Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšem vēl divas piespēles, Krūmiņam pārtrūkst uzvaru sērija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem vēl divas piespēles, Krūmiņam pārtrūkst uzvaru sērija
Pēteris Trekše (otrais no kreisās)
Foto: Ari Arola

Somijas florbola čempionāta galvgalī izvirzījies Pētera Trekšes pārstāvētais Turku TPS, kas ticis pie kārtējās uzvaras, latvietim atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr pēc septiņām izcīnītajām uzvarām zaudējumu piedzīvojis Morics Krūmiņs ar komandas biedriem.

Trekšem divas piespēles, Kailialam vēl viena lieliska spēle

Somijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu pārliecinošu spēli aizvadījis Pētera Trekšes pārstāvētais Turku TPS, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 9:4 (3:3, 2:1, 4:0) apspēlēja Oulu OLS vienību. Latviešu florbolista rēķinā šajā spēlē divas rezultatīvas piespēles, kā arī divu minūšu noraidījums. Vēl vienu lielisku spēli aizvadīja Trekšes komandas biedrs Miko Kailiala, kurš dienu iepriekš atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem, bet šajā spēlē viņa kontā trīs precīzi raidījumi. Pēc izcīnītā panākuma TPS komanda ar 20 izcīnītajiem punktiem septiņās spēlēs atrodas turnīra tabulas līderpozīcijas. Turklāt Turku vienība aizvadījusi vismazāko spēļu skaitu čempionātā.

Krūmiņam negaidīta neveiksme viesos

Pirms pāris dienām aizvadījis savu 200. spēli Somijas spēcīgākajā līgā, nākamajā mačā ar negaidītu neveiksmi nācās samierināties Moricam Krūmiņam un viņa pārstāvētajam "Nokian KrP". Kārtējā cīņā komanda viesos ar rezultātu 3:9 (1:1, 1:2, 1:6) piekāpās SPV komandai, ļoti vāji aizvadot tieši izšķirošo trešdaļu. Latviešu florbolists šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, maču noslēdzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Līdz ar to komandai pārtrūka septiņu uzvarēto spēļu sērija un piedzīvotais zaudējums nav ļāvis komandai iekārtoties turnīra tabulas galvgalī. Jāpiezīmē, ka trešā perioda vidū notika incidents, kurā pēc ilgas video caurskatīšanas uz viesu vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru nerealizēja bijušais pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Peters Kotilainens. Lielākais viesu zaudējums gan bija sarkanā kartīte vārtsargam Kāpo Ketunenam.

"Classic" minimāls panākums, uzvar arī "JYMY"

Interesanta solījās būt cīņa starp "Classic" un "Happee" vienībām – komandām, kuras ierasti bijušas ļoti rezultatīvas. Tomēr šoreiz vārtsargi Lasi Toriseva un Markus Lākso "nozaga" vārtu gūšanas maratonu, aizvadot lielisku cīņu. Spēles pamatlaikā katrs no vārtsargiem kapitulēja tikai vienu reizi, līdz ar to uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Tajā savu klasi nodemonstrēja Toriseva, tiekot galā ar visiem konkurentu metieniem. Tikmēr čempionu komandā ar precīziem raidījumiem atzīmējās Ētu Sikinens un Toni Salminens, nodrošinot "Classic" 2:1 uzvaru un papildus punktu turnīra tabulā.

Vēl vienā spēlē vietu tuvāk izslēgšanas turnīram kaldināja JYMY komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 6:4 pieveica "EraViikingit". Lai gan pēc pirmās trešdaļas mājinieki atradās vadībā, otrajā periodā viesi vērsa spēles gaitu sev par labu. Uzvarētājiem ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Matias Māenpā. Noslēdzošajā trešdaļā viesi raidīja bumbiņu pretinieku tukšajos vārtos, uz ko laukuma saimnieki prata atbildēt ar diviem vārtu guvumiem spēles izskaņā, kas rezultātu padarīja kaut nedaudz patīkamāku.

Somijas F-liiga turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.TPS764:2920
2.Oilers954:3720
3.Nokian KrP962:5319
4.Classic852:3218
5.Happee848:3516
6.Indians842:4013
7.SPV844:4512
8.LaSB732:389
9.JYMY951:649
10.OLS841:604
11.FBC Turku825:564
12.EraViikingit936:623