Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Blumbergam jau trešā piespēle sezonā, Dumpis sekmē komandas atspēlēšanos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Blumbergam jau trešā piespēle sezonā, Dumpis sekmē komandas atspēlēšanos
Roberts Blumbergs, foto: Unihockey Igels Dresden

Jau trešo rezultatīvo piespēli Vācijas spēcīgākajā florbola līgā nopelnījis latviešu vārtsargs Roberts Blumbergs, sekmējot komandas svarīgu uzvaru. TIkmēr Somijas junoru līgā ar piespēli komandas kārtējo panākumu sekmējis Markuss Dumpis.

Blumbergs izdara trešo rezultatīvo piespēli šosezon

Pēc vairākām neveiksmēm pie panākuma Vācijas spēcīgākajā florbola Bundeslīgā atkal izdevies tikt Roberta Blumberga pārstāvētajam “Unihockey Igels Dresden”. Kārtējā spēlē latviešu vārtsarga pārstāvētā komanda mājās ar rezultātu 8:5 (1:2; 2:2; 5:1) apspēlēja “Floorball Club Munihc”, kas atrodas turnīra tabulas lejasgalā. Cīņas 52. minūtē tieši pēc vārtsarga piespēles kolēģi realizēja ātro pretuzbrukumu, tobrīd panākot 7:4 laukuma saimnieku labā. Blumbergam tā bija jau trešā piespēle šosezon, bet komandai izdevies tikt pie trešās uzvaras pamatlaikā šajā sezonā. Tabulā ar 13 punktiem tas pašlaik dod septīto vietu, taču tikai vienas uzvaras attālumā ir otrā vieta. Tajā pašā laikā, arī desmitās vietas īpašnieki pašlaik atpaliek tikai par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu. Pozīcijas būs iespējams nostiprināt 28. oktobrī, kad savās mājās gaidāma spēlēšana pret pēdējā vietā esošo “VfL Red Hocks Kaufering”.

Dumpis sekmē komandas lielisku izglābšanos

Somijas florbola čempionāta U-22 čempionātā dramatisku uzvaru izcīnījis Markusa Dumpja un Mikus Eduarda Ķikuta pārstāvētais "Indians", kas savās mājās ar rezultātu 6:5 (0:1; 2:3; 4:1) pieveica TPS. Spēles gaitā laukuma saimnieki nonāca iedzinējos ar 0:3, bet vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Indians" atradās iedzinējos ar 3:5. Tad, spēlējot bez vārtsarga, vispirms izdevās atspēlēt vienus vārtus, bet pēc Dumpja piespēles, divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts tika izlīdzināts. Tas vēl nebija viss, jo pēc 40 sekundēm "Indians" jau atradās vadībā, nosargājot uzvaru. Dumpis spēlēja pirmajā maiņā, nopelnot vienu piespēli, bet Ķikuts pie punktiem netika, darbojoties trešajā maiņā. Tabulā "Indians" ar 12 punktiem septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu, par punktu atpaliekot no līderiem.

Citā spēlē neveiksmi piedzīvoja Ernesta Roņa un Miko Silanpā pārstāvētais “EraViikingit”, kas savās mājās ar rezultātu 3:6 (1:2; 0:2; 2:2) piekāpties “Lasb” komandai no Lahti pilsētas. Silanpā spēlēja komandas otrajā maiņā, kamēr Ronis maču sāka no rezervistu soliņa. Nevienam no viņiem ar rezultatīvu sniegumu atzīmēties neizdevās. Turnīra tabulā Helsinku klubs ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem piekto vietu septiņu komandu konkurencē.

Melderes komandai pirmā neveiksme sezonā

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā pirmo neveiksmi šajā sezonā piedzīvojis Kates Melders pārstāvētais “Floorball Zurich Lioness”, kas savās mājās ar rezultātu 3:4 (1:2; 1:1; 1:1) piekāpās “UHC Laupen ZH” vienībai, latviešu florbolistei paliekot bez rezultativitātes punktiem. Laukuma saimnieces visu maču bija spiestas darboties, esot iedzinēju pozīcijās, kurās nonāca jau cīņas otrajā trešdaļā. Ja “Laupen” pēc šī mača ar sešiem punktiem trijās spēlēs pakāpās uz trešo pozīciju, tad “lauvas”, kas iepriekšējās divās sezonās pārliecinoši dominēja savā grupā, pašlaik ar pieciem punktiem ieņem vien piekto vietu astoņu komandu konkurencē.

Kuzņecova klubs joprojām pagrabā

Ceturto neveiksmi četrās šīs sezonas spēlēs piedzīvojis Kristera Kuzņecova pārstāvētais "Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijas klubs "Malmo FBC", kas kārtējā mačā savās mājās ar rezultātu 1:8 (0:1; 1:4; 0:3) piekāpās "CL98IC" vienībai. Latviešu florbolists vēl pie punktiem šajā sezonā nav ticis. Komanda pašlaik atrodas pēdējā vietā tabulā, bet 18. oktobrī gaidāma principiāla spēle ar pirmspēdējā vietā esošo citu Malmes pilsētas komandu "Malmhaug IBF".