1:5, 2:2, 5:1, 1:0) aizraujošā spēlē papildlaikā tika galā ar “RD March-Hofe Altendorf”, tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras. Mājinieki vārtus iemeta sestajā minūtē, bet jau pēc četrām sekundēm Šmits rezultātu spēja līdzsvarot. Līdz perioda beigām laukuma saimnieki guva četrus bezatbildes vārtus, bet 27.minūtē atradās vadībā jau ar 7;1. Līdz otrā perioda beigām “Jets” divus vārtus atspēlēja, bet trešā perioda septītajā minūtē deficīts bija tikai vieni vārti. Izlīdzinājumu izdevās panākt piecas minūtes pirms pamatlaika beigām , bet papildlaika septītajā minūtē “Jets” izrāva uzvaru. Ar trim punktiem divās spēlēs “Jets” pašlaik atrodas ceturtajā vietā tabulā, bet nākamo maču aizvadīs savā laukumā pret sestās vietas īpašniekiem “UHT Eggiwil”.

Krastiņai pirmais vārtu guvums sezonā

Dānijas spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu atzīmējusies Liena Krastiņa, kura tādējādi sekmēja sava AFK kluba 7:4 (0:1, 6:0, 1:3) uzvaru viesos pār “Frederikshavn Blackhawks” vienību. Zaudējušas pirmo trešdaļu, otrajā viešņas atzīmējās ar sešiem bezatbildes vārtu guvumiem un pēdējos no tiem guva tieši latviešu florboliste. Pēdējais periods vairs nebija tik pārliecinošs, taču iekrātais pārsvars bija gana liels, lai tiktu pie otrās uzvaras divās spēlēs. Līdz ar to latvietes pārstāvētā komanda ar sešiem punktiem ieņem pirmo pozīciju četru komandu konkurencē savā reģionā. 25. septembrī abas komandas tiksies atkārtoti, šoreiz jau Orhūsas kluba mājvietā.

Tolmanis ar vārtu guvumu debitē zviedru junioros

Zviedrijas U-18 čempionātā debitējuši divi “FS Masters” audzēkņi Tomass Kristofers Birstiņš un Gustavs Tolmanis, kuri vasarā pievienojušies florbola superklubam “Storvreta IBK”. Sezonas pirmajā spēlē latviešu pārstāvētā komanda savās mājās ar rezultātu 9:0 (3:0, 3:0, 3:0) apspēlēja “Hasta IBK/Hudik-Bjorkberg IBK” vienību, katrā no trešdaļām atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem. Ja Birstiņš palika bez rezultativitātes punktiem, tad Tolmanis jau pirmajā spēlē tika pie vārtu guvuma, pirmajā periodā panākot 2:0. Nākamā spēle latviešu junioriem paredzēta 26. septembrī.

     [+] [-]

, 2021-09-20 12:51, pirms 3 gadiem
Cerams ka meitenes pārāk ilgi neauzkavēsies tik zemā līgā jo izklausās ka līmenis nav neko augstāks kā virslīgā.

Ļoti interesē kā Kovalevskim ies Somijā jo tā 1. līga esot baigā gaļasmašīna cik dzirdēts.

Piedodiet velniņam konservatīvismu bet pamest skolu pāriet uz kkādu tālmācību un braukt uz Storvettu izklausās diezgan interesanta izvēle puikām kas pat LV junioru izlasē netiek.

Storvreta liels vārds pasaules florbolā bet jauniešu audzināšana nekad nav bijis viņu lauciņš vai prioritāte, praktiski visi SSL komandas vadošie spēlētāji ir nopirkti no citām komandām. Arī junioru līmenī par viņu izaudzinātajiem talantiem kkā nav dzirdēts. Tāpat kā futbolā superklubiem arī Storvetam un Clasikiem nebūt nav tās labākas un kvalitatīvākās akadēmijas jo lielās komandas ņem un pērk gatavus spēlētājus kādus vajag - pāris finansiāli spēcīgākie nosmeļ izlases līmeņa krējumu, pārējie audzina savējos vaii pat ņem top šveiciešus un čehus ko acīmredzot piesaistīt vieglāk un lētāk