Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Staķim lieliska spēle pret līderiem, Niedre labākais Norvēģijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Staķim lieliska spēle pret līderiem, Niedre labākais Norvēģijā
Toms Niedre
Foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola virslīgā mača labākā spēlētāja balvu nopelnījis Toms Niedre, komandai gan ciešot smagu zaudējumu. Vācijā čempionāta līderus sagraut ar lielisku spēli palīdzējis Edvards Staķis, bet latviešu "somi" sekmējuši "Koovee" komandas uzvaru pirmajā spēlē pēc teju divu mēnešu pārtraukuma.

“Koovee” uzvar pēc divu mēnešu gaidīšanas

Beidzot spēli Somijas otrajā spēcīgākajā līgā varēja aizvadīt “Koovee” komanda ar četriem latviešiem ierindā. Līdz šim pēdējo maču vienība bija aizvadījusi novembra izskaņā, pēc kam sekoja pārtraukums saistībā ar pasaules florbola čempionātu, bet vairākas nākamās spēles tika pārceltas Covid-19 gadījumu dēļ. Beidzot dodoties laukumā, “Koovee” tukšu tribīņu priekšā ar 7:3 (1:2, 3:0, 3:1) apspēlēja “Saiba” vienību. Rolands Kovaļevskis spēli noslēdza ar diviem vārtu guvumiem un lietderības koeficientu +1, kamēr Pēterim Trekšem divas piespēles un lietderības koeficients +2. Vēl viens izlases dalībnieks Ralfs Orste pie punktiem netika, taču sasniedza +2 lietderību. Ulvis Mētra šoreiz nebija komandas pieteikumā. Ar izcīnītajiem 32 punktiem 16 spēlēs “Koovee” pašlaik atrodas piektajā vietā, ar labām iespējām pakāpties augstāk, jo priekšā esošajām konkurentēm ir par divām nospēlētājām cīņām vairāk. Trekše ar 41 (13+28) punktu joprojām ir turnīra pārliecinoši rezultatīvākais florbolists.

Staķim sezonas labākā spēle mačā pret čempionāta līderiem

Ar vārtu guvumu un divām piespēlēm Vācijas florbola spēcīgākajā florbola čempionātā atzīmējies jaunais latviešu florbolists Edvards Staķis, tādējādi palīdzot savai “DJK Holzbuttgen” mājas spēlē ar 10:3 (3:0, 4:1, 3:2) apspēlēt vienu no visu laiku labākajām šīs valsts komandām “UHC Sparkasse Weissenfels”. Latviešu florbolists jau pirmajā periodā asistēja komandas pirmajos un trešajos vārtos, bet otrā perioda vidū ar rezultatīvu metienu panāca 7:1 savas komandas labā. Ar desmit spēlēs nopelnītiem 17 punktiem “DJK Holzbuttgen” tabulā atrodas piektajā vietā, kamēr “UHC Sparkasse Weissenfels” ar 26 punktiem joprojām ir līderi, neskatoties uz pirmo zaudējumu sezonā.

Kuratņikam 1+1 uzvarā pār pastarīšiem

Pēc vairāku spēļu izlaišanas Norvēģijas virslīgas kluba “Sandnes” rindās laukumā atgriezies Arnijs Kuratņiks, kurš atzīmējies ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli mačā, kurā viņa pārstāvētā komanda savās mājās gana pārliecinoši ar rezultātu 10:5 (1:1, 5:3, 4:1) apspēlēja čempionāta līdz šim vājāko komandu “Gjellerasen”. Jāpiezīmē, ka vēl otrā perioda izskaņā rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču tad mājinieki iemeta sešus vārtus pēc kārtas, piekto bumbiņu savā cietoksnī ielaižot vien desmit sekundes pirms cīņas beigām. Atviešu florbolists mača 38.minūtē asistēja komandas piektajā vārtu guvumā, bet pats ar vārtu guvumu atzīmējās 48.minūtē, tobrīd panākot 8:4. Divās aizvadītajās spēlēs Kuratņiks atzīmējies ar 4 (1+3) punktiem, bet komanda ar 23 punktiem 12 spēlēs atrodas augstajā ceturtajā pozīcijā.

Ar vieniem Rajecka vārtiem izrādās krietni par maz

Pēc ilgāka pārtraukuma laukumā devies Norvēģijas virslīgas klubs “Harstad” ar pieciem latviešu florbolistiem ierindā. Savās mājās sacenšoties ar “Greaker”, latviešu pārstāvētā komanda piedzīvoja smagu zaudējumu ar rezultātu 1:8 (1:5, 0:1, 0:2). Vienīgos vārtus mājinieku rindās mača 17. minūtē no Ritvara Bērziņa piespēles guva Jānis Rajeckis, tobrīd panākot 1:3 uz rezultāta tablo. Vēl no latviešiem spēles protokolā ar divu minūšu noraidījumu atzīmējās Toms Niedre, kamēr Kaspars Grundšteins un Toms Kirmužs palika “uz nullēm”. Jāpiezīmē, ka Niedre tika atzīts par labāko spēlētāju savā komandā. Ar 11 spēlēs izcīnītajiem 12 punktiem “Harstad” atkāpušies uz devīto vietu un ļoti svarīga būs nākamā cīņa ar astotajā vietā esošo “Akerselva”.

Šimkūna tukšā kārtējā neveiksmē

Norvēģijas sieviešu virslīgas čempionātā kārtējo zaudējumu piedzīvojis Nensijas Šimkūnas pārstāvētais “Stavanger”, kas izbraukumā nespēja konkurēt ar “Monolitten” vienību, ciešot sakāvi ar rezultātu 3:12 (1:5, 2:4, 0:3). Latviešu florboliste, kura iepriekšējā mačā savā kontā ierakstīja punktu par rezultatīvu piespēli, šoreiz palika tukšā. Ar trim izcīnītajiem punktiem 11 spēlēs Stavangeras komanda arvien vairāk nostiprinās turnīra tabulas pēdējā pozīcijā.